Колористите винаги търсят нови комбинации от нюанси, които заедно създават най-благородните и елегантни цветови опции. Една от успешните находки бяха сенки с пепеляв оттенък. Кой трябва да ги избере?

Пепелявата коса отдавна е забележима тенденция в боядисването. Вярно е, че не трябва да го следвате сляпо, както другите тенденции. Първо, има смисъл поне психически да опитате това изображение, за да разберете дали ще се комбинира с вашия външен вид и стил. По-нататък в статията ще ви кажем кой е подходящ за пепеляв цвят, какви са възможностите за боядисване на косата и как сами да боядисате косата си пепеляво.

Garnier Shades Виртуално пробване!

Вижте всички услуги Научете за новите услуги +

Абонирайте се за нови услуги

Съгласен съм с Политиката за поверителност

На кое момиче би подхождал пепеляв цвят на косата?

Пепелявите коси са тенденция за момичета със студен цветен тип. Ако вашите характеристики съответстват на топъл цветен тип, тогава с такова оцветяване е малко вероятно да успеете да създадете хармоничен образ.

Избраният нюанс ще се конкурира с топлия подтон на вашата кожа. Въпреки това, ако сте готови за експерименти и искате да създадете необичаен външен вид с опушено сиво, сякаш сива коса, можете да рискувате - или да видите какви други възможности имат момичетата с топъл цветен тип за ярка и успешна трансформация.Повярвайте ми, много са.

Ако имате светла кожа със студен подтон, сини, сиви или зелени очи, тогава пепелявата коса определено ще ви подхожда.

Вярно е, че трябва да имаме предвид, че този цвят е в състояние да подчертае бледността и матовостта на кожата, неравномерния тон, бръчките - с една дума, визуално добавя възраст.

Трябва да предвидите всичко предварително, така че в крайна сметка да получите изображение, което наистина ще ви хареса.

Модерни пепелни нюанси за боядисване на коса

Преди да разберете как сами да си направите пепеляво боядисване на косата, нека проучим какви опции са налични за блондинки и брюнетки.

Блондинка

Нюансите на пепелно русото са особено добри, когато се отличават с изразително седефено излъчване. Перленият ефект украсява косата с ефектни преливания на светлината.

Светлият пепеляв тон може да бъде допълнен с платинено русо - така едноцветното боядисване ще изглежда по-естествено, а косата ще придобие визуален обем.

Тъмно

Пепеляво русо и по-тъмно кафяво са основните цветове, използвани в опушената тъмна коса.

Обикновено работят по два начина. Можете да „подчертаете“ тъмната коса с пепелява боя, която придава на нишките перлен блясък. Или, напротив, да постигнете изразителен матов ефект с помощта на нюанси на пепеляв мащаб.

Пепеляво сиво

Отделна категория са пепеляво-сивите нюанси: както тъмни, така и светли, те създават ефект на сива коса върху косата. Всеки, който се реши на такова оцветяване, иска да получи точно този резултат.

Това изглежда необикновено и може да изненада дори запалените експериментатори, които боядисват косите си или в пастел, или в неон.

Как да изберем боя в цвят пепел?

Как да тонизирате косата в пепеляв нюанс? Тук няма нищо сложно. Професионалистите лесно получават пепеляв нюанс чрез смесване на правилните съединения в правилната пропорция. А любителите на домашното оцветяване лесно ще намерят правилния цвят в магазините. Ето примери само от няколко колекции:

 • Color Sensation The Vivids (платинен металик),

 • Color Naturals (" Пепеляво ултра русо" ),

 • Olia (Smoky Silver) от Garnier.

Друго нещо е, че трябва да знаете как да използвате правилно такава боя.Най-честата грешка е да се опитате да коригирате резултата от неуспешно оцветяване в топло русо с помощта на пепелява боя. Резултатът далеч не е идеален: върху топла основа пепелявите цветове придобиват зеленикав оттенък. Професионалистите знаят, че косата с топъл подтон трябва първо да се изруси и след това да се боядиса в пепеляв цвят. Така че дори в домашни условия избелването е незаменимо в този случай. Но рискът от увреждане на косата в тази ситуация е доста голям.

Модни идеи за боядисване на коса в пепеляв цвят

Пепелявата коса може да се комбинира по различни начини с естествените нюанси на вашата коса. Ето някои опции.

Пепеляво русо

Русите кичури със студен нюанс върху пепелно русата основа са една от популярните опции за оцветяване за тези, които искат да опитат русо и в същото време да запазят оригиналния, по-тъмен цвят. Оптимално за разреждане на по-тъмна основа със светли нишки е техниката на балаяж.Резултатът изглежда органичен въпреки забележимия контраст.

Пепеляво рус цвят

Много момичета намират русия цвят на косата за неизразителен. Всъщност има много предимства. Един от тях е неутралността. Нюансите от тази гама не са нито топли, нито студени. За да добавят изразителност към неутрален нюанс, мнозина се обръщат към пепелявото оцветяване.

В резултат на това цветът става по-студен, а металният блясък му позволява да "играе" по нов начин.

Тъмна опушена коса

Ако естественият тъмен цвят на косата се разреди с пепеляво сиво, получавате ефекта, който колористите наричат опушена коса. Опушеното оцветяване е интересен и много печеливш избор за брюнетките.

Можете да добавите няколко по-светли (и дори цветни) кичура за лек контраст, който ще придаде свежест на изображението.

Ледено пепелно русо

Пепелявите нюанси често се използват при боядисване на блондинки, тъй като ви позволяват да получите "чист" цвят и да предотвратите появата на жълтеникавост.

А редуването на бели и пепелявосиви кичури ви позволява да придадете обем на косата си, който може да бъде допълнително подчертан чрез оформяне с къдрици.

Сива коса

Отделна посока на пепелния тренд е сивата коса. Може да изглеждат като сиви, но много млади момичета искат да постигнат този ефект.

Несъответствието на този цвят на косата с възрастта прави изображението необичайно, дори екстравагантно. Въпреки това, степента на скандалност може да бъде намалена чрез използване на пепелносив цвят в омбре оцветяването - например в краищата на косата.

Дънкова коса

В допълнение към сивия нюанс, момичетата, които обичат експериментите с цвета на косата, могат да предложат боядисване в нюанси на син деним.

Това е пепелявият подтон, който ги прави приглушени. Нюансите на денима често се използват при боядисване на отделни кичури или краища на косата с техниката омбре.

"

Как да боядисате косата си пепеляв цвят: фото урок

Преди да започнете да се боядисвате в пепеляв нюанс, претеглете още веднъж плюсовете и минусите. За да сведете до минимум риска (включително за здравето на косата), по-добре се свържете с професионалист.

 1. Подготовка на основата

  Преди да се боядисате в пепеляв нюанс, трябва да се отървете от пигмента на топлия спектър, ако има такъв, тоест да го избелите. Бои като Color Naturals E0 "Super Blonde" от Garnier са предназначени за тази цел.

  Може да изсветли косата до шест нюанса. За тъмна коса обаче това може да не е достатъчно. Въпреки това, такава боя най-често изсветлява светлите нюанси, без да се отървава от топлия подтон. Без опит в смесването на съединения е изключително трудно да се получи желаният резултат. Момичетата със студен подтон на косата могат да пропуснат тази стъпка и веднага да започнат да се боядисват в пепеляв цвят.

 2. Оцветяване

  Много е лесно да използвате домашни бои, за да актуализирате външния си вид. Необходимо е само, следвайки инструкциите, да смесите крем-боята с развиващия се състав, да нанесете върху косата, да издържите определеното време и след това да изплакнете с вода. В този видеоклип показахме пример за процедура за боядисване в дома.

 3. Грижи

  Когато боята се измие, трябва да нанесете грижовен балсам върху косата, който ще фиксира цвета и ще омекоти косата благодарение на хранителните вещества.

  "

Преглед на най-добрите пепелни нюанси според редакторите на FashionVIPdergisi.com

Обърнете внимание на тези средства. Те, според редакторите, определено няма да ви подведат.

 • Color Sensation (No. 101 Silver Blonde), Garnier

  Вариант за момичета с руса коса - № 101 "Сребристо русо" от колекцията Color Sensation. С тази боя можете не само да придадете на косата си желания перлен блясък, но и да я изсветлите до четири тона. Благородно студено русо, съчетано с ослепителен огледален блясък - това е резултатът, който можете да получите след използването на този инструмент. Съставът съдържа и грижовни съставки под формата на цветни масла.

 • Постоянен гел Colorista, L'Oréal Paris

  Готови ли сте да опитате "сиво" оцветяване? За да създадете смела визия, използвайте нюанса "Smoky Grey" от колекцията Colorista Permanent Gel от L'Oréal Paris. Вярно е, че трябва да го използват само блондинки и светло руси момичета. На по-тъмна коса боята няма да се покаже напълно.

  Вижте какво мислят нашите читатели за този продукт тук.

  "

 • Olia Paint (No. 9.11 Smoky Silver), Garnier

  Друга опция за блондинки е Smoky Silver. Скъпоценното излъчване придава изразителност на сивия цвят; благодарение на него необичаен нюанс няма да предизвика асоциации със сива коса, която обикновено е точно това, което искат да боядисат. Olia color също се отличава с мека формула, която минимизира възможното увреждане на косата.

Грижа след боядисване в пепеляв цвят

Още преди боядисване трябва да помислите как да се грижите за косата си след процедурата. Пепелният нюанс бързо се измива. Шампоани и балсами с лилав пигмент, които обикновено се препоръчват на блондинки, които не желаят появата на жълтеникав цвят, могат да забавят този процес. Обърнете внимание например на тази маска Elseve от L’Oréal Paris.

Освен това използвайте подхранващи маски и балсами без отмиване, термична защита за косата, така че кичурите да не страдат от сухота, което често допринася за боядисване.

Експериментирали ли сте някога с пепеляви нюанси? Напишете коментар.

Категория: