Прогнозите на звездите за последния пролетен месец

Овен (21 март – 20 април)

Май ще бъде натоварен месец за вас, ако не и драматичен. Всичко ще започне с това, че Уран, планетата на изненадите, травмите и конфликтите, покрай която в момента минава Слънцето, ще бъде в опасен аспект към Сатурн. Избягването на конфликти в тази ситуация е трудно. Но за това на човека са дадени разум и воля, за да се научи да се сдържа, когато обстоятелствата го изискват. Не се отказвайте и не изпадайте в пълна зависимост от звездите. На 13 май вашата управляваща планета Марс ще премине от енергичен и непредсказуем Водолей в спокойния знак Риби и ще ви стане много по-лесно да контролирате емоциите си, а това обещава нови финансови перспективи.В любовта прогнозата не е толкова розова. Това се доказва от аспекта на Венера към Нептун. Венера отговаря за земната любов, Нептун за божествената. Едва ли е възможно да се комбинират тези две понятия по отношение на един човек. Най-вероятно ви очаква разочарование - особено след като Венера ще стане ретроградна на 14 май и ще изисква напълно невъзможни действия от любовника си. Но дори и в гняв трябва да сте неустоими: алено червило (не знаете как да изберете нюанса си? Ние ще ви помогнем) и същият маникюр са атрибути на жени, които не са готови да приемат ударите на съдбата.

Телец (21 април – 21 май)

Да започнем с добрите неща. Не е нужно да се тревожите за кариерата си: всичко ще върви по план - поне през първата половина на месеца. Към края на май можете да започнете да крещите на колеги и подчинени, но е по-добре да не правите това, защото сега не само вие имате трудни моменти. Но докато можете да се разминете с това в работна среда, в личния ви живот последствията от невъздържаността наистина могат да бъдат обезпокоителни.Вашите приятелки и приятели едва ли ще оценят постоянното раздразнение от ваша страна. Същото може да се каже за вашето семейство или любим мъж. Дори ако по същество сте прави, трябва да се научите да работите върху правилното представяне на позицията си, в противен случай съществува риск да си създадете много врагове. Вашата управляваща планета Венера ще стане ретроградна на 14-ти, което означава, че е малко вероятно да се развият нови връзки. Опитайте се да запазите старите, не удушавайте любимия, защото той не отговаря на вашите представи за идеала. Ако решите да актуализирате или разширите козметичната си чанта, направете го, докато Венера е на директен път, тоест до 14 май. Деликатно розово или нюд червило е винаги полезно, като Rouge Pur Couture The Slim Sheer Matte в нюанс № 106 Pure Nude, YSL, както и деликатен руж от Maybelline. През втората половина на месеца можете да похарчите всички пари за средства, които няма да използвате.

Близнаци (22.05–21.06)

Май ще бъде много продуктивен месец за Близнаци.В първите дни вашият управител Меркурий ще се свърже с Уран, не най-простата планета, която може да провокира конфликти, но може да даде вдъхновение и полет на мисълта - особено на тези, които се занимават с интелектуална работа. Но тъй като Близнаците като цяло са неконфликтен знак, има шанс да ви посети вдъхновение. Във всеки случай аспектът няма да продължи дълго: Меркурий се движи бързо по небето и до 5 май връзката с Уран ще остане в миналото. Всички тези движения няма да попречат на кариерата. Със или без вдъхновение ще трябва да работите много – явно повече от обикновено. И в личния си живот ще чакате нещо специално. Вашият герой ви изглежда не само умен, красив и успешен, но и ясновидец, който предвижда сънищата ви и чете най-съкровените мисли. Ако не, защо е необходимо? В същото време ще бъдете стоплени от пламъка на всеобщата любов - от колеги, приятели и почитатели. Защо не налеете още малко масло в този огън, като се появите на следващата zoom конференция с цветни кичури? Използвайте измиваща се боя за коса.Ефектът ще продължи няколко дни, след което можете да промените цвета или да изберете спирала със сини пигменти, като Snapscara от Maybelline New York. Лекота и непредсказуемост - за това сте обичани.

Рак (06/22–07/22)

През май новите преживявания ще бъдат свързани с работа и пътуване. Последното ще бъде принудено - може би ще има трудно командировка или пътуване, което не може да бъде отказано (например посещение на болна баба). Но с кариера всичко ще се окаже добре, но няма да мине без преодоляване на трудности. Раците имат двама управители: Луната, която преминава почти половин знак за един ден и целия зодиак за един месец, променяйки безкрайно настроението и вътрешното ви състояние, и Юпитер. На Луната не си струва да обръщате много внимание (освен ако не искате да предскажете конкретен ден), но Юпитер е друг въпрос. Освен всичко друго, той е отговорен за богатството и лукса. През май планетата се движи в Козирог, което загатва за увеличаване на доходите, независимо какви.Но от 15-ти Юпитер ще стане ретрограден, така че е по-добре да отложите скъпите покупки за по-добри времена. Трябва да кажа, че Венера също ще бъде ретроградна през май, което означава, че събитията на личния фронт едва ли ще получат някакъв тласък за бързо развитие. Но нека не се обезсърчаваме. Слава Богу, има достатъчно средства (както финансови, така и козметични), за да посрещнем настъпването на пролетта. Направете оригинален грим на очите: оставете сенките на десния клепач да контрастират по цвят със сенките на левия. Това, между другото, не е прищявка, а една от тенденциите на пролетта и лятото на 2023 г. Ако това е твърде много за вас, можете да запазите цветовата симетрия непокътната, като същевременно поддържате силни контрасти, като оранжево и синьо, вдъхновени от шоуто на Оскар де ла Рента. Експериментите в грима на устните също са добре дошли: горната може да се различава по цвят от долната.

Лъв (23.07–21.08)

Трябва да разрешите сериозна дилема - да направите избор между работата и личното щастие.Освен това обстоятелствата ще ви тласнат към работа, въпреки че в действителност ще искате да се насладите на самоизолация с любимия човек, правейки съвместно творчество. Опитайте се да избягвате работохолизма, който във вашия случай може да бъде подобен на робство. Лъвовете са упорити хора и като професионално увлечени изпълняват работните си задачи не само в работно време, но и след това. И всичко това за много скромна сума пари. Добрият лидер знае как да мотивира Лъва – с похвала. Направи нещо добро - „Браво, най-добрият работник на месеца! Можеш ли повече? И 10 пъти повече? И Лъвът тича и прави. Анализирайте служебните си задължения – много е възможно натоварването ви да е непропорционално на възнаграждението, което получавате за това. Ако случаят е такъв, струва си да обсъдите това с ръководството. И или намалете обхвата на задачите, или поискайте увеличение на заплатата. Преговорите се провеждат най-добре от 7 до 21 май, докато вашият управител Слънце е в Телец (знака на удоволствието) и формира добър аспект към Юпитер (планетата на късмета).Междувременно вземете комплект червила за видеоконференция: оранжево (подходящо е например червило-балсам Ecstasy Shine, Armani) - за работни срещи и за вечерни разговори с любимия човек - златисто. Такъв смел грим на устните можеше да се види на моделите, които показаха новата колекция на Dries Van Noten.

Дева (08/22–9/23)

През май животът ще кипи! Вашата управляваща планета Меркурий в началото на месеца ще премине през знака Телец, земен и съвсем разбираем за вас, и през дома на хороскопа, който отговаря за допълнително образование и пътуване. Второто вече е голям въпрос, което означава, че можете да се концентрирате върху саморазвитието, без да губите времето си. Но Меркурий е бърза планета и още на 12 май ще влезе в знака на Близнаци, в зоната на вашата кариера. Тук новите знания идват на помощ. На 28-и Меркурий ще тича към Рак - и ще бъде възможно да си починете. Всички тези движения няма да повлияят по никакъв начин на доходите ви. Девите правят добри пари и държат всички разходи под контрол.Възможни са промени в личния живот, но е по-добре да се случат преди 14 май, защото по-късно Венера ще стане ретроградна и това лишава новия роман от далечни перспективи. Критичният поглед към себе си отвън ще ви помогне да запазите старата връзка и може би да я изведете на ново ниво. За да се даде тласък на вътрешни промени, понякога е достатъчно да се промени външно. Девите са известни консерватори, но понякога можете да експериментирате. Например, направете модерен грим на очите с жълти сенки. Подходящите могат да бъдат намерени в линията сенки за очи Color Queen от L’Oreal Paris.

Везни (24.09–23.10.)

За Везни май ще бъде период на потапяне в личния живот. Положителните емоции ще преобладават и със сигурност ще минат без ексцесии. Вашата управляваща планета Венера ще започне месеца в знака на Близнаци. И Близнаците, подобно на Везните, са ефирен, лек, приказлив знак. С такива първоначални е лесно да флиртувате безгрижно, да водите приятни във всички отношения разговори – дори в социалните мрежи или на видеоконференции.Ще бъдете неотразими, но ако вече имате семейство или любим човек, опитайте се да се сдържате. Ако все още нямате семейство или любим човек, включете чара докрай, още повече, че до 8 май Марс (мъжка планета, която следва същия въздушен знак на Водолей като вас) формира успешен аспект към Венера. Това ще бъде страхотно начало за нова връзка. Но времето не стои неподвижно: на 13 май Марс ще премине в знака Риби, а на 14 май Венера ще стане ретроградна. Това подравняване на обещаваща романтика вече не обещава, но може да помогне да се разкрие нещо ново в стара връзка. Възможно е да погледнете избраника си с нови очи. И той ще оцени изразителността на този поглед, особено ако използвате цветна спирала. Опитайте розово, зелено, златно - тези и други нюанси можете да намерите в асортимента на NYX Professional Makeup, Giorgio Armani и други.

Скорпион (24.10–22.11.)

Най-вероятно няма да се притеснявате за пари през май.И двете ви управляващи планети са финансово повече от успешни. Марс следва знака на умния и целеустремен Водолей, Плутон обикновено стои в Козирог, а Козирогът покровителства дългосрочни проекти, които носят много пари. Но мащабните проекти винаги са трудни. И трябва да сте готови за това. Не се карайте с екипа, обръщайки се към индивиди. Дори страстно да защитавате позицията си, опитайте се да го направите правилно. Само така можете да привлечете подкрепата на партньори, да намерите нови приятели и дори любов. През първата седмица на месеца Марс ще бъде в перфектен аспект спрямо Венера. Но по-късно Нептун може да се намеси в личния ви живот, който формира далеч не най-успешния аспект към Венера, изпълнен с разочарования. Мислехте, че вашият избраник е умен и красив, като бог, а той изведнъж изглежда като обикновен говорещ. Ще бъде болезнено, но ако имате силата да затворите очите си за нещо, да простите на човек за момент на слабост (все пак идеални хора няма), ще преодолеете тази криза в една връзка.Дотогава по-добра работа. Офис гримът ще ви помогне да се съберете и да се настроите на правилната вълна. Или поне спретнат грим на веждите – те до голяма степен определят как ни възприемат другите. За визуална корекция е полезен ултратънък молив Micro Brow Pencil, NYX Professional Makeup. Балансирайте външния вид с (те отново са в мода) гланц за устни с винилов ефект, който е забавен и драматичен, точно както ви харесва.

Стрелец (23.11–22.12.)

През май Стрелците, вече уморени от работа, ще искат да си починат. Той може да си позволи и да не се тревожи за факта, че това по някакъв начин ще засегне благосъстоянието му. Докато Юпитер, управляващата му планета, върви в Козирог, та дори и в прегръдка с Плутон (което предполага големи, мащабни проекти и същите пари), всичко ще е наред с финансите. Концепцията ще се промени, когато Юпитер стане ретрограден на 15 май. Това положение на планетата провокира прекомерно самочувствие и неоправдан оптимизъм.Ако решите през този период да теглите кредит, да отидете на съд с някого или да започнете нов бизнес, ще бъде грешка. И ще забележите тази пункция едва през септември, когато Юпитер ще се обърне и ще тръгне напред. Само тогава ще разберете колко много не сте взели предвид и ще бъдете принудени да коригирате ситуацията дълго време (и скъпо). Това не означава, че е по-добре да не правите нищо, когато Юпитер е ретрограден. Можете да завършите проектите, които сте започнали преди, и да използвате старите, доказани методи. В личния си живот също не трябва да бързате - поне ако искате да промените нещо, направете го преди 14 май: в този ден Венера ще стане ретроградна. Но докато се движи направо, имате всички шансове да удивите нечие въображение с полупрозрачни опушени очи в модерни сиво-сини тонове. Пример за такъв грим може да се види на пролетно-летните шоута на Max Mara и Marc Jacobs. Основното предимство на този грим е възможността да го направите за секунди, дори ако сте нов в този бизнес.

Козирог (23 декември – 20 януари)

С вашия методичен подход към решаването на проблеми и способността ви да броите парите, нито една беда не е ужасна. Вярно, ще трябва да се борите за финансово благополучие (активната планета Марс е точно в началото на вашия дом на лични пари), но тук ще успеете. Ако планирате да започнете нови проекти, направете го преди 12 май, тогава вашата управляваща планета Сатурн ще стане ретроградена (почти до октомври) и всичко ще бъде по-трудно и ще изисква много време и усилия. Сега, когато Сатурн преминава през Водолей, имате шанс да установите и укрепите конструктивни работни отношения: общувайте повече с хората, говорете с тях не само на производствени, но и на абстрактни теми. Така че можете да създадете нови приятели и нови партньори. Това е подходящият момент да се научите как да работите чрез ефективна комуникация. През периода на ретрограден Сатурн можете да продължите да работите по стари проекти, да ги намислите и да завършите успешно. Също така не е забранено да се изчисляват нови, но с пускането е по-добре да изчакате до октомври.Сега определено не си струва да вземате заеми и да решавате проблеми в съда. По-добре е да се заемете с личния живот, особено след като обещава да угоди и може да се превърне в подкрепа при решаването на проблеми с мирогледа. Нежният грим също ще помогне за постигане на вътрешна хармония. Как да го направите, казахме тук. А ако искате да се развеселите, нанесете червило или гланц в модерен цвят фуксия.

Водолей (21 януари – 19 февруари)

За Водолеите май обещава да бъде изпитателен период. През първата седмица вашите управляващи планети Уран (той сега е в Телец) и Сатурн (той е в самото начало на вашия знак и ви влияе повече) формират труден аспект. Този аспект е подобен на фабрична свирка - сигнал, който означава началото на упорита, упорита работа. Да, и Марс, планетата на трудовите подвизи, следва вашия знак и определено няма да ви остави да си почивате. Дори когато премине в Риби, няма да има по-малко работа, въпреки че характерът му може леко да се промени, да стане философски до известна степен.Този период ще започне на 13 май и вашият управител Сатурн ще стане ретрограден на 12-ти. От този ден нататък трябва само да довършите или коригирате това, което сте правили преди – без нови проекти и нови задължения. В същото време не е нужно да се тревожите за пари - те ще бъдат. И вие също няма да загубите популярност сред противоположния пол, просто не започвайте нова връзка след 14 май, по време на периода на ретроградна Венера: такава романтика ще приключи веднага щом планетата се обърне и тръгне отново напред. Но през първата половина на месеца нищо не ви пречи да впечатлите феновете си с модерни неонови стрелки и други модерни техники за грим, които можете да намерите тук.

Риби (20.02–20.03)

През май ще работите усилено и ентусиазирано: това ви обещава Марс, планетата на упоритата работа, която ще влезе във вашия знак на 13 май. В личния си живот най-накрая ще искате да свиете уютно семейно гнездо и ще бъдете много близо до това, но нещо може да се обърка.Може би избраният внезапно ще „изпадне“ от образа, който вече сте заслепили и обичали, но най-вероятно ще ви разочарова Венера, която на 14 май ще се обърне по пътя към семейния ви дом, без да влезе в него. Е, през периода на ретроградна Венера просто ще имате време да подредите отношенията си и да разберете дали си струва да продължите. Как да избегнем стреса в условията на несъвършена любов и всепоглъщаща работа? Медитацията и йога ще помогнат. Без това има голям риск да изпаднете в блус, а това не е нужно на никого и особено на вас. Подкрепете се с умерена физическа активност и системна грижа за себе си. Що се отнася до грима, той трябва да е ярък, жизнеутвърждаващ, със смели акценти! Ефектни многоцветни опушени очи, къдрави очни линии, блясък на клепачите, неонови сенки - тези и други тенденции на сезон пролет-лято 2023 допринасят значително за оптимистичното настроение, което сега е по-важно от всякога. Не забравяйте и цветната спирала – лилава от NYX Professional Makeup, изумрудено зелена от YSL Beauté Vinyl Couture или розова от Urban Decay.

Какво мислите за звездните прогнози? Кажете ни.

Категория: