L'Oréal стартира глобална програма за солидарност в подкрепа на онези, които се намират в особено трудна ситуация днес

" На целия свят - на целия свят" - така можете да характеризирате случващото се сега на планетата. В трудни времена теорията за малките дела излиза на преден план, а в епохата на пандемия буквално всеки жител на Земята може да се възползва. Преминаваме към режим домашен офис, за да забавим разпространението на вируса, поръчваме храна от любимите си ресторанти у дома и пазаруваме онлайн, подкрепяйки марки, скъпи на сърцето ни.Разбира се, големите корпорации не остават настрана и днес L’Oréal изпълнява няколко инициативи наведнъж, насочени към подкрепа на борбата с коронавируса.

  • Руският завод на компанията, който се намира в района на Калуга, само за две седмици преобразува част от производството за производство на антисептичен гел за ръце. Първата партида дезинфектанти вече е готова, тя - както и всички следващи - ще бъде дарена на регионалните болници.

  • Антисептични гелове La Roche-Posay също ще бъдат достъпни за лекари и фармацевти. В допълнение, марката ще дари големи партиди Lipikar Xerand овлажнител за ръце на лекарите. L’Oréal Paris ще дари 100 000 единици дезинфектант гел на руски болници, които лекуват пациенти с коронавирусна инфекция.

  • Освен здравните власти, от помощ се нуждаят и служители на други жизненоважни институции.Garnier ще дари безплатно 100 000 дезинфектанта за ръце на големи търговски вериги, които продължават да доставят на хората хранителни стоки и стоки от първа необходимост. Освен това Garnier дарява още 1 милион евро за борбата с коронавируса.

Помощта ще бъде насочена и към най-уязвимите слоеве от населението. L’Oréal ще дари партида шампоани на фондация Rus (техни бенефициенти включват самотни възрастни хора). Пациентите в хосписи и хората, живеещи в старчески домове, също ще получат шампоани и овлажняващи балсами за тяло: програмата се осъществява в партньорство с фондациите Радост от старост и Вера.

Категория: