Много е удобно! Ако желаете, можете да "скриете" цвета зад нишки от естествени нюанси. И когато пожелаете, покажете боядисаната си коса със стайлинг

Тази ситуация вероятно е позната на всеки майстор колорист: от една страна, клиентът иска забележимо да освежи изображението и дори мисли за радикални експерименти с ярки цветове, а от друга страна, той все още се страхува, че резултатът ще бъде твърде смел. Техниката на скрито оцветяване ще помогне да се премахнат подобни страхове.

Какво е скрито боядисване на коса?

Скритото боядисване е техника, която ви позволява да скриете цветни кичури или дори цял „слой“ с ярък нюанс в по-голямата част от косата, така че да не се виждат, докато не разпуснете или съберете косата си прическа, която разкрива "" таен" слой.

По правило при сляпо боядисване на косата боята се нанася върху косата на средния или долния слой отзад. Понякога не се разпределя по цялата дължина, а се „опъва“ по кореновата зона. Така оцветяването може да се маскира още по-надеждно.

Скрити цветови нюанси

Най-често скритите кичури се правят в ярки цветове - иначе няма смисъл: защо да криете нюанси, чийто избор по никакъв начин не е свързан с риск и смели решения?

Тъй като гамата от налични нюанси е много широка, може да е трудно да се вземе решение. Най-добре е да прецените как ви подхожда тази или онази опция според цветотипа.

Лилаво боядисване

Пастелните нюанси на лавандула и люляк изглеждат модерни на светла коса. Най-често към тези цветове се добавя малко розов пастел. Брюнетките, от друга страна, правят скрито оцветяване с "светещ" лилав неон - по-ярък и по-наситен. Защото в противен случай скритото оцветяване на черна коса просто няма да се забележи.

Синьо боядисване

Има много нюанси на синьото (цветът сега е на върха на модата). Първо, разбира се, електриково синьото, което отива и на брюнетки, и на жени с кафяви коси, и на блондинки. Друг фаворит е бледо синьото (стои страхотно на руса коса). Отделна тенденция е нюанс на тъмен деним, син с нотки на тъмно сиво и тъмно зелено, които го правят приглушен, но не по-малко изразителен.

Розово оцветяване

При скрито оцветяване можете да използвате няколко розови нюанса наведнъж - от пастел до фуксия и неон. Свържете ги с градиент или ги носете на различни нишки.

Зелено боядисване

Някои избират много мек и момичешки ментовозелен нюанс. И някой предпочита киселинно зелен неон, който между другото върви добре с други ярки цветове: синьо, червено, розово.

Червено боядисване

Червеният цвят определено ще се изгуби в червената коса, но за блондинките и брюнетките може да се вземе като основа за скрито оцветяване.

Скрита блондинка

Ако имате тъмна коса и предпочитате естествен външен вид, опитайте да скриете няколко светли кичура под горните слоеве. Този акцент ще се усеща при движение, ако разпуснете косата си или я съберете по подходящ начин.

Оцветяване на дъгата

Когато са скрити, контрастиращите нюанси не се виждат. Колкото по-голям ефект ще има върху другите чрез „проявлението“ на няколко цвята наведнъж. Вземете широка палитра и създайте ефектни ирисцентни преливания.

"

За кого е скритото оцветяване?

Съмнявате се дали скритото оцветяване е подходящо за вас? Всъщност ограничения няма. Всеки ще може да избере опция, която ще изглежда хармонично.

Тъмна коса

На тъмна коса неоновите нюанси ще създадат оптимален контраст.

И ако не искате яркостта да превишава мащаба, скрийте приглушените нюанси на зелено, синьо или, да речем, розово върху средните слоеве, така че те само нежно да намекват за вашата любов към експериментирането с цветовете.

Руса коса

На светлокафява коса ще се забелязват дори доста сдържани цветове. В същото време можете да изберете почти всеки нюанс - с изключение на това, че пастелът изглежда избледнял върху тях. Но ако първо обезцветите нишките, тогава приглушените нюанси могат да се превърнат в пълноценен акцент.

Руса коса

Блондинките имат най-широк избор: от млечни пастели до ослепително ярък неон. И първото, и второто се съчетават добре с русото и изпъкват осезаемо на неговия фон, но могат умело да се скрият под горния слой коса.

Червена коса

Момичетата с червена коса трябва да избират нюанси за скрито оцветяване, които няма да се слеят с естествения им нюанс. Следователно червено-розовата гама едва ли е подходяща. Потърсете опции, които могат да създадат изразителен контраст с огнен фон.

Невидима техника за боядисване на коса с различна дължина

За къса коса

Скрийте цветните кичури, ако косата е много къса, едва ли ще успее. Ето защо, за момичета, които носят пикси прическа и висок боб, колористите предлагат боядисване на корените по няколко централни раздяли.В този случай играта на цвета ще бъде разкрита за другите само ако срешете косата си по съответния начин. С дължина малко над раменете вече можете спокойно да боядисате долните кичури.

За средно дълга коса

Откриват се повече възможности за тези, които носят дълга до раменете или по-къса коса. В този случай вече е възможно да се оцветят цели кичури от корените до краищата. Можете да разкриете тайната си, като приберете косата си на ниска опашка или кок.

За дълга коса

В този случай можете да оцветите не само няколко кичура, а цяла част или дори слой коса на средно ниво.

Вариантът с оцветяване на корените и „разтягане“ на цвета към средата също може да се вземе предвид. Ако направите полукок, като съберете в него горната част на косата, цветните корени ще се появят пред очите на околните в цялата си контрастна красота.

Модни фотоидеи за скрити прически

Едноцветен таен слой

Най-простото нещо е да направите контрастен едноцветен "слой" между слоевете коса с оригиналния нюанс. Ще се вижда в движение, ако разпуснете косата си и може да бъде интересна изненада в прическата.

Скрита дъга

Популярността на използването на широка палитра от цветове в скрито оцветяване се дължи на факта, че ефектът на изненадата се усилва многократно. Между другото, дъгата е много популярна опция за скрит цвят, която повишава настроението със своята яркост и изглежда добре както на закачлив фонов цвят, така и на естествен.

Боядисване на райета

Има много начини за създаване на ефект на дъгата в скрито оцветяване. Една от възможностите е да украсите нишките в скрития слой с хоризонтални ивици. Границите между цветовете могат да бъдат замъглени, за да се направи градиент, или, напротив, оставени резки и графични.

Пикселно оцветяване

Боядисването с ефект на пикселна шарка върху повърхността на права коса се превърна в популярна тенденция. Целите модели са съставени от цветни квадрати; някой е готов да ги демонстрира без прекъсване и някой иска този детайл да изненада приятели и познати, например на парти. Тук техниката на скрито оцветяване идва на помощ.

Цветни корени

Оцветяването на корените, както споменахме по-горе, е оптимално за момичета с къса коса. Резултатите от експеримента могат да бъдат показани, като се направи "правилна" раздяла.

Скрити рисунки

Това е може би най-смелият вариант за скрито оцветяване. Част от долния слой коса отзад се подстригва късо, след което рисунките се избръсват с машина и се боядисват.

Под общата маса на косата картината няма да се вижда, но всичко ще се отвори, когато съберете косата във висока прическа.

Как да направите скрито оцветяване у дома?

А сега нека разберем каква трябва да бъде процедурата, ако искате да направите скрито боядисване на косата у дома.

 1. Избор на боя

  Първата стъпка е да решите колко дълго сте готови да останете в експерименталния вид. Не повече от седмица или две? След това изберете временна боя, която постепенно се отмива, докато използвате шампоана. Например балсам Colorista Washout от L’Oréal Paris.

  Между другото, те са много удобни за използване. По-скоро е маска за коса. Нищо не трябва да се смесва. Просто го разпределете върху желаните кичури и след 15-30 минути излагане изплакнете с вода. Можете също така да опитате Colorista Hair Makeup jelly.Говорихме повече за това как да го прилагаме в това видео.

  Що се отнася до дългосрочния резултат, перманентната боя ще помогне за постигането му. Ярките нюанси се предлагат в колекцията The Vivids от серията Color Sensation на Garnier.

 2. Подготовка за оцветяване

  Предварително тествайте боята върху малък участък от кожата. Подгответе всички необходими консумативи: гребен с тънка опашка, четка, контейнери за боя, ръкавици, кърпа (метнете я през раменете си, за да не изцапате дрехите си).

  Не е необходимо да миете косата си за процедурата за дълготрайно боядисване. Ако е необходим временен ефект, тогава върху чиста коса се нанасят подходящи продукти.

 3. Работа с цвят

  Смесете компонентите на оцветяващия състав и нанесете върху кичурите по ваш избор, като съберете останалата коса, така че боята да не попадне върху тях.Ще отнеме от 15–20 до 30–40 минути, за да изчакате формулата да подейства - във всеки случай инструкцията ще ви помогне да определите времето на експозиция. След това остава само да измиете боята с вода и да нанесете балсам за фиксиране на цвета.

 4. Стайлинг

  Подходящият стил ще помогне да се оцени напълно резултатът - например с вълни.

"

Правила за грижа за косата след боядисване

За да запазите цвета (макар и скрит) на косата си възможно най-дълго, следвайте съветите на стилистите. Първо ще ви трябва шампоан за боядисана коса. Благодарение на меката си формула почти не измива цвета.

Второ, хидратирайте и подхранвайте косата си по-често. Добавете маски и балсам без измиване към вашата диета за красота: те ще ви помогнат да избегнете проблема със сухата коса, който често се появява след боядисване.

Какво мислите за идеята за скрит цвят? Бихте ли се осмелили да направите това? Кажете ни в коментарите.

Категория: