FashionVIPdergisi.com читатели споделят неочаквани наблюдения и полезни лайфхакове за нанасяне на фон дьо тен

На официалната ни страница в Instagram имаше конкурс за най-добър съвет за красота, свързан с използването на фон дьо тен. Събрахме най-интересните коментари в тази статия - и дори помислихме за нова редовна колона. Благодаря на всички, които споделиха своите тайни!

 1. Преди да нанесете тона, навлажнете гъбата с хладка минерална вода. Минералният състав леко ще тонизира кожата, тонът ще се разпредели по-равномерно.

 2. Ако обичате да смесвате няколко козметични продукти или да нанасяте козметика на слоеве, помислете за взаимодействието на различни текстури. Основите попадат в две категории: директна емулсия („масло във вода“) или обратна емулсия („вода в масло“). Директните емулсии често не взаимодействат добре с маслата и започват да се разслояват. Обратните емулсии, напротив, се смесват добре с мазни текстури и се смесват добре. За да разберете в коя категория попада вашият фон дьо тен, нанесете го върху ръката си и напръскайте с вода. Обратната емулсия ще започне да се отделя или просто няма да се смеси с вода.

 3. Най-добрият начин да изберете правилния тон е да нанесете фон дьо тен в няколко нюанса в областта на брадичката и да направите черно-бяла снимка. Нюанс, който няма да се появи на снимката и ще бъде идеалното съвпадение.

 4. Друг начин да изберете правилния тон е да го тествате не на врата, а в областта под ключицата. Вратът обикновено е засенчен от коса или глава, което може да изкриви възприемането на цвета.

 5. За да постигнете ефекта на кожата, озарена отвътре, нанесете фин хайлайтър върху скулите, брадичката и моста на носа и разнесете фон дьо тен върху това покритие.

 6. Смесете капка фон дьо тен с ярко червило за страхотен кремообразен руж.

 7. За да се отървете бързо от беленето, нанесете мазен балсам за устни върху сухите участъци от кожата. След 10 минути отстранете продукта с памучен тампон, потопен в тоника, с леки масажиращи движения. След това раздайте тона с ударни движения.

 8. Ако имате фон дьо тен, чийто нюанс не ви подхожда, използвайте специални регулатори. Предлагат се в различни цветове - бяло, жълто, кафяво, маслинено, сиво, розово. Като добавите капка регулатор, можете да коригирате нюанса на фон дьо тена, като го направите по-тъмен или по-светъл.

 9. Ако страдате от мазен блясък, напудрете Т-зоната и бузите, преди да нанесете фон дьо тен (след като овлажните кожата). След това нанесете фон дьо тен и отново напудрете лицето си: пудрата ще абсорбира излишния себум в централната част на лицето и кожата ще изглежда свежа за много по-дълго.

 10. Ако основата е почти готова и изсъхнала, поставете затворената бутилка в чаша гореща вода и изчакайте няколко минути. Това ще помогне за "реанимирането" на лекарството.

 11. Фон дьо тените с добро покритие поради плътната си текстура често се забиват във фини линии и назолабиални гънки. Затова нанесете фон дьо тен с по-лека текстура върху зоните с активни мимики и прелейте добре.

Имате ли нещо да добавите? Оставете коментари!

Категория: