Лятото е любимото ви време от годината? Така че определено няма да имате нищо против маникюр с тропически мотиви. Ще подхожда на тези, които не се страхуват от смели акценти и са готови да се отклонят от класиката за ярки ноктопластики

Тропическият маникюр създава лятно настроение по всяко време на годината. Такова изкуство за нокти ще създаде правилната атмосфера, независимо какво е времето извън прозореца. Палми, вълни, плодове - тези елементи могат да добавят празнична лекота и жизнерадост към изображението. След това ще ви кажем какъв трябва да бъде тропическият маникюр през 2023 г.

Тропически маникюр: какво е това и кога е подходящо?

Маникюрът в тропически стил е ярък летен дизайн на ноктите, в който всичко напомня за почивка в горещи страни: богати цветове, шарки с палми, океански вълни, слънце, плодове и екзотични животни. Единственото нещо, което липсва, е ароматът.

Разбира се, този дизайн на ноктите е най-подходящ през горещия сезон. Тропическите мотиви са много подходящи за ваканционен маникюр някъде край топлото море, но не по-малко радост ще донесат и в града. Ако дрескодът не забранява носенето на закачливи цветове, тогава можете спокойно да изберете тропическа ноктопластика в ежедневието.

Вярно е, че трябва да разберете, че на фона на бизнес костюми или, например, елегантни вечерни рокли за излизане, той едва ли ще изглежда перфектно.

Как да създадем тропически дизайн върху ноктите

Стикери

Нуждаете се от най-лесния и бърз начин за дизайн на вашите нокти? Стикерите ще помогнат. С тях ще ви трябват минимум усилия. Прилагат се по същите правила като трансферните татуировки. Предварително е достатъчно да нанесете прозрачен или цветен фон върху ноктите и да го оставите да изсъхне добре.

Друг вариант за стикери за нокти са плъзгачите. Те се залепват по цялата повърхност на нокътната плоча, като се получава завършено покритие с шарка.

Шаблони

Ще бъдат полезни за тези, които не са сигурни, че могат да се справят сами с тропически рисунки. Благодарение на шаблона те определено ще станат спретнати и графични.

Рисуване на ръка

От една страна, стикерите и шаблоните са печелившо решение.

От друга страна, завършените рисунки може да не отговарят на вашите очаквания. Освен това техният избор, макар и широк, все още е ограничен.

Ако искате да вдъхнете живот на собствените си идеи, тогава трябва сами да създадете изкуство за нокти - научете се да работите с тънка четка за маникюр и други инструменти. Но резултатът ще бъде точно това, което сте планирали.

Тропики върху ноктите: стъпка по стъпка фото инструкции за създаване на маникюр

 1. Подготовка

  Първо се уверете, че имате под ръка всичко необходимо за маникюр: инструменти за грижа, лакове, елементи за декорация. Коригирайте формата на ноктите, омекотете и избутайте кутикулата. След това обезмаслете нокътната плоча и нанесете върху нея основно покритие. Говорихме за това как да си направим маникюр сами в това видео.

 2. Работа с цвят

  Когато основата изсъхне, покрийте ноктите си с няколко слоя цветен лак, който ще служи като фон за рисунките. Подходящ, например, сянката "Напълно" от Essie.

  Можете също да използвате прозрачен лак. Рисунките на безцветен фон са тенденция. Не забравяйте да изсушите всички слоеве, преди да продължите с дизайна.

  Следващата стъпка може да бъде рисуването на тропически мотиви: палмови листа, морски звезди и миди, вкусни тропически плодове, екзотични цветя, животни или цветни птици, като фламинго, тукани, папагали.

  Но можете да правите без рисунки, като ги замените със стикери - тогава процесът на създаване на маникюр ще бъде много по-бърз.

 3. Поправяне

  За да завършите дизайна, нанесете топ лак и, ако е необходимо, изсушете върху ноктите си - благодарение на него всички слоеве лакове ще се втвърдят по-бързо и можете да се върнете към бизнеса си, без да се страхувате, че ще размажете резултата.

"

Идеи за тропически дизайн на ноктите за къси нокти

Неонови тропици

Тропическият маникюр се отличава с ярки цветове. Така че неоновите нюанси в него ще бъдат добре дошли.

Нарисувайте палмови листа или, например, листа от монстера с тях. Можете да създадете наслояване на шарки с помощта на шаблони: първо направете първия слой в един цвят, изсушете го и след нанасяне и леко разместване на шаблона нанесете още един или два.

Тропически минимализъм

Страхуваш ли се, че изобилието от ярки цветове ще се вълни в очите ти? След това следвайте принципите на минимализма. Да, те не противоречат на тропическия маникюр. Покрийте всички нокти с обикновен лак (можете дори да вземете полупрозрачни продукти) и след това добавете някои от тях с шарка - лаконично и просто.Може да е палмова клонка или например екзотичен плод.

Маникюр с палми по залез

За вдъхновение можете да прегледате албума със снимки, направени на почивка в топъл климат, и след това да пресъздадете най-живописните пейзажи с красиви нюанси на залез върху ноктите си. Използвайте техниката омбре, за да получите същата игра на цветове като във вечерното южно небе.

Маникюр с фламинго

Възможно е да не сте виждали тези птици в дивата природа, но едва ли можете да спорите с факта, че те са се превърнали в един от основните символи на пътуванията до тропиците. Затова рисунките на фламинго често се появяват в тропическия маникюр.

Могат да бъдат изобразени в деликатно розово изкуство за нокти или да бъдат превърнати в центъра на ярък неонов дизайн.

"

Модерни тропически мотиви върху дълги нокти

Тропическо омбре

Можете и без рисунки в тропическия маникюр.

Нотка на пейзажи с палми, екзотични цветя, ярко синьо небе и морски вълни ще бъде изборът на нюанси за дизайна.

Нанесете различен цвят на всеки нокът (син, зелен, розов, жълт, лилав – всички работят) и създайте ефект на размазване, като използвате техниката омбре.

Пастелен тропически маникюр

Тропиците винаги радват окото с ярки цветове.Можете обаче да направите маникюр с тропически мотиви, като използвате нежни пастели. Тази опция ще бъде по-близо до тези, които предпочитат меки нюанси пред "крещи" . Друг вариант е нежен фон и закачливи рисунки. Тази комбинация ще създаде изразителен контраст, който ще направи маникюра един от акцентите в изображението.

Маникюр с тропически плодове

В тропиците пресни, сочни плодове се сервират за закуска, обяд и вечеря. И те са не само вкусни, но и красиви, така че постоянно мигат в социалните мрежи по време на празничния сезон. Те също изглеждат страхотно в ноктопластиката.

Покажете на ноктите си резени портокал и грейпфрут, резени диня и ананас, резен питая или папая със семена. Между другото, те са достатъчно лесни за рисуване - чудесна възможност да практикувате своите артистични умения.

Тропически коктейл

Когато правите летен маникюр, лесно е да си представите бар в тропиците край океана - и заедно с палми, цветя и плодове, изобразете ярки коктейли с цветни тръби във фигурни чаши, с резени портокал или сладки череши върху ноктите ти.

Опитвали ли сте някога да рисувате тропически мотиви върху ноктите си? Кажете в коментарите.

Препоръчва се за четене:

 • Плодов маникюр: фото урок
 • Омбре маникюр: фото инструкции как да го направите сами
 • Никтопластика: 115 идеи

Категория: