Повтаряне на образа на ориенталска принцеса, което е немислимо без изразителни стрели

Като начало, нека да разберем кога гримът на принцеса Жасмин от анимационния филм "Аладин" ще изглежда подходящ и какви са неговите характерни черти.

Характеристики на жасминовия грим

Жасминът се разпознава лесно по ясни арабски стрелки, изразителни вежди и розово червило. В ежедневието такъв грим ще изглежда странно. Особено ако имате съвсем различен тип. За момичета с руса коса широките и дълги черни стрелки са повече от забележим акцент, така че вероятно не трябва да ходите на работа, училище или такава среща.

Но ако отивате на костюмирано парти или фотосесия, тогава този грим може безопасно да се повтори. Ще изглеждате като истинска ориенталска принцеса.

Какво е полезно от козметиката?

Преди да започнете да създавате грим, пригответе цялата необходима козметика. Вижте списъка по-долу.

За цвят на лицето

 • Фонд дьо тен NYX Professional Makeup Born to Glow;

 • Коректор Maybelline New York Fit Me;

 • Maylline New York Fit Me Matte Powder;

 • Бронзър Maybelline New York City;

 • Руж Maybelline New York Fit Me.

За очи и устни

 • Помада за вежди Maybelline New York;

 • Спирала Plump & Set Brow Artist от L'Oréal Paris;

 • База за сенки за очи NYX Professional Makeup HD;

 • The City Mini Eyeshadow Palette от Maybelline New York в нюанс 450;

 • Майбелин Ню Йорк с четка Hyper Easy;

 • Очна линия Le Liner Signature от L'Oréal Paris;

 • L'Oréal Paris Color Riche Matte Addiction червило.

Как да си направим грим с жасмин от анимационния филм "Аладин" : инструкции стъпка по стъпка със снимки

 1. 1

  Нанесете фон дьо тен с топъл подтон по цялото си лице, шия и ушни миди, за да избегнете твърдите линии с естествения си тен на кожата. За постигане на естествен блясък на кожата ще ви помогне хидратиращ фон дьо тен с лек сияен ефект.

 2. 2

  Използвайте коректор с половин тон по-светъл от тена на кожата ви, подчертайте триъгълниците под очите, брадичката и малките зони над веждите. Това ще създаде ефекта на дългата заострена брадичка, който искаме.

 3. 3

  Задайте кремообразни текстури с матова пудра. Комбинацията от матово покритие и сияен тон ще направи кожата да изглежда кадифена, но здрава.

 4. 4

  Скулптурирането не е типично за Жасмин, следователно инструменти като бронзант и руж ще се справят напълно с корекцията на овала на лицето. Нанесете бронзант върху слепоочията и скулите и смесете ружа върху „ябълките“ на бузите.

 5. 5

  Веждите трябва да са с мека извивка и леко издължена опашка. Червилото за вежди ще помогне да се коригира формата им, а цветният гел ще придаде текстура на веждите.

 6. 6

  Нанесете основа за сенки върху клепачите. След това подчертайте гънката на клепача със сенки. Смесете ги така, че да са над естествената гънка и не потапяйте линията на перата твърде ниско във външния ъгъл на окото. Колкото по-високо и по-далече я заведете, толкова по-големи ще изглеждат очите.А в грима на Жасмин големите очи играят основна роля.

 7. 7

  От средата на подвижния клепач разнесете към външния ъгъл нюанса на люляк, розово или синьо. В случая не цветът е важен, а мистериозната цветна мъгла. Всички нюанси за грима на арабската принцеса можете да намерите в Maybelline New York The City Mini Palette 450 Graffiti Pop. Смесете сенките към слепоочията, свързвайки се с контура, създаден в предишната стъпка.

 8. 8

  От вътрешния ъгъл до средата на клепача нанесете златисти сенки за очи. Смесете границите с люляков нюанс.

 9. 9

  Тъй като гримът на Жасмин включва активни стрелки, първо нарисувайте формата им с тъмни сенки с помощта на скосена четка. Тази линия е лесна за регулиране, за да се постигне перфектната симетрия на стрелките.Начертайте дълга и доста широка опашка във външния ръб и удължете вътрешния ъгъл.

 10. 10

  Дублирайте очертанията, създадени от сенките, с черна очна линия. Очната линия във вътрешния ъгъл на окото ще подчертае допълнително бадемовата форма на очите.

  Повече подробности за това как да използвате очната линия от филц в това видео.

 11. 11

  Използвайте черен водоустойчив молив, за да очертаете лигавицата и долния клепач. Смесете го така, че да се слее гладко в ясна линия очна линия във вътрешния ъгъл на окото. Като алтернатива, вместо черен молив, за лигавицата може да се използва телесен или розов. Така очите ще изглеждат още по-големи.

 12. 12

  Дублирайте оцветяването на долния клепач с лилав нюанс на сенките. Използвайте спирала за обем. По желание добавете изкуствени мигли.

 13. 13

  Нанесете червило в прасковен цвят на устните си. Ярко червено или фуксия ще спорят с грима на очите, който по нежен начин Жасмин е напълно безполезен. Образът на арабската принцеса е готов!

"

Какво можете да добавите към образа на принцеса Жасмин?

 • Принцеса Жасмин има гъста черна коса, чиято красота подчертава, като я събира на опашка и я влачи с ластици по дължина.Можете да опитате да повторите този стил, ако дължината позволява. Освен това трябва да нанесете върху косата си продукт, който ще й придаде блясък. Ако имате къса прическа, тогава най-лесният начин е да изберете правилната перука.

 • Можете да изберете всякакъв маникюр, но е по-добре да се придържате към студената гама.

  Син, син или сребрист лак ще свърши работа. Можете да направите едноцветен маникюр, да създадете изкуство за нокти с ориенталски шарки или например да експериментирате с техниката за блокиране на цветовете.

  "

 • По отношение на облеклото, Жасмин най-често беше забелязана със сини панталони харем, изрязан топ и обувки с извити пръсти. За да повторите този лък, трябва да опитате. Но магазините за луксозни рокли винаги са на ваше разположение.

Как ви харесва визията?

Категория: