Какви сенки използвате? Най-вероятно сух и кремообразен. Какво ще кажете за гелообразните сенки за очи? Има такъв инструмент за красота, но малцина все още са запознати с него. Ще ви кажем защо трябва да им обърнете внимание и в какви ситуации да използвате

Работейки върху нови продукти, марките за красота се опитват да изненадат – с широка гама от нюанси, които са далеч от класиката, или, например, с необичайна текстура на продуктите. Червилата днес могат да имат кремообразна и течна текстура, консистенция на балсам, лъскав лак или преливащ нюанс. Сенките за очи не са толкова разнообразни, но все пак, освен сухи и кремообразни, вече можете да намерите продукти с гелообразна текстура.

Гел сенки за очи: какво е това?

Gel eyeshadows са сенки за очи с лека, желеобразна текстура на гел. За разлика от наситените кремообразни сенки за очи, гел сенките не са толкова силно пигментирани. В допълнение, пигментът в много от тях е допълнен с малък блясък, който ви позволява да създадете блестящо покритие върху клепачите. Повечето гелообразни сенки за очи оставят полупрозрачен слой цвят върху кожата. Можете да увеличите интензивността на нюанса чрез наслояване.

С кремавите сенки всичко е различно: най-вероятно ще получите плътен цвят от първото докосване. Гел сенките са подходящи за тези, които трябва да могат да "регулират" наситеността на покритието. Един слой е подходящ за фин ежедневен грим, а ако нанесете още два, ще получите забележим блясък, който е идеален за грим за парти.

По този начин гел сенките са много по-универсален инструмент, отколкото може да изглежда на пръв поглед.

Видове гел сенки

Изборът на правилния не е труден, тъй като гел сенките могат да бъдат намерени в голямо разнообразие. Ще се опитаме да систематизираме това многообразие.

Формат

 1. Моноформат

  Ако използвате предимно сухи сенки, тогава един или два нюанса гел сенки ще ви бъдат достатъчни, за да експериментирате с грима. Гел моносенките могат да бъдат намерени в компактни бурканчета (можете да вземете нюанса с четка и върха на пръстите), както и в туби с апликатори, вградени в капачетата.

 2. Палитра

  Този формат е подходящ за тези, които вече са имали възможността да оценят всички предимства на сенките с гел текстура. Различните нюанси на сенките в палитрата ви позволяват да разнообразите грима, като вземете предвид конкретни обстоятелства.

По цветова палитра

 1. Блондинка

  Отличителна черта на такива гел сенки е, че нюансът им върху кожата ще бъде едва различим. Обикновено се подсказва само от блясъка в състава. Покритието е почти прозрачно.

 2. Тъмно

  Ако изберете тъмни гел сенки, тогава с тяхна помощ можете да създадете както полупрозрачно, така и доста наситено цветно покритие. Ако желаете, можете да постигнете интензивен фокус върху очите.

На финала

 1. Гланцов

  Има гел сенки, които не съдържат блестящи частици. В този случай акцентът се създава от цвят и мокър финиш. След нанасяне сенките приличат на незасъхнал акварел.

 2. Металик

  Ситният блясък като част от гел сенките създава изразителен метален ефект. Подсилва се от влажния блясък на продукта, който в някои случаи остава, а в други изчезва (ако се цели сенките да изсъхнат и да се втвърдят). В това видео ще намерите версия на грим за очи с метален ефект.

 3. Искрящо

  Гел сенките с големи блестящи частици до забележим блясък, като Heavy Metal от Urban Decay, са подходящи за ефектен и закачлив грим.

Как се използват гел сенки за очи?

Въпреки специфичната текстура, използването на гел сенки е много лесно. Гримът не отнема много време.

 1. Подготовка

  Както кремообразните сенки за очи, гел сенките трябва да се нанасят върху основата.

  Тъй като кожата на клепачите се „омазнява“ през деня, съществува риск без основа сенките с гел текстура да се стърчат на гънки. Не забравяйте да използвате грунд, който ще създаде равномерно и сухо покритие върху повърхността на кожата. Подходящ, например, Eyeshadow Primer Potion от Urban Decay.

 2. Засенчване

  Можете да използвате различни техники за сенки в зависимост от вида грим, който планирате да направите. Ако целта ви е полупрозрачно блестящо покритие, разнесете сенките върху клепачите с върха на пръстите си. Уверете се, че цветните граници не се виждат - смесете ги правилно. Можете да нанесете сенки за очи с четка. Това ще улесни наслояването на цвета, за да стане по-наситен.

  По същия начин - с помощта на четка - можете лесно да направите графичен грим на очите, например с широки стрелки.

  "

 3. Завършете грима

  Можете да завършите грима на очите си, като добавите тънка очна линия или нанесете спирала върху миглите си. Фиксирането на резултата ще помогне за фиксиране на спрей за грим. Например All Nighter от Urban Decay.

Хакове за избор и нанасяне на гел сенки

 • Гел сенките могат да заменят грунда ви за грим за очи. Разпределете ги върху клепачите, а отгоре нанесете слой сухи сенки с подходящ нюанс. Това ще ви осигури по-трайно и богато покритие.

 • Гел сенките могат да служат и като основа за преливане на нюанси. Така че получавате уникален инструмент: добавете малко насипни сенки или блясък с различен цвят към вашите сенки за очи с гел текстура, за да създадете нов свеж и най-важното уникален инструмент за грим.

 • След нанасяне на гел сенки, фиксиращият спрей ще ви помогне не само да направите грима си по-издръжлив, но и да запазите финала влажен дори след като продуктът изсъхне върху кожата.

"

Преглед на най-добрите крем-гел продукти за грим

Тези средства, според редакторите, са най-добрите от тези, които пазарът на красота предлага днес.

 • Shadows Gold Mirage, L'Oréal Paris

  Гелообразната текстура на сенките Gold Mirage ви позволява да получите полупрозрачно покритие с кварцов ефект. Тази колекция L'Oréal Paris е вдъхновена от замръзналата красота на природата, блясъка на пясъчните кристали на слънцето. Като част от сенките има блестящи частици, чийто блясък е благоприятно подкрепен от гел формулата на продукта.

 • Glitter Goals Течни сенки за очи, Професионален грим NYX

  Тези гел сенки за очи от NYX Professional Makeup имат по-течна консистенция. Те са леки, съхнат бързо и се втвърдяват върху клепачите, оставяйки само цвета и блясъка на глитъра, който е много, много в тубичката. Благодарение на този ефект Glitter Goals Liquid Eyeshadow ще бъде отлично решение за вечерен грим; освен това са устойчиви - покритието няма да ви разочарова, сенките няма да избледнеят и няма да се забият в гънките на клепачите. Между другото, сенките могат да се използват в тандем със сухи сенки.

  Вижте какво мислят нашите читатели за този продукт тук.

  "

 • Блестящ гел за лице и тяло Heavy Metal, Maybelline New York

  Друга възможност за любителите на тенденцията към блясъка. Това е прозрачен гел, наситен с големи искри. С тях ще получите празничен искрящ диско грим. Heavy Metal Gel може да се използва не само върху лицето (върху клепачите или, да речем, скулите), но и върху тялото, ако внезапно решите боди арт. Гелът изсъхва бързо и издържа до 9 часа благодарение на дълготрайната си формула.

 • Color Tattoo 24-часови сенки за очи, Maybelline New York

  Color Tattoo 24 Hours има крем-гел текстура, така че са едновременно наситени на цвят и леки - не се усещат върху кожата. Пигментите за татуировки послужиха като ръководство за създателите на тези сенки Maybelline New York, така че продуктите се оказаха изключително устойчиви - издържат до 24 часа. В допълнение, "Color Tattoo 24 часа" са устойчиви на влага.Сенките могат да се използват самостоятелно или като основа за сухи сенки с подобен нюанс за още по-трайни резултати.

  Вижте какво мислят нашите читатели за този продукт тук.

  "

 • Eye & Brow Maestro Eyeshape, Giorgio Armani

  Giorgio Armani замисли Eye & Brow Maestro Eyeshape като многофункционален инструмент. И текстурата наистина ви позволява да го използвате по много различни начини. Този крем-гел е наситен с пигменти и се различава по плътност. Може да служи като сенки, които лесно се смесват, и очна линия за създаване на графични стрелки и като средство за корекция на веждите. И някои нюанси могат да се нанасят и върху скулите - като скулптор. И още един лайфхак: Eye & Brow Maestro Eyeshape без блясък може да се нанесе върху корените на повторно израсналата коса.Във всеки от тези случаи гелът 5 в 1 обещава да издържи до 20 часа.

  Вижте какво мислят нашите читатели за този продукт тук.

  "

Използвали ли сте някога гел сенки за очи? Напишете коментар.

Категория: