Златото винаги е ценно, дори когато става дума за златист блясък в грима. В същото време скъпоценният блясък не трябва да се счита за прерогатив на изключително вечерни визии. В дневния грим също е подходящо и, съдейки по тенденциите, дори добре дошло

Какво да извадя от козметичната чантичка, когато душата поиска почивка? Мнозина приемат червило (на първо място червено, защото това е доказано решение), но има и други средства, които могат да настроят правилното настроение и да станат основата на ярък образ. Блестящите сенки (например златни) определено са подходящи за тази цел.Смята се, че с ефекта на сияние е лесно да се прекали, но ние ще ви покажем как да боравите със златните сенки, така че да изглеждат хармонично в ежедневния грим. Освен това ще ви покажем стъпка по стъпка как да направите ефектен грим на очите със златисти сенки.

Характеристики на златните сенки за очи

Най-често златните нюанси са топли. Въпреки това, те могат да се използват с всеки тип цвят. Златото красиво подчертава красотата на кожата на тъмните тонове и в същото време изразително контрастира със „студените“ черти на лицето - например със сиви или сини очи. Това предполага, че златните сенки могат безопасно да бъдат приписани на универсални козметични продукти.

Ако следите модата, вероятно сте забелязали, че трендсетърите често придават блясък не само на вечерните визии, но и на дневните. Вярно е, че в последния случай се използват златисти сенки с малък блясък, създавайки деликатен ефект на излъчване.

Видове златни сенки за очи

Кое харесвате повече - мекото сияние на златиста светлина, металния ефект или ослепителния блясък на диско блясъка? Всеки от нас има свои собствени предпочитания в грима, така че златните сенки се произвеждат в много различни нюанси, формати и текстури. Остава само да изберете тези, които ви харесват. Нека ви кажем какво представляват златните сенки.

По текстура

 1. Прах

  Сенките с тази текстура са най-познати на мнозина. Удобно е да се работи с тях, особено за начинаещи, защото сухите сенки лесно се разпределят върху клепачите и се поддават добре на засенчване.

  В случая със златните сенки това е важно, защото тяхното излъчване трябва да се разсее, а сухата текстура ви позволява да постигнете желания ефект. Можете да намерите цялото разнообразие от златния спектър в палитрата Naked Honey на Urban Decay.

 2. Сметана

  Когато работите с кремообразни златни сенки за очи, е лесно да получите по-плътно покритие с метален блясък, докато сухите сенки за очи лежат върху клепачите в полупрозрачен слой.

 3. Течност

  Оттенъкът на сенките като фолиото за очи на Shu Uemura е още по-концентриран.

  Но течността е по-лека от крема. Дори ако нанесете такива сенки върху целия клепач и дори да нарисувате широки стрелки, няма да почувствате дискомфорт - покритието ще бъде много тънко и леко. Но в същото време много упорит. Течните сенки изсъхват бързо и прилепват добре към кожата.

По ефект

 1. Искрящо

  Това покритие създава доста голям блясък или дори блясък. Блестящите сенки за очи са съставени предимно от блясък, докато другите ефектни сенки съдържат блестящ златен пигмент.

 2. Гланцов

  Този ефект може да се постигне с кремообразни сенки, нанесени мокри, както и с някои течни сенки (не всички стават матови, когато изсъхнат).

 3. Матово

  Понякога металният ефект е стоманен блясък изпод матово покритие. Този резултат може да даде както сухи сенки с фин блясък, така и течни сенки.

Опция за метален грим, която показахме в това видео. Защо не го използвате за вдъхновение?

Ежедневен грим за очи със златисти сенки

Като част от ежедневния грим определено не трябва да комбинирате златни сенки за очи и червено червило. Но опциите от списъка по-долу могат безопасно да бъдат взети под внимание.

За кафяви очи

Момичетата с кафяви очи често избират лека полупрозрачна мъгла от кафяви сенки по контура като небрежен грим.Гримът няма да загуби своята лекота, ако матовият цвят е подкрепен със скъпоценен блясък. Опитайте да нанесете сенки с фин златен блясък върху матово оцветяване. Можете да ги приложите, например, само в средата на века или по-близо до вътрешните ъгли - за да създадете слънчеви отблясъци.

За сини и сиви очи

Дори опушените очи със златисти сенки могат да бъдат направени така, че гримът да не губи ежедневната си лекота. Основното нещо е да не ги потъмнявате. И изберете златист нюанс, който е по-мек и светъл, без големи искри, с деликатен блясък. Смесете тези сенки от вътрешния ъгъл към средата и създайте мек преход към кафененокафяви сенки, нанесени в полупрозрачен слой към външните ъгли.

За зелени очи

Сиянието на златото се съчетава добре с всякакви нюанси на зеленото.Ето защо момичетата със зелени очи могат безопасно да използват златисти сенки в различни варианти - както за ежедневен грим, така и за вечер. За да създадете небрежен външен вид, покрийте клепачите с лек слой бежово-златист блясък и допълнете грима със спирала.

"

Ярък вечерен грим със златисти сенки

За кафяви очи

Във вечерния грим комбинирайте златисти сенки с ярки тропически нюанси: синьо, синьо, лилаво или например изумрудено. Те могат да се „сприятеляват“, въпреки факта, че златният цвят има топла основа, а изброените по-горе имат студена. Те успешно ще контрастират един с друг и с цвета на очите.

За сини и сиви очи

Във вечерния грим златните нюанси просто трябва да са по-изразителни.

Ако през деня има смисъл да дадете предпочитание на бежови или голи вариации, тогава вечер можете да използвате ярко жълто злато - забележимо, закачливо, с искрящи големи искри.

Ако имате сини или сиви очи, контрастът ще бъде наистина изгоден. Нанесете "злато" върху клепачите като основен, основен цвят и го допълнете с графични черни стрелки. Или можете да направите друго - нарисувайте широки стрелки със златисти сенки с течна или кремообразна текстура.

За зелени очи

Момичетата със зелени очи имат достъп до различни идеи за грим със златист блясък, до многоцветни пушек, в които златото се "разтваря" в сенки с различен цвят (например тъмно кафяво или бордо).

Също опушените очи могат да бъдат допълнени със златист отблясък във вътрешните ъгли на очите. Ще се окаже особено изразително, ако самата мъгла от сенки върху клепачите е матова. Друг ефектен вариант е гримът с разпръснати големи златни искри, които приличат на конфети.

Как иначе можете да използвате златни сенки?

 1. На скулите

  Златистите сенки с фин блясък ще свършат чудесна работа като хайлайтър. Това решение ще изглежда най-добре на топли тонове на кожата.

 2. Грим за вежди

  Обичате ли експериментите? След това смесете прозрачен гел за вежди със златисти сенки и нанесете като финален щрих след корекцията. Колкото повече сенки добавите, толкова по-ярък ще бъде акцентът.

 3. За подчертаване на устните

  Нанесете малко бежово-златисти сенки върху отметката на горната си устна. Сияйният акцент не само ще бъде красиво допълнение към грима на устните с ярко червило, но и ще създаде ефект на допълнителен обем.

"

Ревю на най-добрите златни сенки за очи

Говорихме за доказани продукти, които редакторите харесаха в тази колекция.

 • Сенки за очи Colour Queen (нюанси 33 Fancy и 24 Limitless), L’Oréal Paris

  Сенките за очи от колекцията Color Queen имат необичайна текстура: при нанасяне се усеща кремообразната им мекота (сенките са 30% масла), но много скоро покритието придобива кадифен завършек, като сухи сенки. Благодарение на маслата в състава, продуктът лесно се „разтяга“ върху клепачите, а цветът е ярък и наситен. Освен това сенките стоят перфектно, не се търкалят в гънките на клепачите и не се ронят през деня. За златист грим от 36 нюанса Color Queen, № 24 „Без граници“ (ярко жълто злато за подчертаване на очите) и № 33 „Необичайно“ (този златен нюанс е по-мек и сдържан, с добавка на бежов блясък ) са подходящи.

  Вижте какво мислят нашите читатели за този продукт тук.

  "

 • Течни сенки за очи с фолио за очи в златисто шампанско, Shu Uemura

  Тези сенки Shu Uemura създават ефект на фолио благодарение на необичайна технология масло във вода. Продуктът има течна консистенция, която е мека и приятна за кожата на клепачите. След изсъхване слоят сенки се превръща в лек воал, който въпреки това блести интензивно и очарова с красотата на цвета. Опитайте нюанса Champagne Gold - мек, дискретен, с благороден блясък; може безопасно да се използва в грима за всеки ден.

 • Sequin Crush сенки за очи в нюанс 1 Legendary Gold, Yves Saint Laurent Beauté

  От друга страна, сенките Sequin Crush са създадени за тези, които искат всеки ден да бъде акцент.Блестящ нюанс No1 Legendary Gold може да превърне и най-сивото ежедневие в празник. Тези сенки ще създадат ослепително сияние на клепачите благодарение на богата текстура с висока концентрация на пигменти, които също са примесени с перлени микрочастици. Не се страхувайте, че блясъкът ще избледнее през деня - формулата е устойчива, така че гримът няма да ви подведе.

 • Палитра Naked Honey, Urban Decay

  Ако един нюанс не ви е достатъчен, на ваше разположение са големи палитри, сред които има и такива, които напълно разкриват златната тема. Това е например Naked Honey: в него медът и карамелените сенки се разреждат със сиянието на златото по различни начини. Това е топъл златист нюанс на Golden с блестящ блясък и нюанс на Honey, който създава покритие от жълто злато с метален ефект, и нюанс Queen - кафяв с добавяне на златни искри и още девет еднакво интересни колеги в златната работилница.С тази палитра можете да създадете различни визии - с разпръскване на златист блясък, с контраст на матови текстури и златист блясък, с градиентни преливания на злато, бронз и мед.

Имаш ли златисти сенки в несесера си? Напишете отзив за тях в коментарите.

Категория: