Модните тенденции могат да се носят и върху ноктите. Вдъхновете се от принтовете, които дизайнерите показват на модните подиуми. Карираният маникюр ще ви помогне да покажете познанията си за тенденциите през този сезон

Има много аргументи в полза на карирания ноктопластика. Първо, много е лесно да го направите сами, дори и да нямате много опит в дизайна на ноктите. Второ, ще се изненадате от разнообразието от възможни опции - ще има от какво да избирате. Въпреки простотата на този печат, той определено няма да бъде скучен.

Кога е подходящ карираният маникюр?

Подобно на други варианти за ноктопластика, които се превръщат в един от акцентите в образа, карираният маникюр се прави в подходящите случаи. Едва ли си струва да експериментирате с дизайна на ноктите, ако строгият работен дрескод изисква сдържаност от вас.

Ако нищо не ви ограничава в избора на дрехи, стайлинг, грим и маникюр, можете спокойно да направите маникюр с шарка в клетка. Ще внесе жизненост и оригиналност в бизнес тоалетите ви с риза и пола тип молив или например с костюм с панталон.

В този случай изберете неутрален нюанс на лак за нокти като "Пълен цилиндър" на Essie за фон.

В същото време карираният дизайн може лесно да стане част от вашия ежедневен външен вид. Или ярък акцент, който допълва облеклото за парти, ако направите дизайн с блестящ лак.

Начини за създаване на кариран дизайн върху ноктите

 1. Ръчно рисувани

  Ако сте внимателни, няма да е толкова трудно да си направите сами ноктопластика с каре. Ще бъде необходимо да нарисувате прави, равномерни ивици с непоклатима ръка, като използвате тънка четка за маникюр.

 2. Нишка

  Да, този конкретен домакински предмет може да ви бъде полезен в изкуството на ноктите. Отрежете парче с малка дължина. Нанесете цветен лак върху една част от конеца. И веднага започнете да създавате дизайн - нанесете конеца върху нокътя, така че да се отпечатат равни линии върху него.

 3. Шаблони

  Шаблоните ще ви помогнат да нарисувате кариран отпечатък с дебели линии. Направете ги от лепкава хартия и ги закрепете върху ноктите си, след като основният лак изсъхне. Шаблоните ще ви помогнат да получите идеално равна клетка и в резултат на това спретнато изкуство за нокти.

 4. Стикери

  Можете да излезете от ситуацията по различен начин - без да хабите усилия в чертежи. Вместо това е удобно да използвате стикери с подходящ печат. Остава само да ги залепите равномерно върху ноктите.

Препоръчва се за четене:

 • Училище по изкуства: Направи си сам дизайн на ноктите
 • Шаблони за нокти за начинаещи: инструкции стъпка по стъпка
 • Как да използвате правилно стикерите за нокти?

Как да нарисувате клетка върху ноктите: стъпка по стъпка фото инструкции

 1. Подготовка

  Вземете всичко необходимо за вашата ноктопластика преди време. Дръжте четката, шаблоните и другите консумативи под ръка. Направи си маникюр. Ще намерите подробни инструкции в това видео.

  Обезмаслете нокътната плочка, нанесете основен лак върху нея и я подсушете. След това нанесете лак на два слоя, който ще служи като фон за дизайна.

 2. Отпечатване на рисунка

  Заемете се с четка или създайте кариран отпечатък с конец. Ако ви липсва увереност, първо тренирайте върху лист хартия. Или незабавно използвайте помощни средства - самозалепваща се хартия, която ще ви помогне да постигнете гладки и чисти линии.

  Не забравяйте да изсушите рисунката, за да не се размаже при нанасяне на топ лака.

 3. Фиксиране и изсушаване

  След като изчакате времето, завършете маникюра с топ лак. Ако е необходимо, използвайте сушилня като Essie drops, за да затвърдите резултата възможно най-бързо.

"

Стилни идеи за дизайн на клетка за къси нокти

Клетка Виши

Това двуцветно каре най-често се свързва с домашния текстил: този модел украсява покривки, салфетки и други декорации в стил Прованс. Атмосферата на уют, създадена от карето Vichy, е близка до модните дизайнери, които често изнасят този принт на модния подиум, украсявайки с него леки летни рокли, поли и блузи.

Вземете пример от тях през пролетно-летния сезон - 2023 - използвайте каре на Vichy в маникюра; принтът е достатъчно голям, така че ще изглежда добре на къси нокти.

Каре от туид

Спомнете си тъкането на вълнени нишки върху туид. Оформя красив кариран модел: някои линии са скрити под други, придавайки на модела благородна небрежност и в същото време ефект на обем.

Карето от туид е особено лесно за допълване на ноктопластиката. Няма нужда да проверявате карирания печат почти с линийка в ръцете си. Достатъчно е да свържете няколко цветни петна по повърхността на ноктите и да нарисувате щрихи отгоре, пресичайки ги на места един с друг.

Широка клетка

В света на костюмната мода такъв кариран печат се нарича „рамка на прозорец“ - големите клетки, ограничени от тънки линии, наистина приличат на прозорци. Дизайнът е идеален за декориране на къси нокти, тъй като е прост в изпълнение и не включва малки детайли.

Нуждаете се само от тънка четка, за да рисувате фини и равни линии.

Блестящ кариран маникюр

На къси нокти можете да редувате тънки ивици с широки. Боядисайте някои с обичайния лак, а други с лак с блясък или блясък.Използването на различни текстури и нюанси ще направи карирания ноктопластика много по-интересен. Ако го създадете с къса дължина, изберете за този дизайн само чифт нокти на всяка ръка - по този начин ще получите хармоничен резултат.

Тънка клетка

Кариран модел с широки линии може да изглежда доста тромаво на къси нокти. Тънките ивици, напротив, ще им помогнат да им придадете по-елегантен вид. Няма нужда да се стремите към близко "тъкане" . Три или четири тънки пресичащи се линии са достатъчни, за да получите шарка, която наистина ще украси късите нокти.

Клетка за кучешки зъби

Това е един от най-модерните карирани щампи. И на къси нокти изглежда не по-малко впечатляващо, отколкото на дълги, само че трябва да бъде нарисувано голямо.

Малък "кучешки зъб" ще се възприема визуално на къси нокти хаотично, като хаотично черно-бяло петно.

"

Модерни опции за кариран маникюр за дълги нокти

Карирано и на точки

Комбинирайте два популярни щампи във вашия маникюр. Първо покрийте ноктите си с кариран модел и добавете полка точки отгоре под формата на спретнати точки. Благодарение на това ще направите оригинално изкуство за нокти, базирано на добре познати и доста прости отпечатъци.

Туид ефект

Карето от туид изглежда добре и на дълги нокти. Един от начините да си поиграете с този принт по интересен начин е да нанесете щрихи, имитиращи шевове на конец, вместо ясни линии.

Карирано сако

Френският маникюр, както знаем, идеално подчертава дължината на ноктите.Колкото по-дълги са ноктите, толкова повече възможности за декориране на върховете. Вместо обичайното бяло райе, можете да ги украсите с каре. И оставете основната част на нокътя безцветна, за да фокусирате цялото внимание върху отпечатъка.

Haundstooth

На дълги нокти този модел („христат“ е същото като „кучешки зъб“) изглежда не по-зле, отколкото на къси. Единствената разлика е, че тук печатът може да бъде направен по-малък. Най-добре е да използвате шаблони, за да направите рисунката ясна и лесна за четене.

Клетка Мондриан

Вдъхновение за карирана ноктопластика може да се намери не само в модната индустрия, но и в света на изкуството. Опитайте се да създадете рисунка върху ноктите в духа на абстракционизма, а именно картините на Мондриан, който творчески свързва черни линии върху платното и след това запълва получените клетки с цвят.Собствениците на дълги нокти, тази опция за дизайн определено си струва да опитате.

Извита клетка

Кой каза, че в карирания модел линиите трябва да са изключително прави? Опитайте се да противоречите на правилата, като огъвате линиите, играете с формата на ноктите. В тази интерпретация карираният принт определено ще изглежда необичайно.

" Зимна" клетка

Много майстори на ноктите използват каре, за да създадат зимни дизайни в духа на уютни и топли вълнени пуловери с шарка на косички. На някои нокти направете „плетена“ шарка от акрилен прах, а другите украсете с кариран принт, който е толкова често срещан в колекциите зимни дрехи.

Отметнато

Някой ще види шахматна дъска в тази версия на клетката, а някой ще си спомни карираната клетка от състезателни знамена.Както и да е, тази рисунка определено е добра за ноктопластика. И ако такъв модел върху цялата повърхност на ноктите ви се струва излишен, опитайте дизайна с помощта на техниката за блокиране на цветовете: разделете нокътната плоча на секции, запълнете част с черно-бяло каре, а останалите оставете без цвят покритие.

Шотландски тартан

Карирана класика особено за местата по-близо до новогодишните празници. Карета, украсени с щампа от червен или изумрудено зелен тартан, се свързват с уютни вечери преди Коледа. Защо не пренесете тартан върху ноктите си като изкуство за нокти? А за да изглежда празнично, нарисувайте някои от линиите с лак с метален ефект или с блясък.

Правили ли сте някога кариран маникюр? Напишете коя версия на клетката ви харесва най-много в коментарите.

Категория: