Розов цвят на настроението? Вземете боята и добавете ярки акценти към изображението. Отделни кичури фуксия или краища на косата, които контрастират с основния нюанс, изглеждат ефектно и винаги привличат вниманието

Всеки иска да освежи имиджа си от време на време. И ако за един е достатъчно ново червило или очна линия, други са готови и на повече. В този случай смелото оцветяване ще помогне да се утоли жаждата за промяна. Един от най-горещите цветове тази година е ярката фуксия.

На кое момиче би подхождала коса с цвят на фуксия?

Самият нюанс на фуксията е студен. Това означава, че в по-голяма степен пигментът за коса в нюанс на фуксия е подходящ за момичета със студен тип цвят. Ако тонът на кожата или косата ви има топли нюанси и златист блясък, оцветяването във фуксия може да не даде най-хармоничния резултат.

Пигментът за коса фуксия се използва най-добре за създаване на контрастни акценти. Тя ще изглежда страхотно на брюнетки с почти черна коса. А също и на блондинки, чийто нюанс е близък до платинен или има пепеляв оттенък. Между другото, тук споделихме идеи за розов цвят за блондинки.

Има изключение от общото правило: на момичета с червена коса, въпреки факта, че имат топла коса, фуксията също подхожда. Особено за тези със светла коса. Ако червенокосата е по-близо до червено, тогава е по-добре да откажете цвета на фуксията върху нишките.

Модерни нюанси на фуксия за боядисване на коса

Студена фуксия

Това е чиста фуксия - много ярък нюанс, който съчетава розово, лилаво и лилаво. Точно такава фуксия е подходяща за момичета със студен цветен тип. Блондинките - преди всичко.

Бери нюанси

Бри нюансите на фуксията имат повече розово, отколкото лилаво. Това ги кара да изглеждат малко по-топли и по-меки. Сочните горски цветове ще изглеждат най-добре на косите на светлочервените момичета, както и на кафявите жени с коса в цвят на млечен шоколад.

Неонова фуксия

Неоновите нюанси (включително фуксията) се отличават с ефекта на "задно осветяване" : изглежда, че излъчват цвят и заедно с това неустоима енергия. Неоновата фуксия ще направи контраста с естествения нюанс още по-изразен. Използвайте го върху бяла руса или много тъмна коса (смолистото черно е чудесно за фуксия).

Прочетете повече за нюансите на цвета на косата фуксия в SalonSecret.

Как да изберем боя фуксия?

 1. Изберете цвят

  Много марки предлагат широка гама от нюанси в своите колекции бои за коса. Така че не е трудно да намерите това, което искате, но е важно да вземете предвид вашия цветотип и в зависимост от него да изберете по-топъл или по-студен, по-ярък или по-мек нюанс.

 2. Помислете за времето за боядисване

  Ако сте готови да носите коса с цвят на фуксия за дълго време, имате нужда от трайна боя. Само в този случай е по-добре да поверите избора на нюанс и формула на професионалист, който точно ще изчисли всички пропорции, като вземе предвид текущия ви цвят на косата. За краткотраен резултат се пускат измиващи се формули. Тези инструменти са лесни за използване у дома без външна помощ. Обърнете внимание, например, на Colorista Hair Makeup от L'Oréal Paris.

  Подробни инструкции как да го използвате можете да намерите в това видео.

 3. Научете формулата

  Важно е боята да не уврежда косата. Затова е желателно да не съдържа амоняк и окислители: поради тях косата става по-слаба и чуплива. В идеалния случай формулата трябва, напротив, да съдържа вещества, които помагат за укрепване на косата.

 4. Намерете най-добрия формат

  Постоянните бои не се различават много една от друга по формат. Но моментите са различни. Може да бъде прах, крем, балсам, желе или спрей. Някои ви позволяват да оцветите кичури или краища на косата си за секунди, докато други ще отнеме известно време, за да създадат нова визия.

идеи за цвят на косата фуксия

За руса коса

Най-екстремният вариант за оцветяване е фуксия по цялата дължина.

Но трябва ли да покриете изцяло основния си цвят? В случай, че сте постигнали блондинка с много посещения при колориста, определено няма смисъл да правите това. По-добре е да се ограничите до няколко кичура в нюанс на фуксия или цветни връхчета. Друга добра идея за блондинки са много тънки кичури, боядисани в розово на различни нива. Когато се смесят с русо, те ще създадат много красива игра на цвят.

За тъмна коса

Как брюнетките могат да завършат визията си с ярки розови акценти? Вариантите са много. Но също като блондинките, те не трябва да покриват напълно косата си.

Много по-добре е да използвате нюанс на фуксия, за да подчертаете красотата на естествения си цвят на косата.

Изберете например оцветяване на кичурите с техниката омбре - с мек преход от тъмна основа към розови връхчета.

Ще бъде ефектно, ако „скриете“ ярки кичури в долния слой коса. Ако след това съберете косата във висока прическа, ще получите ефектна изненада.

За червена коса

Червенокосите ще имат по-трудно време да създават контраст. Те трябва да изберат неонова фуксия, за да направят резултата ярък и забележим. Един от най-добрите варианти за боядисване на този цвят за червенокосите е да изберете кичури от лицето и, така да се каже, да създадете „рамка“ за него.

Как да боядисвате кичури във фуксия: фото инструкция

Ако ще боядисвате косата си във фуксия за първи път, съветваме ви първо да опитате временно боядисване на кичури, за да видите дали ви харесва резултатът и дали сте готови да прекарате повече време с този нюанс на вашата коса коса.В допълнение, тази процедура ще бъде лесно за вас да направите сами у дома.

 1. Подготовка

  Първо трябва да измиете косата си и леко да я изсушите. Подгответе всичко необходимо за оцветяване. А именно – боя, гребен, четка, ръкавици. Поставете кърпа на раменете си, за да не изцапате дрехите си. За всеки случай намажете кожата по линията на косата с мазен крем, за да няма следи от боя по нея.

 2. Оцветяване

  Разделете кичурите, които ще боядисвате. Нанесете цвят върху тях. Оставете да кисне за времето, посочено в инструкциите. По правило това е 10-20 минути. След това отмийте боята с вода.

  "

 3. Стайлинг

  Изсушете боядисаните кичури, след което продължете със стилизирането.

Преглед на цвят фуксия

Обърнете внимание на тези средства. Според редакторите те няма да ви подведат.

 • Colorista Spray (" Розова коса" ), L'Oréal Paris

  Искате ли да оцветите "тук и сега" ? Тогава Colorista Spray е за вас. Това е оцветяващ спрей, който ще ви позволи да получите желания резултат в експресен режим. Използването на продукта е много удобно: просто трябва да изберете кичурите, избрани за боядисване, и да ги поръсите с боя от разстояние 15 см. Цветът ще остане върху тях за ден или два - до първото използване на шампоан. Ако имате нужда от коса с цвят на фуксия само за кратко време, тази опция е идеална.

  Вижте какво мислят нашите читатели за този продукт тук.

  "

 • Colorista Hair Makeup jelly, L'Oréal Paris

  Още един за краткотрайно оцветяване. Colorista Hair Makeup има лека текстура на желе. Продуктът не оцветява кожата - може да се нанася без ръкавици. Продуктът се абсорбира в косата и им придава цвят, който издържа до първото измиване с шампоан. Боята трябва да се държи върху нишките за 10-20 минути, след което просто изсушете косата - и сте готови.

 • Балсам за измиване на коса Colorista (фуксия), L'Oréal Paris

  Ако искате да носите кичури с цвят на фуксия за седмица или две, изберете Colorista Washout. Това е оцветяващ балсам с по-дълбоко действие.Сянката ще издържи два или три шампоана и едва след това постепенно ще се измие, което ще ви позволи да се върнете към обичайния си вид. Сянката "Fuchsia" ще се покаже най-добре на светла коса (руса или светло руса). В състава, между другото, няма амоняк и окислители. А това означава, че боядисването на косата ви няма да навреди - няма от какво да се страхувате.

Пост Color Care

Боядисаната коса, разбира се, изисква специални грижи. На първо място, това се отнася за коса, която е била засегната от трайно боядисване. Дори щадящите формули ги увреждат. Сухотата и чупливостта са типични проблеми с косата след смяна на цвета. Следователно те трябва да бъдат активно овлажнявани и подхранвани. Освен това трябва да използвате шампоан, който не измива цвета – специален продукт за боядисана коса. Например L'Oréal Paris Elseve Laminating Shampoo Care.

След временно оцветяване за един ден или седмица подобни мерки не са необходими. Трябва обаче да разберете, че допълнителната грижа за косата никога не вреди.

"

Готови ли сте да опитате да боядисате кичурите или краищата на косата си в нюанс на фуксия? Кажете в коментарите.

Категория: