2023 обещава да бъде запомнен с тенденцията за закачливи неонови нюанси. Те се избират в дрехите, носят се на ноктите, използват се в грима и боядисването на косата. Готови ли сте за екстремно неоново преобразяване?

Смелото боядисване на косата е нещо, което си струва да опитате поне веднъж в живота. И кога да го направите, ако не сега, защото тенденциите настояват за смели експерименти и необичайни образи. Освен това можете да боядисате косата си в ярък цвят за известно време - за няколко дни или седмица и след това да се върнете към обичайния си нюанс.Новите бои за коса правят това възможно.

Какво е неонова боя за коса?

Неоновата боя за коса е боя, която се отличава с изключителна яркост: след употреба върху косата оставя „крещящ“ цвят, който говори сам за себе си и просто не може да бъде пренебрегнат.

Често неонова боя има способността да свети в тъмното. Така че за преобразяване през деня получавате и нощно сияние на косата, което наистина може да ви изненада, например на парти.

Композиция

Неоновата боя за коса може да бъде трайна или да се мие. Те действат различно върху косата: формулите от първата категория проникват в структурата на косъма, докато временните бои остават на повърхността. Те обаче имат и нещо общо. Например съдържанието на флуоресцентни пигменти, които са отговорни за светенето на цвета в тъмното.

Миещите се цветове включват, например, Colorista Hair Makeup от L'Oréal Paris.

Предимства и недостатъци

Неоновият цвят на косата неминуемо хваща окото: за едни е плюс, за други е минус, но във втория случай е по-добре изобщо да не избирате такава боя. Но способността й да свети в тъмното в някои ситуации ще бъде неподходяща.

Неоновият блясък изглежда страхотно на партита, но в ежедневието нощният блясък на боята за коса може да бъде смущаващ. Така че има смисъл да боядисвате косата си в такива нюанси само за кратко време и за специален повод. Има обаче и друг вариант: използвайте цвят, близък до неоновия, без флуоресцентно сияние.

Палитра от неонови цветове

Какъв нюанс на боята да опитате върху косата си за тези, които решат да се боядисат с неоново оцветяване?

 1. Розово

  Бъдете готови този неонов нюанс да бъде "сладък" . Ще ви подхожда, ако искате да създадете визия на кукла Барби с розов акцент върху косата.

  Ако решите да опитате, разгледайте Fuchsia от линията Colorista Hair Makeup на L'Oréal Paris.

 2. Лилаво

  Друг вариант за момичешка визия. Лилавият нюанс върви чудесно както с тъмна, така и с руса коса, така че помислете за оцветяване на кичурите или краищата за контраст.

 3. Зелено

  Този киселинен цвят не е подходящ за тези, които очакват женствен резултат от боядисването. Трябва да разберете, че зеленият неон върху косата е дързост и провокация. Ако ви харесва, можете да направите например оцветяване със зелени корени в духа на певицата Били Айлиш.

 4. Жълто

  Това оцветяване ще бъде още по-разяждащо от зеленото. Малко хора се осмеляват да боядисат цялата си коса в този цвят (въпреки че например може да изглежда добре на къса пикси прическа). Това обаче не е необходимо. За да направите образа по-смел, са достатъчни само няколко кичура с неоново жълто.

 5. Синьо-синьо

  Неоновото синьо е подходящо за тези, които са вдъхновени от морската тема или, например, искат да създадат "извънземен" образ. Тук отново ще са достатъчни няколко ярки кичура, за да постигнете желания ефект.

  "

Модерни идеи за цвят с блестяща коса

Плътно оцветяване

Тази опция е за най-безстрашните. За да боядисате косата си в един неонов цвят от корена до върха, наистина се изисква смелост.Ако сте готови за промяна на 360°, опитайте това решение за красота. Играйте с контраста: ако в реалния живот носите плътни цветове (например в черно или сиво), косата ви ще изпъква особено на този фон - и ще изглежда особено впечатляващо.

Неонови нишки навсякъде

Изберете няколко кичура от лицето, от горния слой коса и отдолу. Оцветете ги в същия неонов нюанс или изберете няколко различни цвята. Ако сте против екстремното боядисване, направете тънки кичури неонови. страхуваш ли се от нещо След това нанесете боя върху по-дебели кичури.

Неонови градиентни кичури

За да направите неоново оцветяване по-елегантно, използвайте омбре ефект. "Разтегнете" избрания нюанс, работейки с отделни нишки, от средата на дължината до върховете. Естественият цвят на косата трябва плавно да се превърне в неонов.

Неонови съвети за коса

Друга идея е да боядисате цялата си коса в неонов цвят в краищата, а не само отделни кичури. На мястото на прехода на вашия нюанс към неон, направете леко засенчване. Можете обаче и без него; рязката граница между цветовете също е възможен вариант. Само нивото му в този случай трябва да е под средата на дължината на косата.

Неонов цвят на дъгата

Смесете възможно най-много неонови нюанси в оцветяването си. Оцветете ги в корените, върховете и големите и малки кичури - както на горния слой, така и на долното ниво. Оставете ги да се преплитат един в друг и да създадат необичайна игра на цветове.

Ивици

Представете си, че сте взели цветни пастели и сте започнали да рисувате с тях върху косата си, оставяйки ярки линии една по една. Колористите използват "хоризонтална" техника, за да направят оцветяването още по-необичайно и цветно. Бихте ли се осмелили да направите това?

Как да си направя неонова боя за коса?

Процесът на боядисване на косата в неонов цвят е изцяло подчинен на избраната от вас боя за това. Ако говорим за временно оцветяване, процедурата ще бъде следната:

 1. Подготовка

  Подгответе всичко необходимо за процедурата: самата боя, четка, ръкавици, кърпа, която слагате на раменете си, за да не цапате дрехите си.

 2. Оцветяване

  Нанесете боя върху избраните кичури или, например, върху краищата на косата - всичко зависи от това какъв резултат искате да получите. Багрилото ще трябва да издържи 10 до 20 минути. Колкото по-дълго е върху косата, толкова по-интензивен ще бъде цветът. Ако изберете Colorista Hair Makeup от L'Oréal Paris, ще намерите полезни лайфхакове в това видео.

 3. Стайлинг

  След изчакване изсушете косата си и оформете както обикновено. Омбре ефектът се подчертава най-добре, като се направят къдрици. А боядисването с кичури от корените до краищата се вижда най-добре на права коса.

"

Преглед на цвета на косата с неонов ефект

Обърнете внимание на тези инструменти, ако решите да направите неоново оцветяване. Според редакторите те са едни от най-добрите.

 • Оцветяващо желе Colorista Hair Makeup Neon, L'Oréal Paris

  Линията Colorista Hair Makeup има няколко неонови нюанса, които светят в тъмното. Това е зелен нюанс "Neon Mermaid" и розов - "Neon Unicorn" . И двете се препоръчват за боядисване на изрусена коса.Нанесете продукта върху няколко кичура и оставете за 10-15 минути. През това време боята ще „грабне“, нишките ще трябва само да се изсушат със сешоар. На дневна светлина косите ще имат ярки неонови акценти, а през нощта можете да видите мистериозния им блясък - той ще бъде създаден от флуоресцентни пигменти. След първото измиване на главата боята ще се измие - и ще се върнете към обичайния си цвят.

 • Балсам за измиване Colorista Washout, L'Oréal Paris

  Colorista Washout няма светещи в тъмното нюанси. Има "класически" неон - ярък, закачлив, грандиозен: фуксия и синьо-син цвят. Те са подходящи за вас, ако искате да допълните изображението си с цветни нишки, но флуоресценцията не е необходима. Colorista Washout се отличава с по-устойчива формула: боята остава върху косата за 2-3 приложения с шампоан. Резултатът ще продължи седмица или половина.Ако сте готови за трансформация за такъв период, можете да изберете това лекарство.

  Вижте какво мислят нашите читатели за Colorista Washout тук.

  "

Мислили ли сте някога да направите неоново оцветяване? Какъв инструмент ви помогна да създадете нов образ? Напиши коментар.

Категория: