Разбиране как да използвате грима, за да се превърнете в мила (или не) магьосница

Като начало, нека да разгледаме характерните черти на грима, който ще ви позволи да изглеждате като героиня от приказките.

Функции на приказния грим

Има много начини да се трансформирате в магьосница. Някой ще избере нежен образ на горска фея магьосница в ефирни розови и светлозелени тонове, допълвайки грима с цветя, подходящ тоалет и стайлинг с големи къдрици. Други си представят феята по съвсем различен начин - като тъмна магьосница, която предпочита наситени цветове: бордо, смарагд и сапфир.

Каквото и решение да изберете и където и да отидете с такъв грим (а има много възможности: от Хелоуин до сценично представление, маскарад или костюмирано парти), в тази статия ще намерите полезни съвети.

Каква козметика ви трябва за грим?

Пригответе необходимия грим за феята.

За цвета на лицето:

 • Stay Naked Foundation от Urban Decay;

 • Коректор Maybelline New York The Eraser Eye;

 • холографска пудра с ореол от NYX Professional Makeup;

 • Руж Maybelline New York Fit Me.

За грим на очите:

 • The City Mini Eyeshadow Palette от Maybelline New York в нюанс 450;

 • Най-добрата палитра сенки за очи от NYX Professional Makeup;

 • Paradise White Base от L'Oréal Paris;

 • Бяла очна линия Maybelline New York Master Ink;

 • The Falsies Lash Lift Mascara от Maybelline New York.

"

Как да си направим грим за горска фея: стъпка по стъпка фото урок

Модерната фея-кръстница знае точно какво е драпиране и цветен каял. Следвайте нашия фото урок, за да пресъздадете приказния външен вид. Не ти трябва магическа пръчка. След като приключите с грижата, можете да започнете да се гримирате.

 1. 1

  Нанесете върху цялото си лице фон дьо тен Stay Naked на Urban Decay.

  Цветът на тона трябва да съответства на тена на кожата или да е с един тон по-светъл.

 2. 2

  Нанесете коректор под очите, подчертавайки гърба и върха на носа, както и брадичката и центъра на челото. Това ще направи лицето визуално по-тясно и леко ще изостри брадичката.

 3. 3

  Задайте кремообразни текстури с отразяваща или блестяща пудра. В този случай позволяваме блясък с различна интензивност: от естественото излъчване на кожата до интензивни мокри преливания. Подходящ, например, Holographic Halo от NYX Professional Makeup.

  Основното в работата с такива текстури е смилането. Първо нанесете пудрата с потупващи движения върху цялото лице, за да фиксирате основата на крема. След минута нанесете върху лицето с леки, но бързи кръгови движения, така че блясъкът да се разкрие с пълна сила.

 4. 4

  Феите предпочитат драпирането пред скулптурата. Нанесете руж не само върху бузите, но и върху слепоочията и зоните във външните ъгли на очите - това моментално ще създаде вълшебно настроение.

  Говорихме за техниката на драпиране по-подробно в това видео.

 5. 5

  Засилете драпиращия ефект с цветен градиент, като например сини сенки. Добавете розови сенки на гърба на носа. Този грим е характерен за момичетата, които са избрали стила soft girl – обичат всичко сладко и розово, сякаш живеят в страна на еднорози. Затова този грим е подходящ за фея като никоя друга.

 6. 6

  За да получите розови вежди, не е нужно да имате специална розова спирала в арсенала си. Можете да направите или с бяла основа за мигли, или с бял молив.Нанесете един от тези продукти върху веждите си, за да направите цветните сенки, нанесени отгоре, да изглеждат възможно най-ярки. Подходящ, например, Paradise от L'Oréal Paris.

 7. 7

  С помощта на малка четка нарисувайте веждите с ярки сенки. Можете да изберете всеки нюанс. Например розово, синьо или бледозелено.

 8. 8

  Над основата разнесете ярки блестящи сенки върху клепачите. Можете да направите моногрим в розови тонове или да добавите акценти. В такъв грим светлозелени, жълти, сини или прасковени сенки ще изглеждат органични.

 9. 9

  Добавяне на контрастираща стрелка. По-добре е да използвате kajal за очите. В този случай ще имате възможност да нанесете същия нюанс върху лигавицата, така че гримът на очите да изглежда завършен и да няма празнини между миглите.

 10. 10

  В такъв грим не може без искри. Отлично решение би било използването на бляскава очна линия, която лесно се нанася както върху стрелката, така и точково върху долния клепач.

 11. 11

  Добавете The Falsies Lash Lift Mascara от Maybelline New York.

  Можете да използвате цветно или удължаващо черно, което няма да създаде излишен обем. Миглите не трябва да изглеждат тежки.

 12. 12

  Върху розовите сенки и ружа поставете вълшебни лунички под формата на звезди или други малки форми. Бялата очна линия е подходяща за тази цел.

 13. 13

  Нанесете гланцово червило на устните си. Гримът ще бъде по-ефектен, ако блясъкът е дуохромен или холографски.

 14. 14

  Магическото изображение е готово!

Идеи за грим за Хелоуин

Ако искате да опитате приказен грим за Хелоуин, опитайте един от тези визии.

 • Феите не винаги са мили и нежни. Интересен мистичен образ може да се създаде с неонова очна линия. Използвайте го, за да нарисувате хаотични линии от вътрешните ъгли на очите до моста на носа. И по-близо до външните ъгли използвайте черна очна линия. Няколко докосвания могат да бъдат добавени към устните.

 • Ако все пак искате да използвате розово, ето още една опция. Вярно е, че е подходящ само за тези, които са готови да прекарат няколко часа в създаването на грим.Цялата повърхност на лицето, шията и ръцете ще трябва да бъдат боядисани със син пигмент, а върху устните и клепачите трябва да се нанесе розово. Можете също да рисувате стрелки. Трябва само да изберете такъв нюанс на очната линия, който да се забелязва на фона на сенки от същата розова гама. Остава да носите розова перука или да боядисате косата си с временна боя. Например Colorista Washout от L'Oréal Paris ще се справи добре. къде да намеря?

Как можете да завършите образа на приказна магьосница?

Ако изберете деликатен розов грим от нашия фото урок, тогава останалата част от изображението трябва да съвпада.

 • Украсете косата си с цветя. Можете да направите венец със собствените си ръце или произволно да подредите цветя по цялата дължина, като ги закрепите с невидимост.

  "

 • Едноцветен маникюр с лъскав розов лак е най-доброто решение за една фея. Други опции включват френски, красиви цветя, минималистични линии и точки на светъл фон, както и лунен маникюр, крилати дизайни и пастелни градиенти.

Как ви харесва полученото изображение? Споделете вашето мнение в коментарите!

Категория: