Сигурно сте виждали 3D грим на червения килим и дори не сте го подозирали. Казваме ви какви са неговите характеристики и как да го повторите

Може да сте виждали техниката на 3D грим много пъти. Често се използва от гримьори на знаменитости, когато подготвят своите клиенти за изяви на червения килим на фестивали и награди. Нищо чудно: благодарение на тази техника овалът на лицето на снимката изглежда по-ясен, а чертите на лицето са изсечени. Нека ви кажем каква е същността на такъв грим и как можете да го направите сами.

3D грим - какво е това?

Накратко този грим може да се нарече подчертана версия на обичайния грим с контуриране.

Що се отнася до техниката на нанасяне на средства, всичко е точно както при контурирането: върху зоните, които искате да подчертаете, трябва да нанесете хайлайтър, а върху тези, които искате да скриете, тъмен скулптор. Само при 3D грим продуктите се нанасят на много по-плътен слой, за да се „изваят” визуално нови контури на лицето. С помощта на тези техники можете практически да пресъздадете скулите, контурите на носа и брадичката, без да прибягвате до пластична хирургия. За всеки ден такъв грим определено не е подходящ, но ако искате да изглеждате перфектно на важно събитие, тогава тази техника може безопасно да бъде възприета.

"

Как да си направим 3D грим: инструкции стъпка по стъпка

Ще ви трябва:

 • Stay Naked Foundation от Urban Decay,

 • Infaillible Concealer от L'Oréal Paris,

 • Maybelline New York Fit Me Матираща пудра,

 • Руж с висока разделителна способност в сив цвят от NYX Professional Makeup,

 • Руж Maybelline New York Fit Me,

 • Maybelline New York The City Mini палитра сенки за очи,

 • Помада за вежди Maybelline New York,

 • Спирала Brow Drama от Maybelline New York,

 • Maylline New York Superstay Ink Crayon матово червило.

Благодарение на обмислената игра на светлина и сенки, 3D гримът прави чертите на лицето по-изразителни. За фотосесия и специални поводи техниката на 3D грим е незаменима. Вземете го в употреба за вечерни визии. Инструкции стъпка по стъпка, които да ви помогнат.

 1. 1

  Почистете фон дьо тена Stay Naked на Urban Decay, за да пасне на вашия тон на кожата.

  На този етап създавате "празно платно" - след изравняване на тона лицето ще изглежда плоско.

 2. 2

  За да може коректорът не само да прикрива несъвършенствата, но и да помага при извайването, той трябва да е с половин тон по-светъл от цвета на основата. Нанесете Infaillible от L'Oréal Paris, рисувайки върху условния триъгълник под очите, като започнете от вътрешния ъгъл на окото и крилата на носа.

  Като подчертаете тази зона, външният вид ще стане по-отпочинал и свеж.

 3. 3

  Може да се нанесе и лек коректор върху изпъкналата част на скулите и моста на носа. Това ще премахне нуждата от специален светлинен скулптор. Обикновено е много по-дебел от коректора, което може да направи грима да изглежда по-тежък.

 4. 4

  Задайте кремообразни текстури с пудра. В този случай е по-добре да се даде предпочитание на матиращата пудра, тъй като тя ще скрие естествените обеми и извайването ще изглежда по-естествено. Пудрата с отразяващи частици, напротив, може да подчертае онези изпъкнали части, които искате да скриете.

 5. 5

  Използвайте скулптора, за да потъмните зоната под скулите. На този етап е важно да смесите продукта, така че да създадете полусянка. Изберете четка със среден размер.

 6. 6

  След това с малка четка с нова част от скулптора нарисувайте къс и тесен щрих там, където трябва да е най-дълбоката вдлъбнатина. Благодарение на играта на сянка и полусянка (вместо една ясна линия под скулите), скулптурирането ще изглежда възможно най-деликатно и грандиозно.Със същата четка, с останките от скулптора, работете върху крилата и върха на носа. Важно е скулпторът на четката да е изключително малък.

 7. 7

  Добавете малко руж Maybelline New York Fit Me за по-естествен тен.

  Не нанасяйте руж върху бузите си. За да постигнете повдигащ ефект, изберете само централната и горната част на "ябълките" на бузите, без да падате под линията на върха на носа.

 8. 8

  Нанесете хайлайтър в горната част на скулите.

 9. 9

  За да предотвратите веждите да изглеждат плоски, първо попълнете празнините с молив за вежди или помада.

 10. 10

  Следвайте със спирала Brow Drama на Maybelline New York или цветен гел, срешете веждите си.

  Така инструментът ще обгърне всяка коса, което ще им придаде допълнителен обем. Сега поставете веждите си в обичайната посока.

 11. 11

  За 3D грим на очите ще ви трябва или скулптор, или сенки със сиво-кафяв нюанс. Подчертайте с тях гънката на клепача, като засенчвате цвета точно над естествената му граница.

 12. 12

  Под веждата, както и върху движещия се клепач нанесете светлобежови сенки.

  Важно е да не слагате светлия нюанс под веждите твърде ниско, за да не създадете ефект на тежък клепач. Най-светлият акцент трябва да е под най-високата точка на веждата.

 13. 13

  Красив 3D ефект върху устните можете да постигнете с молив за вежди. Като правило има подходящ кафяв нюанс, който перфектно ще потъмни ъглите на устните.

 14. 14

  Всяко червило може да се нанесе върху този нюанс. Устните ще изглеждат по-обемни.

 15. 15

  Покрийте миглите си със спирала. Експресивен 3D грим е готов! Не забравяйте обаче: колкото по-остри са чертите, толкова по-възрастни можете да изглеждате. Използвайте тази техника внимателно.

Идеи за 3D снимки за грим

Устни

3D ефект в грима на устните може да се постигне с градиент. Първо трябва да подчертаете контура на устните с молив. След това нанесете тъмен нюанс на червилото по-близо до краищата и светъл нюанс в средата. Между другото, тази техника много харесваше Мерилин Монро. Тя можеше да използва до 7 нюанса червило на устните си едновременно.

Очи

3D гримът за очи ще бъде малко по-различен от обичайния. Основното е да изберете спирала с обемен ефект. Като алтернатива можете да използвате изкуствени мигли. Техниката cut crease, която е показана на снимката по-долу, е един от триковете, които ще ви помогнат да направите грима на очите възможно най-обемен.

Вежди

Ако говорим за 3D формат на грим, веждите трябва да се забелязват. Използвайте няколко нюанса моливи. По-лек - по-близо до моста на носа.Тъмно - по-близо до върховете. След това ги поставете с гела, като първо разресвате срещу растежа на косата, а след това в правилната посока. Научете повече за това как да направите веждите пухкави и плътни с грим в този видео урок.

"

Преглед на инструментите за гримиране на лицето

Ако решите да направите ефект на 3D моделиране на лице, обърнете внимание на тези инструменти. Според редакторите те определено няма да ви разочароват: те ще ви помогнат да направите чертите на лицето по-изразителни и ще се задържат здраво.

 • Течен хайлайтър Alliance Perfect, L'Oréal Paris

  Този хайлайтър има полупрозрачна гел текстура, която улеснява напластяването, за да регулирате покритието. Хайлайтърът е подходящ за всеки тип кожа и ще ви помогне бързо и най-естествено да поставите акценти, които ще направят чертите на лицето по-изразителни.

  Вижте какво мислят нашите читатели за този продукт тук.

  "

 • Макара за вежди Brow Drama, Maybelline New York

  Тази спирала за вежди подобрява естествения цвят, но запазва естествеността на веждите. Със скулптурна четка можете да коригирате формата и да я фиксирате само за няколко секунди.

  Вижте какво мислят нашите читатели за този продукт тук.

  "

 • Filler Instinct Plumping Lip Polish, Професионален грим NYX

  Гланц за устни с леко извит апликатор, който перфектно следва формата на устните по време на нанасяне. Гланцовият гланц прави устните обемни и невероятно гладки. Има шест нюанса за избор. Пет с блестящи частици и един универсален - прозрачен. Блясъкът може да се използва самостоятелно или да се носи върху червило за сияен завършек.

 • Bambi Look Mascara от L'Oréal Paris

  Тази спирала е идеална за тези, които обичат ефекта на изкуствените мигли. След нанасяне миглите стават обемни и извити, а четката идеално ги разделя, елиминирайки слепването.

  Можете да разберете какво мислят нашите читатели за нея тук.

  "

Какво мислите за 3D моделирането на лица?

Категория: