Тенденциите в красотата си струва да се следват, дори само защото бързо се сменят една друга - и това, което беше на мода вчера, вече не е актуално днес. За да не изостане вашият грим, ние сме събрали всички анти-тенденции в една статия

Визиите от пистата вече не са основният източник на тенденции за красота. Те се появяват все повече и повече в Instagram. Вярно е, че гримът, създаден за публикации в тази социална мрежа, изглежда добре на снимката, но в много случаи той изобщо не е предназначен за обикновения живот. Това прави Insta-гримът една от основните антитенденции на днешния ден.

Плътен матов тон без дори намек за естественото излъчване на кожата, скули, излъскани с хайлайтър, вежди във формата на шаблон, котешки очи с бляскав фон и контрастен каял, а в допълнение към тях - изкуствени мигли и матови устни. Ето как изглежда една типична публикация в Instagram.

Използвайки всички тези техники заедно, гримьорите привеждат различни видове външен вид (с техните предимства и недостатъци) към един знаменател. Друг недостатък е, че резултатът е много „тежък“ и прилича повече на маска, а в крайна сметка повечето от нас искат гримът да създава впечатлението за „втора кожа“. Освен това има и други тенденции за красота, които са остарели и трябва да отстъпят място на новите тенденции.

Тон

 1. Тон на цялото лице

  Гримьори - за да не нанасяте фон дьо тен върху цялото лице, ако не е наистина необходимо.

  Тенденцията за бебешка кожа е по детски чиста кожа без грим. Няма нужда да се стремите към идеалния тон, както в кадри от снимки на списания; ако има несъвършенства, маскирайте ги точково с коректор, а останалата част от кожата оставете свежа. Touche Éclat от YSL Beauté ще ви бъде полезен.

 2. Матов тон

  Времето на отчаяна борба с всякакъв блясък на кожата приключи. Днес лекият блясък е знак за нейното здраве: лекият блясък сякаш изпълва кожата с жизнена енергия. Дори визуално изглежда, че матовият тон пречи на кожата да диша.

  Много по-актуални фон дьо тен продукти с мокър завършек, които създават усещане за свежест на кожата - сякаш току-що след измиване. Друг вариант е да използвате кадифен тон и да нанесете малко прозрачен балсам върху скулите. Ще придаде на кожата желания естествен блясък.

 3. Контуриране

  Вълната от тенденции за контуриране на лицето приключи. Много момичета се опитаха да въведат скулптурирането в ежедневната си рутина за красота, но на практика се убедиха, че тези техники са по-подходящи за вечерен грим.

 4. Агресивно контуриране

  Помните ли как преди няколко години всички изучаваха контурни схеми, за да се гримират като Ким Кардашиян? Нейният гримьор тогава призна, че контурирането в грима на тази звезда включва повече от 20 стъпки. Днес дори обичайното контуриране на няколко етапа се препоръчва да се прави с повишено внимание. Струва си да засенчите зле скулптора - и всички усилия ще отидат в канализацията: гримът ще изглежда неестествен. Между другото, поради тенденциите, скулпторът често се използва вместо руж. Beauty guru vs. Ако на снимката потъмняването на скулите изглежда изразително (сякаш сянка е паднала върху лицето), то в живота следите на скулптора са по-скоро мръсни петна - особено когато се гледат в профил.

 5. Стробинг не на място

  Хайлайтърът се превърна в основен инструмент в козметичната ви чантичка? Така е, но не се увличайте много. Никой не забранява „подчертаването“ на кожата, но не трябва да го правите умишлено: слой блясък, който блести на светлината, е най-добре да оставите за вечерен грим. През деня лекият мокър блясък, създаден с крем или балсам, ще изглежда много по-подходящ.

Вежди

 1. Широки дебели вежди

  Много хора все още мечтаят да имат вежди като Кара Делевин. И те се опитват да ги повторят с грим, дори ако по природа веждите им са доста редки и тънки. Все още е по-добре да се съсредоточите върху собствените си данни. Копирането на някой друг не е добра идея.

  Освен това широките и дебели вежди вече не са модерна тенденция.Гримьорите, работещи с модели, се стремят към златната среда. Днес почти никой не избира вежди с резба, но и изключителната ширина, поради която веждите първи хващат окото, също не е опция. Те няма да ви направят по-красива, ако истинските ви вежди са далеч от самур.

 2. " Перфектни" вежди

  Общата мания за широки и дебели вежди доведе до факта, че повечето момичета започнаха да ги рисуват по същия начин - за да се доближат до новия стандарт на красота. Майсторите на веждите правят извити вежди за почти всички клиенти с потъмняване по-близо до върха, леко начупване и безупречно равномерен контур - „допълнителните“ косми нямат шанс да останат извън него. Индивидуалността се губи. Освен това прекалено перфектните вежди изглеждат неестествени.

  Гримьорите, които създават тенденции, призовават да спрете да се гримирате като копие. Днес леката небрежност е на мода, така че косъмчетата, които излизат от контура, не трябва да ви смущават.Достатъчно е да ги разресвате внимателно с помощта на гел - така ще постигнете текстурен ефект, който наистина ще украси визията ви. Научете повече за това как да използвате гела за вежди в това видео.

Очи

 1. Изрязване на гънки

  Самият грим с акцент върху гънката, разбира се, остава на мода - това е основната техника. Но е по-добре да избягвате остри и ясни линии в него, които визуално разделят клепача наполовина.

  Освен ако, разбира се, не направите грима на Twiggy от 60-те години, който сега е в списъка с тенденции. Използвайте техниката на изрязване на гънките, за да потъмните леко гънките (сенките, които нанасяте в тази област, трябва да се размажат до мъгла) и по този начин да създадете обемен ефект.

 2. Всичко в едно

  Тенденциите в грима през 2023 г. са свързани със свободата на изразяване: можете да нанесете кремообразни сенки като щрихи с боя, да използвате стикер стрелки и да поръсите неонови сенки върху клепачите с блясък. Но трябва да го направите с вкус и да изберете един акцентен елемент.

  Опушен градиент с 2-3 нюанса плюс стрелки, каял по вътрешния контур и изкуствени мигли – комбинация, която определено изглежда немодерна и неуместна през 2023 г.

 3. Буйни мигли

  Все по-често гримьорите, създавайки образи за модните подиуми, напълно отказват спирала. Какво можем да кажем за режийните - те се използват само ако умишлено правят грим за очи на кукли. Не трябва да нанасяте спирала: тя утежнява миглите ви и очите също.

  Съдейки по тенденциите, ще бъде популярна спирала с лека формула, която прави миглите по-ярки на цвят и малко по-дълги и по-обемни, но без ефекта на удължаване. Ако можете да си го позволите, изобщо не боядисвайте миглите си. Това също е в духа на времето.

"

Устни

 1. Матиран грим

  Тази тенденция е в топ повече от една година. За това време като че ли всяка бюти марка успя да се сдобие със собствена версия на течно матово червило – дълготрайно и без нито една нотка блясък. Плътната кадифена текстура изглежда ефектно на устните. Но уместността на тенденцията изчезва.

  Понякога след нанасяне на матово червило върху устните остава цветна „кора“, а не красиво покритие с текстура, „което прави нюанса по-изразителен“. Затова гримьорите отново се насочиха към продуктите със сияен завършек. И така, една от основните тенденции на 2023 г. е прозрачен гланц за устни като Lip Lingerie Gloss в Clear от NYX Professional Makeup.

 2. Фалшив том

  Има много начини да направите устните визуално по-обемни. Но си струва да изберете сред тях само тези, които дават органичен и естествен резултат, който ще се възприема като такъв не само отдалеч, но и отблизо. Например, техниката с разширяване на контура на устните (контур) често се използва на снимачната площадка и в образите на холивудските звезди за червения килим.И в обикновения живот този грим изглежда нелепо - като опит да нарисувате нови устни. Не пренебрегвайте естествения им контур, когато правите грим на устните. По-добре е да им добавите обем със сияйна текстура.

"

Кои тенденции в красотата никога не сте харесвали? Споделете вашето мнение в коментарите.

Категория: