Трудно е да си представим любител на експериментите за красота без неонови сенки в несесер. През 2023 г. обаче те преминават от категорията на скандалните в категорията на модерните, защото гримът за очи в неонови нюанси е обявен за една от основните тенденции

Намирането на неонови сенки днес не е проблем, но въз основа на уместността на тенденцията си струва да вземете цяла палитра. Появявайки се във вашия арсенал за красота, той неизбежно ще ви тласне към смели решения в грима, дори ако преди дори не сте могли да си представите, че ще направите киселинни димове или многоцветни стрелки.

Неонови сенки: нова тенденция в грима

Повечето от нас смятат, че смелият грим се нуждае от специален повод. През новия сезон гримьорите ни призовават да променим този подход и да създадем ярък грим с конкретна и съвсем рационална цел - да оцветим "сивото ежедневие" . Можете да променяте имиджа си стъпка по стъпка към по-екстравагантен. Или рискувайте - и веднага направете грим с неонови сенки, както в последните шоута.

В шоуто на Mark Fast, например, опушените очи комбинираха зелено и киселинно жълто; сенки, засенчени до самите вежди, без страх от небрежност. House of Holland предлага да носите неонови сенки с блясък. Кремообразна сенка за очи в тръпчив зелен оттенък послужи като очна линия за гримьорите, които работиха в шоуто на Helmut Lang. Никол Милър реши да комбинира неонови нюанси на жълти и червени нюанси със златист блясък в грима на пистата. Комбинацията се оказа много сполучлива.Особено ефективно тези ярки димки подчертаха сините очи. По-спокойна комбинация, ако такова определение е подходящо за неонови сенки, беше избрана на шоутата Cividini, Balmain и Iceberg, където лилавите и ментовите нюанси станаха основните в изображението.

На шоуто на Джонатан Коен розовият неон беше нанесен с големи щрихи във външния и вътрешния ъгъл на очите, докато средата беше оставена непокрита. Оказа се необичайна "празнина" между ярки цветни петна.

Характеристики на неоновите сенки за очи

 1. Яркост

  Това, което сте смятали за ярко, трябва да умножите по две или дори три - това ще бъде неон. Неоновите цветове са много закачливи. Те неизбежно привличат вниманието, изпъквайки на всеки фон. Следователно те нямат място в скромния, сдържан грим.

 2. Сияещ ефект

  Неоновите цветове са толкова ярки, че изглеждат сякаш светят. Тези киселинни нюанси понякога се правят светещи, за да блестят наистина в тъмното.

 3. Матова текстура

  Яркостта на неона е максимална, ако нюансът е с матово покритие. Блясък, блясък и други текстури със светещ ефект влошават цвета и често намаляват визуално наситеността му.

Както и да е, гримът с неонови сенки ще говори сам за себе си. С него няма как да останете незабелязани. Първо можете да опитате да направите такъв грим за парти, а след това да научите триковете и техниките, които ще ви позволят да носите неон в обикновени дни - за учене или за работа.

Палитра от неонови сенки

 1. Розово

  Розовият неон може да се сравни с фуксия, само че този нюанс е още по-ярък.

  Този цвят подхожда еднакво както на блондинки, така и на брюнетки; червенокосите също могат да направят красив закачлив грим с такива розови сенки. Що се отнася до цвета на очите, розовият неон е най-подходящ за подчертаване на сините. Показахме един от вариантите за грим с розови сенки в това видео.

 2. Зелено

  Зеленото рядко се използва в грима за очи, да не говорим за неонова версия на този цвят. Вярно е, че това не е абсолютно никаква причина да се откажете напълно от тази опция.

  Погледнете Хелмут Ланг и Марк Фаст, за да видите колко освежаващ е зеленият неон. Цветът си струва да експериментирате поне веднъж. Ако се осмелите, нюансът Get Money от колекцията NYX Professional Makeup Vivid Brights ще ви бъде полезен.

 3. Портокал

  Сенките за очи NYX Professional Makeup Vivid Brights Eyeshadow Cyberpop ще блестят на клепачите ви.

  Вярно, този цвят не може да се нарече огнен. По-скоро е студен нюанс.

  Особено той е синеок и зеленоок. Ако изберете такива сенки, като вземете предвид цвета на косата, тогава това ще създаде най-яркия контраст в образите на брюнетки и жени с кафяви коси.

 4. Жълто

  Това е може би най-киселият неонов нюанс. През вековете цветът няма да загуби наситеност, така че трябва да сте готови за яркост с префикса "екстра" .

  Особено ефектен образ с жълт неон върху клепачите обещават да получат брюнетките с кафяви очи - отново заради контраста.

 5. Синьо-синьо

  За тези, които понякога заменят черното със синьо, когато рисуват стрелки или боядисват мигли, неоново синьото в грима на очите ще бъде най-приемливо.

  Но трябва да сте подготвени за факта, че гримът ще излезе много по-ярък от обикновено. Тук сме показали вариант на грим със сини сенки. Ако решите да опитате, вижте Blueprint от колекцията Vivid Brights на NYX Professional Makeup.

 6. Лилаво

  Същата история с този неонов нюанс. Той е закачлив, но често се използва в грима на очите и затова е малко вероятно да изненада толкова, колкото акцент от киселинно зелено или жълто.

"

Грим за очи с неонови сенки за всеки ден

Да кажем веднага: не трябва да носите неонов грим през делничните дни, ако учите или работите на места, където има строг дрескод. Ако обаче няма предписан регламент, но по подразбиране те очакват от вас дискретни изображения в небрежен или бизнес стил, тогава в този случай трябва да помислите два пъти (или три пъти) за неона.Ако не сте ограничени от нищо, тогава можете спокойно да действате.

За кафяви очи

Вземете неонов грим.

Смесете сини или лилави неонови сенки по външния контур, така че вдлъбнатината от линията на миглите да е минимална, и оградете вътрешния контур (лигавицата) с бял коджал.

За сини и сиви очи

Използвайте неонови нюанси на синьо или оранжево, за да нарисувате стрелките. Със сухи сенки те ще се окажат меки, а кремавите ще ви позволят да направите грима графичен. Стрелките не трябва да са широки, иначе няма да работят за делничните дни.

За зелени очи

Зеленооките могат да използват зелен неон. Или отново оранжево.

Създайте грим за очи с малки графични детайли в духа на модния подиум. Начертайте ъглите от стрелките или например нарисувайте поредица от малки спретнати точки по линията на миглите.

Ярък вечерен грим с неонови очи

В грима за специален повод можете да си позволите несравнимо повече. Разбира се, вечерните събития са различни и не навсякъде неоновите акценти ще бъдат най-добрият елемент на изображението. И все пак в делничните дни има много по-малко ситуации, когато се одобрява смел грим с неон.

За кафяви очи

Подчертайте кафявите очи с широки стрелки за половин век. Те могат да бъдат боядисани с кремави сенки от един от неоновите нюанси. Синьото или лилавото са сред тези, които са особено подходящи за кафяви очи, тъй като изпълняват две задачи едновременно: създават контраст и подчертават дълбочината на погледа.

Между другото, можете да направите омбре стрелки и да комбинирате два неонови нюанса в тях.

За сини и сиви очи

Задачата е да ги направим по-ярки и по-изразителни. Справете се с това може, например, синьо-син неон.Или противоположния (на цветното колело) нюанс - неонова фуксия. Сивооки, можете да използвате червено - разбира се, също с неонов ефект. При вечерния грим прелейте сенките, като "разпънете" цвета от външните ъгли на очите към слепоочията, за да получите нещо подобно на котешки очи.

Като основа може да се използва слой сенки, който ще бъде органично допълнен от метални стрелки в съответствие с основата или разпръскване на блясък във външните ъгли на очите.

За зелени очи

Момичетата със зелени очи могат да изберат неонов нюанс от същата гама за грим - светло киселинно зелено или например по-тъмно неоново зелено, близко до изумрудено зелено. В допълнение към тези опции, оранжевите и жълтите цветове са подходящи за зелени очи. Във вечерния грим всичко това може да съчетаете, като разнесете един нюанс върху горните клепачи и друг върху долните.

"

Урок за снимки стъпка по стъпка

Как да направите прост и ефектен грим с помощта на модерни неонови сенки, показва Елена Тихонова, читател на FashionVIPdergisi.com и един от победителите в нашия голям конкурс.

 1. Изравнете тена си, нанесете коректор, хайлайтър, руж и бронзант.

 2. Оформете веждите си както обикновено и нанесете жълтия нюанс от NYX Professional Makeup Ultimate Edit Petite Shadow Palette в нюанс 03 Phoenix върху горния клепач.

 3. Нанесете розов нюанс от същата палитра върху подвижния клепач.

 4. Напълнете цветовете и добавете очна линия с L'Oreal Paris Super Liner Tattoo Signature Eyeliner.

 5. Оправете грима си, ако е необходимо, нанесете гланц за устни и сте готови!

Най-добър преглед на неонови сенки за очи

За ярък ефектен грим, тези продукти вероятно са най-подходящи. Според редакторите те заслужават доверие.

 • Off Tropic Shadow Palette (Hasta La Vista), Професионален грим NYX

  NYX Professional Makeup събра дузина вдъхновени от тропически светещи неонови нюанси в Off Tropic Shadow Palette. За тези, на които им липсва лятото, този комплект ще ви развесели и ще ви помогне да създадете ярки визии с акцент върху очите. В допълнение към „чистите“ матови цветове, палитрата има и неонови металици, като синьо.Всички нюанси са добре комбинирани помежду си, а текстурата улеснява смесването на сенките, като се получават изразителни преходи.

 • Сенки за очи, Urban Decay

  Колекцията едноцветни сенки за очи на Urban Decay има няколко неонови нюанса, в случай че искате да експериментирате с грима. Някой ще отговаря на ментово синьо Narcotic с матова текстура, някой ще избере лилаво неоново светкавица; но каквото и да изберете за вашия грим, тези сенки ще се покажат по най-добрия начин - покритието ще бъде наситено и устойчиво.

 • Vivid Brights Creme Colour, професионален грим NYX

  Имате нужда от кремообразни сенки за очи в неонови нюанси? Тогава колекцията Vivid Brights Creme Colour е за вас.В него NYX Professional Makeup се фокусира върху яркостта. Благодарение на меката кадифена текстура, продуктът е приятен за нанасяне, оставя усещане за лекота върху кожата, а покритието е плътно. Гримът се фиксира стабилно върху кожата и не се размазва през деня. Сенките могат да се използват и като основа за сухи сенки.

  Вижте какво мислят нашите читатели за този продукт тук.

  "

Опитвали ли сте някога да се гримирате с неонови сенки? Напишете коментар.

Категория: