Ако ви е омръзнало от ярки ноктопластики, време е да си поемете глътка въздух: изберете маникюр с пудра!

Не можете да сбъркате с прахообразен маникюр през 2023 г.: нюансите от нюд гамата никога не излизат от мода. Главно защото придават на ноктите чист и добре поддържан вид.

Кога е подходящ маникюр с пудра?

Накратко, винаги. Пудрените нюанси като "To the Fullest" на Essie остават актуални от сезон на сезон.

Те са неутрални и универсални, вървят с всичко и допълват всяка визия: бизнес костюм за офиса, ежедневен комплект или вечерна рокля.

Друго безспорно предимство на маникюра с розова пудра е, че благодарение на него както ноктите, така и ръцете като цяло изглеждат елегантни и спретнати. Можете да нанесете нюанси на нюд както на дълги, така и на къси нокти, както остри, така и овални или бадемовидни - във всички случаи покритието ще изглежда еднакво красиво. Праховите лакове могат да се използват без добавки или като основа за дизайн; те също са функционални.

Прахообразен дизайн на ноктите: модни тенденции 2023

През последните седмици на модата майсторите на ноктите, разбира се, не можеха да откажат прахообразни лакове като Needless to Know на Essie.

Винаги помагат, когато трябва да създадете маникюр, който без никакво но ще допълни дизайнерския тоалет - каквото и да е по настроение и характер. Как ще изглежда пудреният маникюр през 2023 г.?

Едно просто, но толкова елегантно едноцветно покритие в голи нюанси беше полезно за мнозина. Прахообразният лак беше избран за основа на френски маникюр с черни връхчета на rag & bone шоуто. В бляскаво изкуство за нокти той беше видян на ноктите на модели от шоуто на Christian Siriano. А за Ребека Минкоф тя послужи като фон за дизайн с леопардов принт. Tibi направи още една крачка напред и направи 3D телена ноктопластика върху напудрени нокти. Друг пример за 3D дизайн беше показан от Adeam: дълги нокти на модели с матов прахообразен лак бяха украсени с прозрачни капки, които трудно се различаваха от истинските.

"

Как да си направим маникюр с прах: инструкции стъпка по стъпка със снимки

 1. Подготовка

  Когато правите маникюр с розова пудра, е важно да обърнете внимание на състоянието на ноктите и кожата около нокътната плочка. Ако голото покритие е заобиколено от обрасли кожички и неравности, те ще бъдат видими първи. Следователно, първо - процедури за грижа, след което ще бъде възможно да започнете да прилагате обезмасляващ състав и безцветна основа. Говорихме за това как да си направим маникюр сами в това видео.

 2. Прилагане на цвят

  Нежно разнесете цвета върху нокътната плочка, без да докосвате кутикулата с четката: следите от лак върху нея ще направят маникюра небрежен и „мръсен“. Ако първият слой ще се "ивее" , не се опитвайте да направите втория по-плътен. По-добре е да нанесете три тънки слоя върху ноктите си, отколкото два дебели слоя, които изсъхват повече време. Ще е необходимо да ги изсушите добре, в противен случай покритието лесно ще се размаже.

 3. Дизайн

  Нанесете дизайн или шарка върху сухо прахово покритие. Изберете техниката по ваш избор. Това може да бъде класически - френски или лунен маникюр, както и модерни варианти за ноктопластика. Например омбре, блокиране на цветовете, лунно яке, графичен дизайн или триизмерен - с текстурни специални ефекти. Но блясъци, кристали и други декори е по-добре да използвате върху лак, който все още не е изсъхнал - имайте това предвид.

 4. Поправяне

  Нанесете топ лак върху ноктите си. Особено те не трябва да се пренебрегват, ако сте създали сложен дизайн на ноктите си.

"

Идеи за нокти на прах за къси нокти

Блясък или кристали

Сложните опции за дизайн не са най-добрият избор за собствениците на къси нокти. Малките детайли ги претоварват. Ето защо е по-добре да направите рисунките минималистични - или изобщо да правите без тях. В крайна сметка има и други достойни идеи за изкуство на ноктите - например с искри. Разпръснете малко златен или сребърен блясък върху гол лак. Можете да покриете целия нокът с блясък (по един или два на всяка ръка) или например да се фокусирате върху върховете, дупката или страничната част на нокътя.

Блокиране на цветовете

Дизайнът с цветни блокове също ще помогне да се справите без рисунки. Нека едната е пудра, а другата неон. Ще се изненадате, но тези на пръв поглед несъвместими нюанси перфектно съжителстват един с друг. Неонът не се опитва да "крещи" голо, което от своя страна не се губи на фона на киселинния цвят.

полка точки

Няколко цветни точки, поставени върху прахообразен фон от дотър, вече е пълноценно изкуство за нокти. В маникюр на къси нокти такъв модел на точки изглежда добре, тъй като е кратък и лесен за „четене“ дори върху малка нокътна плоча.

Покрити с кадифе

Маникюрът ще се окаже прахообразен в буквалния смисъл на думата, ако допълните покритието с флок пудра. Меката матова текстура на ноктите ще привлече вниманието, а нюдовият нюанс ще изглади впечатлението за необичаен специален ефект.

Матово покритие

Можете и без допълнителни материали. Достатъчно е да имате матов топ в комплекта си за нокти. Нанесете го върху прахово покритие и веднага ще престане да изглежда като скучна класика, носена от тези, които не си позволяват да експериментират с ноктите. Такъв текстуриран маникюр ще изглежда особено добре на къси нокти, които не понасят претоварен дизайн с много детайли.

С празни дупки

Опитайте се да направите лаконичен маникюр negative space. Нанесете прахообразен лак върху ноктите си, но преди това с дъга отделете дупките от основната им част. Оставете ямките неоцветени, за да изглеждат като "изрязани" от цветния блок. Между другото, ако спуснете дъгите по-ниско, можете визуално да удължите ноктите.

Ето още няколко идеи за къси нокти.

Препоръчва се за четене:

 • Лек маникюр на къси нокти: 6 идеи
 • Нюд маникюр: 94 идеи
 • Никтопластика: 115 идеи

Дизани на прах за дълги нокти

Арт маникюр

Може и да не превърне ноктите ви в произведение на изкуството (въпреки че кой знае?), но със сигурност ще покаже жажда за красота. Нека праховото покритие се превърне в фона на вашето изкуство за нокти: можете произволно да нанесете цветни щрихи отгоре, да ги смесите, като получите живописни петна, да ги допълните с капки „боя“ - и шедьовърът е готов.

Омбре

Тъй като нюд нюансите могат лесно да се комбинират с други цветове (както дискретни, така и ярки), ще ви бъде лесно да изберете лакове за омбре маникюр. Може да има няколко, поне по един за всеки нокът. Създайте преход от нюанси в самите върхове на ноктите, за да ги подчертаете. Или разтегнете няколко нюанса - например три - по целия нокът.Ефектът ще бъде същият.

Животински принт

Животинските мотиви не слизат от модните подиуми. Следвайки тенденциите, можете да направите хищен маникюр. Това ще се получи благодарение на комбинацията от дълги нокти с точка и леопардов или тигров модел. Може да се направи само върху неутрален прахообразен субстрат.

френски

Френският маникюр с прахообразен лак няма да бъде банално решение, ако красиво победите дългите върхове на ноктите в него. Те могат да бъдат очертани с тънки линии по контура и запълнени отвътре с различен цвят или например с искри. Можете да нарисувате дъги на няколко слоя, за да подчертаете изящната овална форма. А стрелките или триъгълниците ще ви помогнат да се съсредоточите върху острите върхове.

И потърсете още няколко опции за ноктопластика за дълги нокти по-долу.

Ревю на лакове за нокти в цвят пудра

Обърнете внимание на тези. Според редакторите те могат безопасно да се използват в маникюра.

 • Лак за нокти на петна Essie

  Това е класически пример за напудрено голо. Изглежда, че повечето момичета, когато отворят кутия с пудра, виждат точно такъв цвят. На ноктите е самата естественост: мека, нежна и проста. Благодарение на устойчивата формула на лака, ще му се радвате в маникюр по-дълго от обикновено.

 • Treat Love & Color в нюанс 70 Good Lighting, Essie

  Essie има своя примерна нюд пудра - това е нюанс № 70 Good Lighting. Отличава се с неутралност - да не кажем, че е по-скоро топла или по-скоро студена. Благодарение на това лакът е универсален: може да се използва с всеки тон на кожата. Специалната укрепваща формула обещава да подобри състоянието на ноктите в рамките на една седмица след направата на маникюр с Treat Love & Colour. Докато вие и другите се възхищавате на цвета, ноктите ви стават по-здрави - Essie обещават, че ще се белят и чупят по-малко.

Кои нюанси използвате най-често в маникюра си? Напишете коментар.

Категория: