Сложните кафяви шарки могат да украсят не само кожата, но и ноктите. Нека ви кажем точно как

Mehendi е традиционна индийска рисунка по тялото, направена с къна. Тази временна татуировка издържа няколко седмици. Маникюрът е още по-лесен: можете да пребоядисвате ноктите си поне всеки ден, копирайки традиционни орнаменти или създавайки свои собствени рисунки.

Кога е подходящ мехенди маникюр?

Както всеки ярък модел върху ноктите, маникюрът в стил мехенди едва ли е подходящ в работно време (въпреки че, разбира се, всичко зависи от спецификата на работата).Във всеки случай е по-добре да не правите такова изкуство за нокти в офис със строг дрескод или за бизнес среща (дайте предпочитание, например, на дискретно сако). Но на почивка в гореща страна рисунките на mehendi - както върху тялото, така и върху ноктите - определено няма да предизвикат никакви въпроси. В допълнение, бохо стилът, който включва мехенди модели, винаги е на мода. По-нататък в статията ще ви разкажем стъпка по стъпка как да направите дизайн в стил мехенди върху ноктите.

Начини за създаване на мехенди шарки върху ноктите

За да оставите класически шарки мехенди върху кожата, така или иначе ще трябва да се обърнете към професионален майстор. Но е напълно възможно да създадете маникюр със собствените си ръце у дома: има няколко начина.

Ръчно рисувани

Тънка четка за нокти, точки и лак са всичко, от което се нуждаете, за да създадете ефектен мехенди маникюр. Моделите, направени с кафяв лак, се считат за класически, но можете да използвате лакове от всички нюанси на дъгата.Маркирайте контурите с черно или кафяво и подчертайте детайлите с ярък цвят. Голям плюс на мехенди шарките: дори ако шарката не е съвсем равномерна, няма да развали впечатлението.

Стикери

Ако не ви се бърка с лак за нокти и четка за нокти, можете просто да си купите мехенди плъзгачи за нокти. Може би това е един от най-популярните подходи към дизайна на ноктите, защото няма да има проблеми с намирането на правилните стикери: със сигурност можете да ги намерите във всеки онлайн хипермаркет.

Как да нарисувате мехенди шарки върху ноктите: стъпка по стъпка фотоурок

Този урок стъпка по стъпка ще ви покаже как да комбинирате прости елементи в сложен модел и да създадете ефектен мехенди маникюр. Но първо гледайте видео, което ще ви помогне да подготвите ноктите си за създаване на дизайн на ноктите.

Ще ви трябва:

 • Essie лак нюанс 50 Bordeaux

 • Лак за нокти Essie, нюанс 20 "To the fullest" ,

 • точки.

 1. 1

  Нанесете основен цветен лак върху ноктите си. Най-подходящият дизайн за мехенди е гол фон, който съответства на цвета на кожата ви. Именно в този случай изкуството на ноктите няма да се окаже абстрактно етническо, а ще бъде ясно свързано с шарките на тялото. Ще ви трябват също точки и червено-кафяв лак.

 2. 2

  Използвайте големи точки, за да поставите тъмни точки в дъга на линията на кожичките.

 3. 3

  Дублирайте точките с тона на кожата, който е бил приложен като фон, с точки с по-малък диаметър. Ще получите малки чисти кръгове, които приличат на бримки в мехенди модели.Можете да поставите бежова точка точно в центъра на кафявата или с леко изместване. Така получавате или равен кръг, или с удебеляване от едната страна. Но в един ред точки е по-добре да се придържате към един формат, така че шаблонът да изглежда спретнат.

 4. 4

  Добавете линии и малки точки към бримките. Симетрията е важна тук, така че първо направете отпечатък на точки в центъра на нокътя, след това поставете точки по краищата. Добавете още няколко точки надолу по централната ос.

 5. 5

  Такива точки имат не само декоративна функция, но и служат като насока за рисуване на следващи модели. Например, фигура, създадена с точки, е по-лесно да се очертае с извита линия, отколкото да се начертае без водачи.

 6. 6

  Комбинацията от точки с различни размери, от големи до малки, прави рисунката по-интересна. Дупе на точки с извити линии. В същото време не забравяйте, че ако не съберете нова порция лак върху точките, диаметърът на точката ще намалее. Затова първо поставете точките отгоре надолу от едната страна, а след това от другата. Така че най-малките точки ще бъдат отдолу.

 7. 7

  Друг начин за създаване на шаблон с две точки. Както в стъпка 2, първо поставете кафяви точки с голям диаметър, разположени една срещу друга. След това ги дублирайте с бежови точки със същия размер, но припокриващи долната граница на тъмните кръгове. Резултатът е вълнообразна линия, която би била трудна за начертаване на ръка.

 8. 8

  Дублирайте шаблона с кръгове с различен диаметър, като обърнете специално внимание на най-малките точки. Те правят дизайна изискан и му придават завършен вид.

 9. 9

  Използвайки техниките от стъпки 2-3, подредете точките в кръг, като по този начин създадете ефектен модел в стил мандала.

 10. 10

  С помощта на тънка четка нарисувайте опашки до големите точки. Можете да огънете върха на линията, това ще даде динамика на рисунката. В този случай обаче е важно всички конски опашки да сочат в една посока.

 11. 11

  Добавете малки точки, за да направите рисунката да изглежда по-сложна и интересна.

 12. 12

  Изчакайте да изсъхне напълно, за да не размажете малки части. Покрийте с горна част. Готово!

Модерни идеи за дизайн за къси и дълги нокти

Маникюрът в стил мехенди ще изглежда страхотно както на къси, така и на дълги нокти. Разгледайте нашите селекции, за да намерите своя перфектен външен вид.

В ярки цветове за пролетно-летния сезон

Сочният маникюр с ярки шарки в стил мехенди е идеален за всяко лятно облекло, от бански до коктейлна рокля. Особено ефективно такъв дизайн на ноктите ще се комбинира с дъбена кожа.

Спокойни цветове за есенно-зимния сезон

Моделите, декорирани с черен или кафяв лак, са най-подходящи за есенно-зимния сезон. Завършете визията си с уютен вълнен пуловер или кашмирено палто с този маникюр.

Деликатни шарки за сватбена ноктопластика

Мехенди маникюр за сватба? Защо не! Декориран в деликатни прасковени и розови нюанси, такъв маникюр няма да спори с женствена светла рокля. Добавете щипка злато или сребро към маникюра си, за да изглеждат ноктите ви още по-празнично.

Искате ли да получите мехенди маникюр за специален повод? Споделете вашето мнение.

Категория: