Как се гримират вежди? Гримьорите най-често използват прахообразен инструмент - сенки. Разказваме защо са станали любимци на професионалистите

Има много нюанси в грима на веждите. Козметиката и техниката на нейното приложение до голяма степен определят резултата. Важно е да е естествено; твърде често, в преследване на тенденциите, веждите се боядисват твърде ярко и вместо хармоничен вид, получават грим с акцент, който изглежда вулгарно. Прахообразните продукти за вежди ви позволяват да избегнете това, тъй като са предназначени за грим с естествен ефект.Трябва да се постараете много, така че пудрата да остави графични ясни линии, като от очна линия с флумастер. Ето защо прахообразните сенки са много популярно средство в грима на веждите.

Какво е пудра за вежди?

Пудрата за вежди е средство за лесно коригиране на формата им и запълване на контура с цвят отвътре. Най-вече форматът на сенките е подходящ за тези, които не се нуждаят от интензивен грим на веждите.

Например, ако имате руса коса и съответно вежди, е трудно да намерите молив или флумастер, които да не изглеждат твърде тъмни на техния фон. Пудрата в този смисъл е по-добър избор. Често се представя в светли нюанси. И ако няма нищо необходимо в линиите на веждите, винаги можете да намерите най-близкия до вашия цвят вариант в колекциите сенки за очи.

Прахообразните продукти ви позволяват да постигнете най-естествения резултат. Важно е обаче да ги използвате правилно.Трябва да сте готови да работите с допълнителни инструменти - с четки. И все пак трябва да овладеете техниката на люпене. Вярно е, че дори начинаещите в грима бързо се справят с това.

Видове прахообразни сенки за вежди

Дори пудрите за вежди са различни. Ето защо, когато търсите правилния продукт, първо трябва да проучите всички нюанси, свързани с формата, текстурата, наличната гама от нюанси и други характеристики - за да не сгрешите с избора.

Формуляр за издаване

 1. На прах

  Повечето от нас мислят за сенките като за инструмент в компактна кутия, откъдето могат да бъдат рисувани върху четка. В подобен формат те се произвеждат не само за грим на очите, но и за корекция на вежди.

  Такива сенки се натискат само, иначе би било неудобно да се нанасят. Те включват например Eyebrow Cake Powder от NYX Professional Makeup.

 2. С форма на молив

  Някой може да намери за по-практичен формата на молив с пудра. За тях е лесно да нарисуват по-ясни линии, изработвайки контура. В същото време веждите след такъв грим няма да изглеждат „нарисувани“, тъй като мекотата на прахообразната текстура елиминира риска от неконтролирано създаване на интензивни акценти.

  Ако решите да използвате молив, опитайте Brow Satin на Maybelline New York.

Сенки

При обикновен ежедневен грим на вежди е достатъчно да използвате "единични" сенки. Има обаче и палитри със сенки за вежди. Под капака на кутията, като правило, има два нюанса, понякога повече. Палитрите са удобни за тези, които са запознати с контурирането на веждите и следват тази техника за оцветяване на върховете малко по-тъмно от основата.

Също така тези палитри ви позволяват да експериментирате с изображението. Например, вечер направете веждите малко по-контрастни и по-тъмни, отколкото в дневния грим.

Текстура

С текстурата изглежда, че всичко е ясно, защото прахът е само сух. И изборът в това отношение изобщо нямаше да стои, ако марките за красота не пускаха продукти като Brôw Densify Powder-To-Cream на Lancôme.

Това е трансформатор - пудра, която при контакт с кожата се превръща в крем и благодарение на това прави грима на веждите много по-устойчив. Поради факта, че първоначално има пудра в тубичката, приложението не създава затруднения, но резултатът е по-надежден.

"

Как да използвам пудра за вежди?

 1. Подготовка на вежди

  Преди да докоснете сенките, придайте желаната форма на веждите си. Първо, трябва да "почистите" контура с пинсети. Второ, срешете веждите си с кръгла четка. Като поставите космите в правилната посока, можете лесно да нанесете прахообразни сенки.

 2. Работа с контур

  Вземете скосена четка, нарисувайте сенки върху нея и изчеткайте по горната граница на веждите. Ако харесвате графичния грим на веждите, обърнете внимание на опашките и се опитайте да ги изострите с четка. Четката може да се намокри с вода: мокрото нанасяне ще направи линиите по-ясни.

 3. Пълнеж

  След като подчертаете контура на веждите, не бива да го оставяте „празен“ отвътре. Веждите ще изглеждат визуално по-плътни и по-обемни, ако нанесете прахообразни сенки с щрихи, запълвайки празнините.

 4. Фиксация

  Сенките на прах не са най-трайният продукт за вежди. Ето защо, за да завършите грима, нанесете прозрачен фиксиращ гел. Освен това ще ви помогне да се съсредоточите върху формата на веждите. Подходящ, например, Control Freak от NYX Professional Makeup. къде да намеря?

Повече за това как да си направим грим за вежди, говорихме в това видео.

Колко време издържа пудрата за вежди?

Прахообразните сенки могат да издържат цял ден върху веждите, когато се използват в комбинация с фиксиращ гел.

"

Хакове за избор и нанасяне на пудра за вежди

 • Когато търсите "вашия" нюанс сенки, не забравяйте, че блондинките се нуждаят от продукт с няколко тона по-тъмен от цвета на косата им. Ако говорим за оцветяване на омбре с тъмни корени, тогава трябва да изберете цвета на пудрата за вежди под тях. Но брюнетките могат, напротив, да използват сенки, малко по-светли от цвета на косата. Можете да прочетете повече за това как да постигнете хармонична комбинация от цвят на косата и цвят на веждите тук.

 • Имате нужда да потъмните избрания нюанс сенки-пудра за вежди? Нанесете ги по мокър начин, като намокрите четката с вода. Тази техника ще ви позволи да постигнете не само по-интензивен, но и по-графичен грим, дори и с прахообразна текстура.

 • Ако освен цвят се нуждаете и от текстура, напишете първо восък или гел на кръгла четка, а след това тонирайте на прах. Нанесете този състав, като разресвате веждите по посока на растежа на косъма.

Преглед на най-добрите продукти за грим за вежди

Само на практика можете да разберете кой инструмент за вежди ще бъде най-добрият за вас. За да улесним избора си с разнообразието, което марките за красота предлагат, съставихме списък със сенки, които според редакторите са най-добрите.

 • Двустранен молив Brow Satin, Maybelline New York

  Този инструмент не е просто прибиращ се молив, който може да се използва за очертаване на контура на веждите. В допълнение към основния стилус в единия край, в задната част ще откриете мека гъба със запълваща пудра, която е удобна за нанасяне и преливане на цвета, за да направите визуално веждите по-плътни и плътни. Благодарение на гъбата, пудрата ще попадне както върху кожата, така и върху косъмчетата, така че ефектът ще бъде забележим - това, от което се нуждаете, ако искате да направите по-забележим акцент върху веждите.

  Вижте какво мислят нашите читатели за този продукт тук.

  "

 • Пудра за вежди, Професионален грим NYX

  Това не е просто сянка, а пълноценен комплект за гримиране на вежди. Включва два нюанса пудра: малко по-светъл и малко по-тъмен - в една гама (топла или студена). Сенките са допълнени с безцветен восък, с който след корекция на цвета можете да фиксирате праха върху косъмчетата и да придадете на веждите желаната форма. В опаковката има удобна кръгла четка и ъглова четка за нанасяне на продуктите.

  Вижте какво мислят нашите читатели за този продукт тук.

  "

 • Brow: Palette, Shu Uemura

  Друга пудра за вежди всичко в едно е от Shu Uemura. В компактна опаковка два нюанса сенки, апликатор за гъби и четка със скосени ръбове. По-светлата пудра Shu Uemura се препоръчва за подчертаване на контура на веждите, а по-тъмната за засенчване от средата към върховете: по този начин симулирате естественото потъмняване на веждите от основата до опашките.Life hack: ако има частици пудра върху кожата извън веждите, отстранете ги с тънък връх на гъба.

 • Brôw Densify Powder-To-Cream, Lancôme

  Тубичката съдържа пудра Lancôme, която след нанасяне върху кожата се превръща в кремообразен продукт - по-плътен и по-устойчив. Благодарение на това гримът на веждите се оказва по-ефектен, тъй като освен цвят, те придобиват и текстура. Именно тя създава впечатление за буйни "самулеви" вежди, осигурявайки им 3D обем.

  Вижте какво мислят нашите читатели за този продукт тук.

  "

 • Комплект за дизайн на вежди Brow Artist, L’Oréal Paris

  L'Oréal Paris има своя версия на универсалната палитра сенки за очи. Brow Artist е компактен комплект, който включва сенки за очи, пигментиран восък, пинсети и апликатор с двоен край със скосена четка в единия край и кръгла четка в другия. И това, изглежда, е всичко, което може да се изисква дори за професионален грим на вежди, който включва и корекция. Гримът, между другото, ще осигури грижа за кожата: пчелният восък ще й помогне да запази влагата, а рициновото масло ще стимулира растежа на косата.

  Вижте какво мислят нашите читатели за този продукт тук.

  "

Какъв продукт за вежди използвате? Напишете коментар.

Категория: