Познаването на правилата на булчинския грим е задължително, ако искате да създадете успешна визия. Но още по-важно е да сте наясно с възможните грешки

Булките не отиват случайно на проби за булчински грим. В деня на тържеството те искат да бъдат в светлината на прожекторите и да се чувстват безупречно красиви, а не да се разсейват с мисли, че нещо не е наред с грима им. Важно е да обмислите изображението предварително и да предвидите възможни грешки, защото коригирането им „за деня“ е безусловен стрес. Нещастията, които могат да бъдат предвидени, могат да бъдат предотвратени.Това е, което виждаме като ключ към успеха.

Най-честите грешки при сватбения грим

Лице

 1. Ефект на маска

  При празничния грим те винаги използват основа, която е по-устойчива от обикновено. И като цяло тонът се изработва по-внимателно. Важно е да не прекалявате и да не нанасяте твърде много крем. Тежкият ефект на маската изобщо не се комбинира с лекия и ефирен образ на булката. Научете повече за това как да нанесете фон дьо тен, за да избегнете това тук.

 2. Сияещ тон

  Сиянието на кожата е в тенденция; това също е знак за нейното здраве и жизненост. Но в сватбения грим все пак трябва да се замени с матово покритие. Така че лицето няма да блести, когато правите снимки - едва ли искате да видите ефекта на мазния блясък на снимките.

  Матовата основа ще свърши работа. Например Fit Me от Maybelline New York.

 3. " Вечерно" контуриране или драпиране

  Не трябва, вдъхновени от образите на холивудските звезди, да „рисувате“ скулите си със скулптор. Откажете се от агресивните техники, които са добри за снимане в студио - те едва ли са подходящи за почивка с любими хора. Лекото контуриране няма да навреди, но трябва да се направи много умело - без силно потъмняване на бузите, без резки преходи между нюансите и без плътен слой козметика.

Очи

 1. Тъмно опушено

  Като цяло няма нищо лошо в наситените опушени очи. Ако решите да ги включите в сватбения си грим, помислете дали този вамп акцент ще съперничи на нежната бяла рокля на булката. В повечето случаи твърде тъмният грим на очите внася дисонанс в светлия външен вид.

 2. Куклен ефект

  Много момичета гледат на празниците (и на първо място на сватбите) като на извинение да се гримират с изкуствени мигли. Най-често се оказва театрално: ивиците от реснички на клепачите рядко изглеждат естествени.

  В сватбения грим е по-добре да ги откажете (или да залепите не цяла лента, а няколко кичура - във външните ъгли на очите за ефект на котешко око). Но спирала с обемен ефект като Paradise Extatic от L'Oréal Paris може да се използва безопасно.

 3. Претоварен грим

  Още по-сериозна грешка е гримът на очите, който има твърде много елементи: и тъмни димки, и стрели, и щрихи, и изкуствени мигли.

  Гримът върху клепачите не трябва да изглежда като "бреме" - в идеалния случай сватбеният грим трябва да създава усещане за лекота, лекота.

Вежди

 1. Акцент на веждите

  Подчертаните вежди са тенденция, но не бива да привличате вниманието към тях в сватбения грим. По-добре е да не ги подчертавате твърде ярко и да не се опитвате да постигнете специална плътност и ширина. Гримът на веждите трябва да е в хармония с останалите елементи на грима.

  "

 2. гъсти вежди

  Друг модерен трик за красота е да срешете силно космите на веждите си. Понякога изглежда ефектно, но в сватбен външен вид е по-добре внимателно да ги подредите в посока на растеж.

 3. Вежди с шаблони

  Когато веждите са буквално изписани, това не изглежда по най-добрия начин - както в сватбения грим, така и в ежедневието. Не е необходимо да очертавате контура на веждите с натиск и да ги запълвате с цвят отвътре със същата интензивност. Изберете по-естествен грим.

Устни

Покритието на устните трябва да е едновременно издръжливо и удобно. Кремообразни, гланцови и други продукти с "плъзгаща се" текстура вероятно ще се плъзгат към контура - гримът на устните ще трябва да бъде коригиран. Матовото червило или нюанс ще бъде много по-надеждно. Подходящ, например, Color Riche от L'Oréal Paris в сянка "Delicate Rose" . къде да намеря?

Не е добра идея изобщо да не рисувате устните си, дори ако акцентирате върху очите си: "лице в лице" това няма да повдигне въпроси, но на снимката след празника ще изглежда, че устните са изтрити от лицето. Нанесете върху тях поне полупрозрачен слой червило. За издръжливост е по-добре да го „забиете“ в кожата с върха на пръстите си.

Не правете това: топ 5 грешки в булчинския грим

Експериментиране с грим

Гримът за сватба може да бъде смел и необичаен, ако често променяте външния си вид в ежедневието, избирайки екстравагантни акценти. Но за тези, които предпочитат голи, те не трябва да носят цветни димки или да рисуват устните си в супер ярки нюанси за сватбата.

В този паметен ден е по-добре да бъдете себе си и да се появите пред гостите в по-познат вид.

Процедури в последния момент

За да изглежда кожата ви безупречно в деня на сватбата ви, трябва да започнете курса си за грижа за кожата много преди часът X. Трябва да е добре обмислено. Без агресивни процедури седмица преди тържеството! Почистването, пилингът и други подобни процедури винаги имат рехабилитационен период, свързан със зачервяване, лющене на кожата и други форми на реакция на кожата към активно въздействие върху нея. С такива първоначални данни създаването на празнично изображение просто ще бъде невъзможно.

Между другото, нови процедури - дори лесни и безобидни - не могат да се пробват в навечерието на сватбата. Това е единственият начин да избегнете непредвидими кожни реакции.

Тестване на нови средства

В козметиката също трябва да се избягват новостите. Не става дума само за продукти за грижа за кожата. Сватбеният грим се прави най-добре с обичайните декоративни средства. Това отново ще ви спести от изненади под формата на алергии или други непредвидени реакции.

Елате при гримьора с основата си; сенки, червило и спирала могат да бъдат от арсенала на майстора.

Маска за грим

Малко хора в ежедневието нанасят тон не само върху лицето, но и върху кожата на шията. В сватбеното изображение тази грешка (изпълнена с ефекта на маска) ще бъде очевидна, ако сте избрали бяла рокля за тържеството. Сватбените снимки ясно ще демонстрират това.

Направи си сам грим

Това не е грешка: с правилните умения можете да направите красив сватбен грим сами. Но е по-добре да се доверите на опитен гримьор.

Все пак сватбеният грим не може да се сравни с ежедневния или дори вечерния. Има риск да пропуснете нюансите, за които професионалистите знаят всичко. Освен това в ръцете на специалист можете да се отпуснете в очакване на празника.

Сватбен грим: съвети за грим

Пробен грим

Това е задължително: определено няма нужда да импровизирате в деня на сватбата си. Гримьорите съветват да дойдете на проба за грим не веднъж, а два пъти. Първо - 4-5 месеца преди тържеството. След това - по-близо до планираната дата: това ще ви позволи да коригирате грима си, ако решите да направите промени в планираното изображение.

Един от вариантите за грим за сватбата, който показахме в това видео.

За повече информация как да изберем гримьор за сватба, говорихме тук.

Пълен изглед

Между другото, по-добре е да отидете при гримьора с приблизително същата прическа, която планирате да направите за сватбата, и със снимки на роклята на булката. Така той ще разбере точно какви техники и техники ще дадат най-добър резултат. И ще видите резултата, който ще бъде максимално близък до крайното изображение.

SOS чанта за гримове

Булката трябва да има под ръка комплект за първа помощ. Дори ако в крайна сметка тези средства не са необходими. Ами ако основата не се държи според очакванията? Или заради сълзи (разбира се, щастливи) ще потече очна линия или спирала? Ситуацията ще трябва да се коригира незабавно на място.

"

Какво никога не бихте направили в сватбения грим? Кажете ни в коментарите какъв грим смятате за несполучлив за булката.

Категория: