Гримът има много възможности и една от тях е корекция на пропорциите. Например, ако чувствате, че имате голям нос, можете да го „поправите“ с козметика

Техниките за контуриране престанаха да бъдат тайното оръжие на гримьорите и звездните гримьори - сега всеки може самостоятелно визуално да изостри скулите си, да направи челото си малко по-ниско или да намали големия нос. Просто трябва да се запасите с няколко специални инструмента и да овладеете коригиращата техника за работа с тях.

Възможно ли е да направим носа "по-къс" с грим?

Няма нищо невъзможно в грима и е много лесно да се убедите в това: просто изгледайте няколко видеоклипа на популярни блогъри и гримьори с истински трансформации. Те лесно коригират пропорциите на лицето, правейки субективните недостатъци невидими (или дори ги превръщат в добродетели). За да намалите визуално носа - да го скъсите или например да го стесните малко, те се нуждаят от няколко минути. Това е възможно благодарение на прости техники за контуриране, които са обект не само на професионалисти, но и на аматьори. За да разберете как да скриете голям нос, нека разберем какви са тези трикове.

Два вида продукти обикновено се използват в контурирането. Първият е илюминатори, продукти със сияйна текстура, които озаряват желаните участъци от кожата. Те включват например Born to Glow Liquid Illuminator от NYX Professional Makeup.

Вторият тип са скулптори. Като такова средство често се използва бронзираща пудра, която може да бъде матова или с блясък.

С негова помощ имитирайте естествени сенки. Но бронзантите имат топъл оттенък и затова не са подходящи за всяко момиче по цвят.

Най-често се използват скулптуриращи пудри със сиво-кафяв нюанс - неутрални и следователно универсални.

За да направите грим, който ще направи носа ви „по-малък“, ще ви трябва хайлайтър и скулптор. Изберете текстурата по ваш избор.

Пудрите са опция за тези, които все още не са уверени в своите умения за контуриране. Пудрата скулптор и хайлайтърът се смесват лесно. Ако направите грешка, ще бъде лесно да я поправите.

Кремовите продукти са по-богати и по-плътни; с тях можете буквално да „изваете“ носа си с желаната форма - но само ако владеете техниките за контуриране.Кремообразните продукти изискват прецизно нанасяне и бижутерско засенчване; без това вашите опити за визуално намаляване на носа ще бъдат видими за другите. Гримът ще изглежда неестествен.

"

Как да скриете голям нос с грим: инструкции стъпка по стъпка

 1. Подготовка на кожата

  Контурирането не трябва да се прави сухо: искате основа, върху която можете лесно да нанасяте други продукти (както кремообразни, така и сухи) и да ги смесвате. Не забравяйте да използвате овлажнител и след това нанесете тонална основа. Например Luminous Silk от Giorgio Armani.

  За уточнение препаратът не се отнася само за носа, който ще извайвате, а и за кожата на лицето като цяло.

 2. Открояване

  Започнете контурирането, като подчертаете гърба на носа.Необходимо е да начертаете вертикална линия от основата на веждите до върха на носа. Това може да стане както с лек коректор, така и с хайлайтър, само продуктът трябва да е с фин блясък. Сатенено покритие като Alliance Perfect на L'Oréal Paris също ще работи.

  Такъв блясък като на скулите би бил неподходящ за носа.

 3. Избледняване

  Следващата стъпка е да приложите скулптора. Начертайте линии отстрани - отдясно и отляво на хайлайтър лентата. Използвайте скулптора и върху крилата на носа. Използвайте го, за да нарисувате кръг около върха на носа. Добавете малко продукт към кожата под върха, ако е необходимо, за да изглежда носът по-къс.

 4. Засенчване

  Много е важно да направите щрихирането внимателно, така че да няма граници между светли и тъмни линии. Те трябва да се преливат безпроблемно една в друга, създавайки впечатлението, че светлината пада върху кожата по толкова естествен начин.

 5. Завършване на грима

  След очите, устните и веждите нанесете прозрачна фиксираща пудра върху лицето си с матово покритие. Това не само ще ви спести от появата на мазен филм, който обикновено привлича вниманието към Т-зоната (включително носа), но и ще изглади разликата в нюансите между хайлайтъра и скулптора.

Идеи за грим, за да направите носа си по-къс

Основното правило за тези, които искат носът (ако ви се струва прекалено дълъг или твърде голям) да не привлича вниманието на другите, е да отвличат вниманието от него. Изберете акцентен грим, който подчертава очите или устните. И двете обаче могат да бъдат разграничени, но така, че акцентите да са балансирани.

Опушени очи

Опушените очи са най-доброто разсейване от големия нос.Ако ширината на носа ви притеснява, тогава, когато създавате мъгла в грима на очите, насочете засенчването диагонално към върховете на веждите. Така леко "разтягате" лицето и носа - заедно с него. Ако носът е дълъг и искате да го „скъсите“, смесете сенките към слепоочията. Използвайте дълбоки, изразителни нюанси, които ще привлекат вниманието към очите ви. Ще намерите инструкции стъпка по стъпка в това видео.

Опушено с плисе акценти

Вместо класическия опушен, можете да изберете грим с изрязани гънки. Това включва потъмняване на гънката на клепача. Благодарение на тази техника гримът на очите придобива "обем" , погледът става по-изразителен и по-дълбок.

Широки стрелки

Такива стрели не са за всеки. Но за разлика от ежедневните тънки, те определено ще могат да привлекат вниманието върху себе си, ако искате да го отклоните от носа си.Ако сте готови да направите широки стрелки с изящни ъгли, не се колебайте да опитате - акцентът ще свърши своята работа в комбинация с компетентно контуриране в областта на носа.

Ярко червило

Острият грим на очите не е единственото възможно разсейване. Изберете всеки ярък нюанс на червилото, който харесвате. Например Alpha от колекцията Mega Matte Vice Lipstick на Urban Decay.

Можете също да експериментирате с текстура, защото днес има повече възможности от всякога; сред наличните са сатен, блясък, блясък, металик, холографски, матови и гланцови покрития. В комбинация с ярък цвят, акцентът ще се окаже такъв, че всичко наоколо просто ще избледнее. Обърнете внимание на червилата със специални ефекти.

Лачен блясък

Не е нужно да използвате смели нюанси, за да фокусирате устните. Можете да ограничите ефекта на сиянието. Дори прозрачен гланцов гланц е достатъчен за забележим акцент. А ако кожата "на заден план" е матова, ефектът ще е още по-изразителен.

Обърнете внимание на факта, че акцентите трябва да са закачливи. Не трябва да правите грим, който разширява контура на устните или например силно придава плътност и блясък на веждите. Не се опитвайте да увеличите другите части на лицето. Ако станат по-изпъкнали или дори груби, тогава големият нос ще бъде по-забележим.

"

Лайфхакове на гримьори за корекция на носа с декоративна козметика

 • При дневния грим направете по-меко контуриране. Достатъчно е да нанесете и смесите скулптора по крилата на носа. За да направите резултата още по-деликатен, използвайте фон дьо тен един или два нюанса по-тъмен от вашия.

 • Вечерта направете пълноценно контуриране с плътни текстури. Подходяща, например, удобна палитра за скулптуриране от NYX. Резултатът ще бъде по-очевиден.

 • Моля, имайте предвид, че контурирането на „части“ (особено при вечерен грим) не изглежда толкова хармонично, колкото сложното скулптуриране. Затова е по-добре да коригирате с помощта на сенки и подчертавания не само на носа, но и на скулите и овала на лицето.

Anna Zavgorodnyaya Победител във втория сезон на шоуто за грим, национален гримьор за L’Oréal Paris в Русия

Колкото и да е странно, матовите сенки за очи ще помогнат за визуално намаляване на носа: Color Queen в нюанса „Almighty“ е идеален. Ако носът изглежда твърде широк, нанесете ги по моста на носа отстрани. Ако искате да "скъсите" носа, добавете малко продукт към върха на носа. Ако трябва да скриете гърбицата, потъмнете я. Използвайте много малко сенки и ги смесете правилно. Хайлайтърът е по-добре да не се използва изобщо. Можете да нарисувате тънка ивица коректор по задната част на носа: така ще изглежда по-елегантно.

Между другото, можете да промените контурите на лицето с помощта на прически. Ако искате да отклоните вниманието от големия нос, откажете се от прическите с бретон или кичури близо до лицето. Лицето трябва да остане отворено. Ако поради прическа тя визуално стане по-малка, тогава големият нос веднага ще излезе на преден план и ще бъде в центъра на вниманието.

Прибягвате ли до техники за контуриране, за да коригирате чертите на лицето? Разкажете ни за вашия опит в коментарите.

Категория: