Ако матовите продукти не ви харесват и блясъкът изглежда прекален, опитайте козметика със сатенена текстура. Лекото й излъчване е точно за тези, които обичат лекотата и елегантната сдържаност в грима

"Блясък" , "блясък" , "сатен" , "сатен" , "гланц" - всички тези думи в дефиницията на текстурата показват различна степен на излъчване. Ето защо, в зависимост от повода, можете да използвате всякакви продукти за грим, от такива с лека нотка на рефлукс до такива, които придават ефект на искрящ блясък. Ако искате блясъкът да не се набива на очи, а да е много деликатен, изберете сатен.

Сатенени сенки за очи: какво е това?

Сатенените сенки върху кожата изглеждат като сияещо платно, покрито с най-тънкия матов воал. Блясъкът сякаш прониква, "пробива" през него, оставайки приглушен. Благодарение на това сатенената текстура в грима изглежда благородна и е еднакво подходяща както за ежедневието, така и за празниците.

Роман Мокрогузов Победител във втория сезон на шоуто за грим, национален гримьор за L’Oréal Paris в Русия

Сатенените сенки са сенки с отразяващи частици. Сенките от нюдовата гама се считат за универсални, могат да се използват дори в дневния грим. Сатенените сенки в по-тъмни и наситени цветове са по-подходящи за вечерна визия.

Сатенените сенки се предлагат в различни формати, сред които можете да изберете най-удобния. Сухият (например бежов) може да бъде полезен като основен слой.Лек ефект на сияние ще освежи и „отвори“ външния вид. Кремообразните сенки за очи са по-плътни и наситени. И цветът, и блясъкът в този случай ще бъдат по-интензивни, което означава, че са по-подходящи за подчертан акцент върху очите.

"

Модерни нюанси на сатенени сенки за очи

 1. Голо

  Неутралните голи сенки подхождат на всеки. Ако изберете такива нюанси на сатенена текстура за "грим без грим" , тогава можете да правите без допълнителни цветове. В други версии на грима такива сенки могат да се използват като основа. Подходящи, например, нюанси в нюанса "Delicate Peach" от колекцията Color Tattoo от Maybelline New York. къде да намеря?

 2. Бяло

  Сатенената текстура придава на този цвят перлен блясък, който може да се използва за „осветяване“ на кожата около вътрешните ъгли на очите. Обърнете внимание, например, на нюанса "Celebrity" от колекцията Color Queen. къде да намеря?

 3. Розово

  Благодарение на нежния сатенен блясък, розовите сенки няма да направят грима на очите ви „захарен“. Блясъкът разсейва яркостта на нюанса, така че не рискувате да придобиете визия в стил Барби. Розова мъгла от сатенени сенки красиво ще подчертае сините и сивите очи. Опитайте нюанса "Amazing" от гамата Color Queen. къде да намеря?

 4. Сиво

  Вариант за тези, които обичат студения грим на очите. Сивите сатенени сенки са универсални - те ще подхождат на всеки цвят на очите. Едноцветните димки, създадени с тяхна помощ, ще се окажат не агресивни, а меки: това ще бъде мъглива мъгла, която гарантирано ще направи външния вид по-изразителен.

 5. Изумрудено, тъмно синьо, слива

  Satin Glow превръща тъмните нюанси в ценни. Резултатът не е толкова крещящ, колкото с метален ефект, и изглежда много елегантен. Блестящият нюанс "Cult" от линията Color Queen е идеален и за вечерен грим.

  Такива сенки могат да се използват за рисуване на небрежни стрелки с меки контури или за създаване на ефектна мъгла по околоочния контур.

 6. Синьо, лавандула

  Поради сатенената текстура, тези два нюанса изглеждат скрежени. Студеният блясък прави тези сенки идеални за зимен грим с "мразовит" ефект. За да не изглежда старомодно, откажете се от спирала и стрели - нека само деликатни пастели да бъдат върху клепачите.

Идеи за снимки на сатенен дневен грим за очи

За сини и сиви очи

 1. Стрелки и сатенено бежово

  За да освежите класически крилат грим, но да го запазите небрежен, използвайте сатенени сенки с лек блестящ ефект, като кафе, като основа. Създайте фин контраст на текстурата с помощта на матова очна линия.

 2. Розов моногрим

  Този грим отива най-вече на синеоки и сивооки момичета. Те могат да нанесат сатенени розови сенки върху клепачите и да смесят границите и да завършат грима с черна линия - или просто да нанесат спирала върху миглите в един слой.

За кафяви очи

 1. Бронзов Смоуки

  Изберете сатенен нюанс на злато или бронз. С тяхна помощ създайте полупрозрачна мъгла върху клепачите - покритието не трябва да е наситено на цвят, в противен случай резултатът ще бъде по-вечерен, отколкото през деня. Можете да допълните опушения ефект с леко потъмняване на гънката и контура на очите, както и със спирала върху миглите.

 2. Опушени стрели

  Сенките са това, от което се нуждаете, за да рисувате меки стрелки без графичен контур.Изберете сатенен нюанс, който подчертава кафявите очи с лек контраст: лилаво или например изумрудено зелено. С помощта на скосена четка нарисувайте чист "ъгъл" . Границите му могат да бъдат леко изгладени със специална четка за размазване. Можете да научите повече за това как да рисувате пернати стрели в това видео.

За зелени очи

 1. Медна мъгла

  Зеленооките могат да вземат всякакви нюдови нюанси като основа на небрежен грим, но не трябва да се ограничавате до тях. Опитайте да включите медни сатенени сенки за очи в грима си. В дневния вариант е по-добре да не покривате целия клепач с тях. Нанесете ги по-близо до контура, така че визията да запази „дневната“ си сдържаност.

 2. Кафяв контур

  Подчертайте вътрешния контур с кафяв коджъл, а външния с кафяви сенки със сатенена текстура. Нанасяйте и блендирайте едновременно - с плътна плоска четка.

"

Ярък вечерен грим със сатенени сенки

За сини и сиви очи

 1. Кафяви опушени очи

  Въпреки факта, че нюансите от бежово-кафявата гама се считат за основни, в комбинация със сини или сиви очи те придобиват яркост. А сатененият блясък ги включва в печеливш комплект за вечерен грим; матовата текстура е най-добре оставена за ежедневието.

 2. Двуцветен акцент

  В друга версия на smokey можете да комбинирате нюанси, които са ви по-малко познати. Нанесете например сатенени нюанси на лилаво върху горния клепач и прелейте синьото по долния клепач. Смесете границите, където се срещат в ъглите на очите.

За кафяви очи

 1. Лилаво опушено със стрелка

  Комбинирайте опушени очи и стрели в грима си. Двойният акцент вечер е напълно приемлив. За плавен преход от едно към друго използвайте само сенки за очи. Лилавите нюанси са особено подходящи за кафяви очи. Този, който е по-светъл, се смесва в гънката; потъмнете цвета по-близо до околоочния контур. Начертайте най-тъмните стрелки.

 2. Синя графика

  Експериментирайте със сатенени сенки за очи в кремав или течен формат. С помощта на този инструмент нарисувайте или широки стрелки, или голям цветен блок върху целия клепач върху клепачите, за да създадете ярък син акцент. Ще видите - кафявите очи ще станат много по-изразителни.

За зелени очи

 1. Опушенозелен грим

  Зеленооките хора могат да експериментират с различни нюанси на зеленото. Резултатът ще бъде особено изразителен, ако сенките създават контраст с естествения цвят на очите. Например, изумрудени или блатни сенки ще изглеждат красиви на фона на зелени очи с орехови пръски. А сатененият блясък ще направи тази цветова схема двойно изразителна.

 2. Ъглови стрелки

  Изберете контрастен нюанс на кремообразни сатенени сенки (зелените очи ще подхождат на мед-карамел, бронз, мед, сребристо-сиво, синьо, жълто-зелено и много други) и нарисувайте графични стрелки върху тях - така че линиите отгоре и отдолу се събират в продължение на векове. За по-ярък грим допълнете този нюанс с по-мек и деликатен цвят от друга гама.

Най-добър преглед на сатенени сенки за очи

Редакторите направиха своя избор и ви канят да го прочетете.

 • Shadow Colour Queen, L'Oréal Paris

  Сред 36-те нюанса на новите сенки за очи Color Queen на L'Oréal Paris има набор от сатенени нюанси. Тяхната особеност е в мека кремообразна текстура (продуктът се състои от 30% масла), което придава наситеност на цветовете и улеснява разпределението и оцветяването на продуктите. След нанасяне сенките се втвърдяват и придобиват кадифен завършек, като пудра. В същото време цветът не губи сатенения си блясък. В колекцията Colour Queen има и бяло № 19 "Celebrity" , и бежово № 20 "Imperial" , което може да се използва и като основа, и по-необичайни акцентни нюанси, например № 36 "Magic" (дълбоко зелено), № 29 "Безмилостен" (син люляк) и № 30 "До небето" (синьо-виолетово).

  Вижте какво мислят нашите читатели за този продукт тук.

  "

 • Оцветяване на очите, Джорджо Армани

  В този продукт за сатенения ефект са отговорни микрочастици от перли, добавени към водно-пигментната формула на сенките. Благодарение на течната си текстура, всеки нюанс Eye Tint се нанася лесно и се разпределя равномерно - с размиване на границите. В допълнение, блясъкът на сатена се подсилва от мокро покритие; в резултат на това покритието играе красиво на светлина с перлени нюанси. Въпреки водната основа, сенките издържат до 16 часа - устойчивото покритие не се търкаля и не се събира в гънките на клепачите. Между другото, нюансът може да служи и като хайлайтър, ако имате светли нюанси на ваше разположение. Тъмното от своя страна може да се използва като очна линия. Заостреният апликатор на Eye Tint ще помогне при рисуването на стрелки.

  Вижте какво мислят нашите читатели за този продукт тук.

  "

 • Монотонни сенки за очи, Urban Decay

  В колекцията от моносенки Urban Decay сред десетки нюанси (матови, с блясък, метален ефект и т.н.) има и сатенени. Лесно се изчисляват по мекото им сияние без забележими трептящи частици. Urban Decay се погрижи да изберете нюд нюанси (сенки на Verve и Polyester Bride) за всеки ден и ярки за вечерта. Последните включват слива Rockstar, emerald Loaded и много други. По отношение на яркостта тези сенки по никакъв начин не са по-ниски от кремавите; Пигментираната формула, базирана на Pigment Infusion System, ви позволява да постигнете богат цвят от първия слой.

Коя текстура на сенките за очи предпочитате? Разкажете ни за вашия грим за очи в коментарите.

Категория: