Поводът да създадете странен и страшен образ от другия свят може да бъде тематично парти, Хелоуин или друг подобен празник. Гримът трябва да съвпада и да допринася за магическия ви чар

Със сигурност още не сте мислили за такъв грим. Ето защо си струва да го осиновите. Разбира се, това изображение трябва да е на мястото си. Ако темата на партито, за което избирате грим, е приказни светове с магически създания, този вариант е подходящ.

Характеристики за създаване на грим кикимора

Как изглежда кикимора? Тъй като това е митичен персонаж, няма единна идея. В народните вярвания кикимората се описва като стара жена, облечена в дрипи, с набръчкано лице, космати ръце, понякога с гърбица или дори с опашка. Според една версия тя е подобна на брауни и обича да прави шеги. Според друга има блатна кикимора - външно е представена като оплетена в мъх, трева и водорасли.

Разбира се, второто изображение ще бъде по-цветно и разпознаваемо. Може да се направи в зелена палитра и да се допълни с много детайли с намек за "блатния" произход на кикимората. За да създадете грима на този митичен герой, ще трябва напълно да нарисувате лицето с грим и да го допълните с детайли, които ще „състарят“ кожата. Трябва да сте готови за пълна трансформация. След това ще ви кажем стъпка по стъпка и ще покажем на снимката как да създадете направи си сам грим за кикимора у дома.

Какъв грим ви е необходим, за да създадете грим?

 1. Тон

  За създаване на грим кикимора обикновената основа не е подходяща. Нуждаете се от цветен грим, който ще помогне за превъплъщението в този герой и в същото време ще позволи на грима да издържи на кожата цяла вечер. Използвайте например SFX Crème Color от NYX Professional Makeup - плътен кремообразен пигмент. Нюансите на този дълготраен продукт могат да се смесват, за да съответстват на вашия грим.

 2. Моливи

  На фона на зелен тон, дори в грима на кикиморите, са необходими акценти. Обърнете внимание на грима на веждите и очите: те трябва да бъдат поне очертани в черно или кафяво.

  Можете също да нарисувате бръчки с различни нюанси на моливи - това е важна част от образа на старата жена.

 3. Сенки

  Нюанси на зелено, кафяво, горчица, бежово, златно, бронзово - ще ви трябват всички, когато създавате грим, за да направите изображението "обемно" и да го стилизирате красиво.

  В такива случаи на помощ идват големите палитри - като Born To Run на Urban Decay, която включва 21 нюанса. Комплектът е подходящ не само за изключително смел грим, но и за ежедневен грим.

 4. Червило

  Различни нюанси на червилото са позволени на устните в грима кикимора - в зависимост от това какъв характер искате да предадете. Може дори да е черно, ако искате страшен вид.

  За по-женствен ефект боядисайте устните си в червено. Или, например, бордо.

  Изберете матово червило в течен формат - това е най-трайният вариант, който идеално ще поддържа външния вид. Вижте Superstay Matte Ink от Maybelline New York.

В допълнение към основните средства може да се нуждаете от хайлайтери с различни нюанси, блясък, кристали, изкуствени мигли: те ще направят изображението по-внимателно по отношение на детайли и акценти.И не забравяйте за фиксатора за грим - благодарение на него гримът ще оцелее дори на дълго парти.

Как да си направим кикимора грим у дома?

 1. Подготовка

  Както при обикновения грим, първо трябва да поработите малко с кожата - нанесете върху нея овлажнител и грунд. Всяко лекарство трябва да се остави да се абсорбира правилно. Декоративната козметика след това ще лежи по-добре. Като се има предвид, че в грима кикиморите ще трябва да покрият лицата си с плътен грим, този етап е важен. Освен основната основа нанесете и специална – за клепачите. Прочетете повече за това как да подготвите лицето си за нанасяне на грим в това видео.

 2. Тон

  Смесете крем пигментите до получаване на желания нюанс и след това разнесете получената смес върху лицето с гъба (мокрият метод ще осигури по-равномерно покритие) или кабуки четка (по-добре е да работите с нея в техниката на пръчка, "забиване" на продукта в кожата ).

  "

  Ще трябва да нарисувате и веждите, и клепачите, и устните, и шията, и дори ушите - така изображението ще се окаже цяло. След това нанесете малко по-тъмен нюанс на зелено под скулите, точно както бихте нанесли скулптурираща пудра. Можете да добавите сребрист хайлайтър към скулите, който ще създаде мокър ефект върху кожата: точно за блатно същество.

 3. Грим за очи

  Гримът на очите трябва да бъде направен в нюанси, които са свързани с тона. Ако сте избрали зелено, тогава използвайте подобни нюанси върху клепачите. Потъмнете гънката на клепача и смесете същия нюанс във външните ъгли на очите, сякаш правите грим за котешко око. След това очертайте очите си с молив или течна линия (и можете не само да подчертаете очертанията, но и да нарисувате стрелки).

  По желание гримът може да бъде украсен с искри - например с Heavy Metal блестяща очна линия от Urban Decay.

  Или добавете пищни изкуствени мигли. Шу Уемура, в допълнение към класическите, има необичайни опции с пера, така че има доста подходящ за образа на кикимора. Можете обаче да се справите без фалшиви мигли, като се ограничите до спирала.

 4. Грим за устни

  За външен вид на кикимора сивото (No. 24 Alien в колекцията Liquid Suede Cream Lipstick от NYX Professional Makeup) или черното (No. 01 Stone Fox от същата линия) червило е доста подходящо.

  Ще придадат по-тъмен нюанс на грима. В същото време можете да създадете контрастен акцент с червено червило. Преди нанасяне очертайте контура на устните с четка и след това го запълнете с цвят.

 5. Фиксация

  Завършете грима си с фиксиращ спрей, за да направите сложния грим траен.

Как да допълним изображението с грим kikimora: маникюр, прическа, дрехи и аксесоари

 1. Маникюр

  Острите дълги нокти, боядисани в нюанси на зелено, ще бъдат чудесно допълнение към грима на Кикимора. Такъв маникюр ще подчертае „тъмната“ същност на героя. Дължината на ноктите обаче не играе особена роля. Основното тук е цветовата палитра.

 2. прическа

  За да създадете най-хармоничния вид на кикимора, ще ви трябва зелена перука.

  Или сива перука с дълга коса, която трябва да се заплита. Препоръчително е да допълните перуката с декор под формата на водорасли, мъх и друга блатна растителност.

 3. Дрехи, аксесоари

  Дрехите на Кикимора са парцали: скъсани, износени неща с дупки и мръсни петна.Всъщност няма значение какво носите. Основното е впечатлението, което тоалетът ви ще направи. От аксесоарите можете да опитате шал за глава в зелени тонове или лента за глава с малки зелени цветя или листа.

  "

Можете ли да си представите себе си като кикимора? Напишете коментар.

Категория: