Северна Европа ни даде много тенденции, от минималистичен дизайн до премерения hygge начин на живот. Скандинавия също има свои тенденции в грима. Нека ви кажем кои си струва да обърнете внимание

Когато говорят за момичета със скандинавска външност, те имат предвид няколко характерни черти: млечна кожа със студен подтон, сини, сиви или светлозелени очи, руса коса и същите вежди с мигли. Това не винаги са руси зверове. Сред скандинавските момичета има такива, които имат пшенична коса или например светлочервена.Това, което ги обединява, е любовта към естествената красота, която оказва голямо влияние върху навиците им за гримиране.

как скандинавците се отнасят към грима

Гримът в северна Европа е преди всичко естественост. Преобладават светли нюанси и сияйни текстури, които „озаряват“ кожата, „отварят“ погледа.

Това изобщо не означава, че скандинавските момичета напълно отказват ярките акценти. Стрелки, опушени очи и ярки устни също се появяват в образите им, но не заедно, а отделно. Едно изображение - един закачлив детайл.

Залагайки на такива детайли в грима, момичетата от северноевропейските страни все още се стремят към сдържаност. Те не променят чувството за мярка и разбирането за това какво успешно ще подчертае естествените им данни и какво може да измести естествената им красота на заден план.

Скандинавските акценти в грима са запазени за специален повод. В обикновения живот обичайният образ е добре поддържана, чиста кожа, която блести със здраве, добре сресани и леко оцветени вежди, изразителен поглед с мека мъгла от сенки върху клепачите или едва забележима линия на очна линия, както и обемни и извити мигли.

Скандинавски грим и прически: идеи и снимки

Естественият грим с фини цветни пръски е изборът на много момичета, които обичат да изглеждат спретнати и спретнати. В същото време в Скандинавия е допустима лека небрежност, което прави изображението спокойно. Момичетата могат да си направят обемни вълни или високи кокове с начупени кичури, да засенчат червилото и ружа с върха на пръстите. Поради това образът им е лишен от лъскава безупречност, към която на север се отнасят без уважение.

Това не означава, че се ограничават. В скандинавския грим можете да въплътите много идеи, включително да използвате модерни техники.

Грим за кафяви очи

Гримът за кафяви очи в скандинавски стил е комбинация от бежово-кафяви нюанси, които се сливат в лека мъгла, придавайки изразителност на погледа. Можете да използвате матови продукти, но ефектът на сияние в такъв грим също няма да навреди: голи сенки или молив kayal с блясък ще ви помогнат да постигнете ефекта на широко отворен поглед.

Грим за зелени очи

Зеленооките момичета за скандинавски грим ще се нуждаят само от една спирала. Обърнете внимание, например, на Lash Sensational от Maybelline New York.

Можете да го допълните с кафяви стрелки, омекотени с четка, или например с опушен щрих на околоочния контур. Друг вариант са леки опушени очи със златистокафяви сенки, потъмняващи гънката.

"

Грим за сини очи

Същото важи и за синеоките момичета - в техния случай можете да минете със спирала. Но в същото време не е забранено да подчертавате повече очите. Например със сива мъгла по околоочния контур, сребърни стрелки, блестящи нюдови сенки или например грим с изрязани гънки в тонове кафе.

Палитрата City Mini от Maybelline New York ще бъде полезна в този случай.

Скандинавски грим традиции за всеки ден

За кафяви очи

 1. Черни стрели

  Много гримьори предупреждават срещу черната линия за собствениците на сини, сиви и светлозелени очи: визуално ги намалява. Но кафявите очи класически черни стрелки не са противопоказани. Начертайте ги тънки, така че вашият грим да поддържа скандинавска сдържаност. Подплатата Gel Intenza от L'Oréal Paris ще ви бъде полезна.

 2. Очертание на акцента

  Очертайте контура на очите с мек кафяв молив kajal и смесете линиите в лека мъгла. След това използвайте същия каял, за да обработите пространството между миглите и вътрешния контур. Готов! Лек акцент на очите, който изглежда естествено, може да бъде направен само за няколко минути.

За зелени очи

 1. Бежово кафяво Smokey

  При дневни опушени очи, потъмнете само самите ъгли на очите. Покрийте по-голямата част от движещия се клепач със светли сенки - например бежови. Или цвят на кафе със сметана. И разбира се, необходим е мек преход между нюансите.

 2. Меки бронзови ръце

  Момичета със зелени очи носят грим със златист блясък. Или бронз. Основното е, че блясъкът трябва да е „топъл“. Начертайте стрелки с бронзов или златен метален молив. Ще се получи не прекалено закачлив, но все пак изразителен акцент върху очите.

За сини очи

 1. Розово злато Smokey

  Смесете меки розови сенки за очи с блясък върху клепачите. Този нюанс се съчетава добре със сини очи, а сияещата текстура визуално отваря очите. Завършете мъглата на сенките със спирала. Нанесете върху миглите си в два слоя.

 2. Сиви или кафяви стрелки

  Не трябва да рисувате линии по контура с черна линия, но са позволени нюанси на сиво и кафяво. Те не "потискат" прозрачния син цвят на очите. Можете да направите грациозни котешки очи в тези цветове. И за да направите очите още по-изразителни, омекотете стрелките с пера.

"

вечерна Скандинавия: ярък грим

За кафяви очи

Когато правят скандинавски грим за вечерта, момичетата с кафяви очи могат да изберат опцията за по-„дебели“ наситени опушени в бежово-кафяви тонове. Или дайте предпочитание на по-ярка гама от теракота.

Основното е да останете в естествената палитра на природата. Също така във вечерния грим матовата текстура на продуктите ще бъде успешно допълнена от сиянието на блясъка. Използвайте го във вътрешните ъгли на очите или средния клепач като акцент.

Подробни инструкции за създаване на опушени очи можете да намерите в това видео.

За зелени очи

Във вечерния грим се предлагат и по-смели цветови схеми за зеленооките момичета. Заменете кафявото с блатно зелено със златни отблясъци. Изберете подходящ нюанс, за да потъмните гънката на клепача и зоната около външните ъгли на очите. И по-близо до вътрешността нанесете бежови сенки.

В скандинавския грим има място за акцент върху устните. За вечерна визия нанесете върху тях матово бордо червило. Подходящ, например, Color Riche Matte Addiction в нюанс 430 Burgundy Twist от L'Oréal Paris.

С наситено червило също е възможно да имате "чисти" очи - боядисайте само миглите със спирала. Ако искате, добавете щрих на вътрешната пътека с каял.

За сини очи

Вечерният скандинавски грим за сини очи може да бъде направен "студен" - в сребристо-сиви тонове с мъгла и блясък. Или, напротив, можете да изберете топли нюанси и да играете в контраст. Опциите включват медни ръце, бронзови опушени очи, котешко око с кафяви ръце и блестящи златни сенки.

А вие как си представяте скандинавския грим? Напиши коментар.

Категория: