Много момичета, следвайки модата за подчертани вежди, ги потъмняват толкова много, че вече не хармонират с цвета на косата. Това може да развали впечатлението от изображението. Казваме ви как да избегнете грешки при гримиране на вежди

Понякога дори платинените блондинки избират тъмнокафяви вежди за контраст. Образът, разбира се, се оказва ярък, но не винаги успешен. Най-често несъответствието между цвета на косата и цвета на веждите не рисува, а повдига въпроси.Следователно изборът на козметика за грим на веждите трябва да се подхожда подробно, като се вземат предвид нюансите, които ще обсъдим по-долу.

Характеристики при избора на цвят на веждите

Има няколко общи принципа за избор на нюанси на козметика за вежди. Те са универсални за всички, които решат да разберат какъв цвят да бъдат веждите спрямо косата.

Основното правило е да не се отклонявате много от цвета на косата в зоната на корените. Можете да боядисате косата си руса, но запазете естествения цвят на косата в корените и изгладете границата между нюансите с леко размазване. В този случай веждите могат да бъдат по-тъмни от косата през по-голямата част от дължината и ще изглежда хармонично.

Anna Zavgorodnyaya Победител във втория сезон на шоуто за грим, национален гримьор за L’Oréal Paris в Русия

Когато избирате боя или грим за вежди, винаги се фокусирайте върху цвета на корените на косата. Опитайте се да съответствате на нюанса на веждите плюс или минус с нюанса на корените на косата.

Много гримьори смятат, че разликата между цвета на веждите и цвета на косата не трябва да надвишава няколко тона. Така веждите могат да бъдат малко по-тъмни от косата в корените. Следвайки този съвет, вие ще сте в безопасност от гледна точка на законите на хармонията: няма да има риск от създаване на твърде голям контраст между косата и веждите.

Прекомерното потъмняване не е единствената възможна грешка при гримирането на веждите. Важен нюанс е подтонът на козметиката. Тя трябва да съответства на цвета на външния вид. Ако например момиче със светлокафява коса с пепеляво-сив оттенък оцвети веждите си с червеникаво-кафяв молив, резултатът ще бъде неестествен. Топлият нюанс на продукта ще спори със студените естествени данни.

Друго правило се отнася за брюнетките. Изглежда, че трябва да коригират веждите си с тъмен молив, съчетан с цвета на косата тон в тон.Но гурутата на веждите имат различно мнение: те съветват да изберете продукт с няколко тона по-светъл, така че изображението след грима на веждите да не стане „по-тежко“ и по-строго.

Как да съчетаем цвета на веждите с цвета на косата: правила за комбиниране

За брюнетки и жени с кафяви коси

Приемане с леко изсветляване - с 1-2 тона - ще бъде особено полезно за момичета с тънки вежди, които мечтаят да ги направят по-дебели, поне визуално. В този случай тъмен молив само ще привлече вниманието към факта, че веждите са като струни. Широките вежди за брюнетките обаче не трябва да се подчертават с тъмно кафяво. Те силно ще „висят“ над очите, лишавайки външния вид от мекота; ако веждите са ясно очертани, такъв акцент също ще добави възраст.

И за брюнетките, и за жените с кафяви коси е важно да използват продукти с добре подбран подтон. Ако косата е тъмнокафява или с цвят на кафе, тогава козметиката за вежди трябва да е със студен подтон.

Жените с кестеняви коси с червен цвят на косата се нуждаят от козметика в топли тонове - пепелявите нюанси няма да им отиват.

За блондинки

Днес има толкова много опции за русо, че всяко момиче с руса коса трябва да избере индивидуален нюанс за вежди. Ако говорим за естествено русо със светъл нюанс в корените, тогава веждите трябва да са същите - най-много няколко нюанса по-тъмни.

Друго нещо са блондинките, които първоначално са били брюнетки, кафяви или светлокоси и са запазили естествения си цвят в корените. При тях веждите могат да бъдат много по-тъмни на цвят по дължина. Контрастът ще направи образа им още по-изразителен, но не трябва да се увличате твърде много - черните вежди в никакъв случай няма да подхождат на блондинка. Стремете се към златната среда.

За блондинки

Честа грешка на светлокосите момичета е корекцията на веждите с кафяв молив с червеникави нотки. Топлите вежди не вървят добре със студени тонове на кожата и сивкава коса. Най-вече русото се съчетава с продукти за вежди taupe taupe.

Това е 100% печеливша опция. И регулирайте интензивността на цвета с натискане на молив или четка. Тук говорихме как да изберем нюанс на продукт за вежди за светлокоси момичета.

"

За червенокоси

Същият тауп, колкото и да е странно, ще подхожда на червенокосите момичета с тъмна коса без изразена топлина в сянката му. Тези, които имат огнена или медночервена коса, се нуждаят от вежди от същия цвят. Не се стремете към насищане на нюанса и не потъмнявайте веждите. Те не трябва да се набиват повече на очи от косата.

С ярко боядисана коса

А какво ще кажете за тези, които имат нестандартно оцветяване? Разбира се, не говорим за пребоядисване на веждите в един от смелите нюанси. Ако имате цветни кичури, тогава при избора на продукти за вежди се съсредоточете върху естествения цвят на косата в корените.Същият принцип по отношение на цвета на веждите работи и с акцентите.

Ако косата е изцяло боядисана, спрете се на неутрален нюанс, който подхожда на вашия тип цвят (под тена на кожата). Не правете сини вежди под синя коса.

"

  • Extatic Gel Cream Paradise Pomade, L'Oréal Paris

    L'Oréal Paris предлага практичен и лесен за употреба гел крем за вежди. Продуктът е опакован в малко кръгло бурканче, в чийто капак има вградена четка за нанасяне. Paradise Pomade Extatic е с плътна текстура и издръжливост до 24 часа - формулата няма да ви разочарова през деня. Гел кремът се предлага в три нюанса: топло русо, брюнет и кафяво, всички с топли нюанси.

Успяхте ли да намерите продукт за вежди, който съвпада идеално с вашия цвят като нюанс? Разкажете ни за вашия опит в коментарите.

Категория: