Как да си направим маникюр подходящ за сезона? Направете го в цветове, които са свързани с този сезон. Ако правите яке през зимата, тогава защо не използвате, например, син лак?

Можете да направите дизайна на ноктите актуален не само чрез използването на модерни техники, но и с помощта на цвят. Така че, ако искате френският маникюр да стане „зимен“, допълнете дизайна с бели искри, които създават ефекта на блестящ сняг на светлината, или боядисайте върховете на ноктите си не с бял, а със син или син лак.Всичко опира до нюансите – така през лятото например по-подходящ е цветът на морската вълна, който създава плажно настроение.

Характеристики на синьото яке върху ноктите

Френският маникюр със син лак може да се направи по различни начини. Има много варианти на това просто изкуство за нокти, което ще ви позволи да приспособите дизайна към нюансите на вашия стил или предстоящо събитие.

Вземете класическа полупрозрачна основа и нарисувайте „усмивките“ на върховете на ноктите си със синьо или студено синьо. В този дизайн маникюрът ще изглежда сбит и оригинален, но не прекалено закачлив. Стъпка по стъпка видео инструкция ще ви помогне.

За да направите резултата по-интересен, нанесете различни нюанси на синьото върху върховете на ноктите си. И ако искате да направите маникюр с ярък акцент, изберете синьото като основа. Върховете в този случай могат да бъдат подчертани с контрастен лак: червен, лилав, зелен, жълт.

Колкото по-малко детайли има в маникюра, толкова по-спретнат изглежда. Съвсем не е необходимо обаче да следваме модния принцип по-малкото е повече минимализъм. Можете да включите въображението си и да измислите нещо оригинално, като превърнете маникюра в истинско изкуство за нокти. Направете сините връхчета къдрави или, например, на пластове. Добавете рисунки в централната част на нокътя или близо до дупката. Друга популярна идея за дизайн е лунното яке, което съчетава лунен маникюр с френски маникюр.

Тъй като във френския маникюр върховете на ноктите се отличават, поне малка дължина е добре дошла. И формата може да бъде всяка. На овални нокти ще се окажат грациозни дъги. Удобно е да рисувате прави линии върху нокътната плоча „мек квадрат“. А върховете на острите нокти могат да бъдат подчертани с ъгли и триъгълници.

"

Син френски маникюр: модни тенденции и новости - 2023

Във всяка седмица на модата ще намерите потвърждение, че сакото е дизайн, който едва ли ще напусне списъка с тенденции.

Майсторите на ноктите, които са работили на шоутата есен-зима 2023/20, се съветват да носят неоново яке с основа и върхове в контрастни цветове.Ярък пример е шоуто на Роберта Айнер. Друга препоръка е да експериментирате с формата на акцента на върха. Можете просто да "скосите" линията, както на шоуто Prabal Gurung, като получите нестандартна версия на якето. Или, напротив, оставете го прав, спускайки границата на нанасяне на цвят по-близо до средата на нокътя. Това направиха в предаването на Тиби. Идеята на Philipp Plein е да направи върховете на ноктите с пламъци, боядисвайки ги със студен син или син цвят.

Режимите могат да послужат и като източник на вдъхновение за варианти за летен маникюр. На шоуто пролет-лято 2023 майсторите на ноктите особено често избират френски.

Courreges използва ярък син нюанс в многослоен френски дизайн с множество цветни дъги по върховете на ноктите. На шоуто на Ула Джонсън вместо меки линии на усмивка видяхме ъгли. В маникюра Kith сакото беше комбинирано с акцент върху дупките; Отгоре този огледален дизайн беше покрит с матово покритие, което направи маникюра ефектен без допълнителен декор.В случая на Никол Милър прозрачният основен лак беше допълнен от ярки неонови нюанси на върховете, повтарящи грима на очите. Кристиан Сириано предложи боядисване на основната част на нокътя с блестящ лак, а върховете с „чист“ цвят без искри. Оскар де ла Рента също избра минималистично цветно яке, като само допълни дъгообразните линии с чисти точки на дупките.

Всеки от тези варианти на якета за модния подиум може да се носи в ежедневието.

Препоръчва се за четене:

 • Блестящ френски: 19 идеи
 • 7 Необичайни френски маникюри
 • Френска сватба: 20 опции за дизайн

Синьо яке на къси нокти: идеи от снимки

Когато правите яке върху къси нокти, трябва да се стремите към по-тънък ход на върховете на ноктите. Дебелите линии визуално ще скъсят и без това малката нокътна плоча. За да обърнете ефекта и да направите ноктите си да изглеждат по-дълги, опитайте опциите за френски маникюр със скосени ръбове или странични ивици.

Странично яке

Преместете лентата от върха към страната на нокътната плочка. Направете го така, че да обгръща нокътя от едната страна. Нека да бъде дъга, както в обикновеното яке, тогава намек за този дизайн ще бъде добре прочетен. Можете да нарисувате синя линия върху бяло или прозрачно основно покритие.

За основа можете да използвате друг нюанс, комбиниран със синьо. Например син пастел като Luxurious Azure на Essie.

Диагонално яке

Тази версия на френския маникюр е алтернатива на страничното яке.Очертайте половината от всеки връх с диагонална линия. Можете да нарисувате едно или няколко наведнъж, за да получите ефект на "ивици" . В този случай синият лак ще бъде основният, а черно, бяло, червено, сребристо може да го допълни - с една дума всеки от цветовете, които са в хармония със синята гама.

Асиметрично яке

Опитайте се да стилизирате всеки нокът по различен начин. Едната е класическа „усмивка“, другата е скосена дъга, третата е странична линия. Можете също така да замените якето с лунен маникюр върху отделни нокти. Обединяващият детайл ще бъде цветът: нарисувайте всеки детайл със син или син лак.

Ривици по върховете на ноктите

В експериментите с френския маникюр можете да се отдалечите от обичайното му представяне. Не е необходимо да работите само с линии. Започнете от факта, че якето е преди всичко акцент върху върховете на ноктите. След това можете дори да ги украсите с цветни петна или петна, които между другото създават впечатление за арт маникюр с акварелни мотиви.

Морско яке

Заменете монохроматичните дъги със смес от нюанси, често използвани в морските пейзажи. За да направите вълните още по-правдоподобни, използвайте полупрозрачен бял лак с "мъглив" ефект като фон.

Синьо яке с кристали

За да изглежда сакото елегантно на къси нокти, не добавяйте масивен декор. По-добре е маникюрът да има минимум детайли, тогава той ще изглежда „чист“ и следователно най-изгоден с малка дължина на ноктите. Кокетни точки или, например, малки кристали могат да се появят в дизайн със сини връхчета - ако е важно да направите маникюр с празнично настроение.

Варианти на син френски маникюр за дълги нокти

френски със сини връхчета

Дължината на ноктите играе важна роля за това как се възприема дори най-простият маникюр. На дълги нокти сакото може да се превърне в забележим детайл от изображението. За да го направите още по-запомнящ се, използвайте ярко син нюанс на върховете.

Лунно синьо яке

Ако имате дълги нокти, опитайте да комбинирате френски маникюр с лунен маникюр - или с обърнато яке. Това решение изглежда много ефективно. В последния случай „усмивката“ се обръща така, че да следва извивката на линията на кутикулата. Можете да изберете различни нюанси за върховете на ноктите и за дъгата в основата им. Друг вариант е да използвате същото синьо и да оставите празнината между тях безцветна.

Перлено синьо френско

За да направите вашето френско сако по-деликатно, изберете лак с перлен ефект. Или заменете наситеното синьо с по-мека пастелна версия на този цвят. Добавете перлено мънисто към дупката като декорация - и получете пълноценно изкуство за нокти. С този дизайн дори острите дълги нокти няма да изглеждат "хищни" .

Синьо яке с къдрави връхчета

Връхчетата могат да бъдат почти половината от дължината на нокътната плочка. Това означава, че е удобно да ги използвате като отделна зона за създаване на чертежи. Запълнете го със син фон, а след това добавете звезди, снежинки, цветя, шарки - каквото искате да украсите маникюра си. В допълнение, самата граница на цветното поле по върховете на ноктите може да бъде очертана произволно и по този начин да направи ноктопластиката още по-интересна.

Комбинация от синьо сако с други цветове и декор

В опит да направите класическия маникюр по-необичаен, можете да се ограничите до промяна на цвета на върховете на ноктите. И можете да добавите няколко допълнителни нюанса към изкуството на ноктите, контраст на текстурата и всякакви специални ефекти.

 1. Сини и чисти цветове

  Синьото е един от основните цветове. Следователно, тя се съчетава добре със същите самодостатъчни цветове, като бяло и червено. Между другото, те са комбинирани със синьо като част от морската тема. Можете да използвате тези цветове във варианти на синьото сако.

 2. Синьо и неоново

  Ако, следвайки тенденциите, планирате да използвате във френския маникюр, в допълнение към синьото, нюанси на фуксия, киселинно жълто и зелено, ултравиолетово, каустично червено, тогава е важно да не забравяте, че яркостта на синьото трябва да съответстват на тях.

 3. Синьо и пастелно

  Вместо неон, можете да използвате, напротив, пастел. Тази техника ще създаде интересен контраст между яркостта на синьото и мекотата на приглушените, деликатни нюанси.

 4. Синьо и металик

  Синьото е готин цвят. Но върви добре не само със сребро, но и със злато и бронз. В маникюра може да се комбинира с всякакви нюанси на металика. Друг интересен вариант е да използвате син блясък в синьото яке.

 5. Матово и лъскаво синьо

  Френският ще изглежда необичаен и много привлекателен, ако играете с текстурите: нека основата е матова, а върховете лъскави. Или обратното. В същото време можете да боядисате цялата нокътна плочка в синьо и да украсите върховете с топ лакове с различни ефекти.

"

Правили ли сте някога сако в необичайни цветове? Разкажете ни за вашите възможности за маникюр в коментарите.

Категория: