Преди повече от 100 години всичко започна с продукт за коса, който коренно промени начина, по който се грижите за косата си. И днес милиони хора се доверяват на френската марка да се грижи не само за косата, но и за кожата на лицето и тялото. Нека поговорим за основните етапи от развитието на компанията

В началото на 20 век главите са се миели с обикновен сапун. Малко хора смятаха, че косата се нуждае от нещо повече, а Алфред Гарние, фризьор и парфюмерист от френско градче Блоа, просто принадлежеше към тези редки хора. През 1904 г. той представя и патентова La Lotion Garnier, лосион за коса на растителна основа.Инструментът нежно почиства косата, като същевременно ги омекотява и укрепва. Франция все още е страната, произвеждаща продуктите на Garnier.

Този подход по-късно се превръща в ключ към философията на Garnier. Френската марка използва силата на природата, за да извади и поддържа естествената красота на кожата и косата. Гарние изгради своята компания стъпка по стъпка, последователно издавайки истински хитове за красота, които направиха името му известно на целия свят.

Естествена грижа

La Lotion Garnier донесе на Garnier първата слава. Той продължава да се развива и през 20-те години на миналия век преименува компанията Laboratories Garnier. С течение на времето тя си спечели репутацията на надежден производител на козметика, базирана на естествени съставки. През 1929 г. бизнесът е закупен от лекаря Гастон Русел, което позволява на марката да се развива по-нататък.

Успехът беше впечатляващ: през 30-те години Garnier стана една от първите компании в индустрията за красота, която създаде линия слънцезащитни продукти.Тенът, който доскоро беше атрибут на ниската класа, влезе в модата: по предложение на нахалната Коко Шанел, която не се интересуваше много от мнението на другите, златният блясък на кожата измести аристократичната бледност в списъка на тенденции. И Garnier бързо реагира на новата тенденция - през 1936 г. марката има колекция от Ambre Solaire; точно през същата година във Франция бяха въведени платени отпуски, така че нови средства веднага бяха тествани от почиващите на Лазурния бряг. Оказа се, че благодарение на защитните свойства на такава козметика е възможно да се правят слънчеви бани, без да се страхуват от слънчево изгаряне и други проблеми, които UV радиацията може да създаде.

Марката се отклони малко, за да създаде продукти за грижа за тялото, но скоро отново се фокусира върху косата: през 1946 г. Garnier представи нови шампоани и лосиони, базирани на богат на аминокиселини и минерален костен мозък от животински произход. Резултатът от такава грижа беше забележим.При системното и комплексно използване на тези продукти косата изглеждаше здрава и блестяща.

За мнозина е станало обичайно да се грижат за кожата и косата с продуктите на Garnier. И от 60-те години на миналия век техният арсенал е попълнен с боя Belle Color, която помогна за създаването на нови ярки изображения. Това беше смела и дългоочаквана новост, защото ви позволяваше да получите същото качествено оцветяване у дома, както и в салоните за красота.

"

Силата на природата и постиженията на науката

Garnier винаги е била в крак с времето и постиженията на научната мисъл. Оставайки ангажирана с всичко естествено, тя въвежда научен подход към разработването на формули и нови технологии в производството. Без "случайни" компоненти - в списъка на съставките бяха включени само тези, които са доказали своята ефективност.

През 60-те години Garnier разработи и предложи на потребителите такова полезно средство като лосион за борба с пърхота. А през 70-те - лечебни шампоани според типа коса: за суха, нормална и мазна. През 80-те години на миналия век купувачите видяха Ultra Doux нежни шампоани на растителна основа, Ambre Solaire с подобрен SPF ниво 12 и първия автобронзант на рафтовете на магазините. 1996 бележи раждането на още един хит от Garnier, шампоанът Fructis с плодови съставки.

По същото време беше пусната линията за грижа за кожата Synergie (малко по-късно тя се превърна в известната днес гама Skin Naturals) и боята Color Naturals Crème с хранителен състав, съдържащ масло от шеа, авокадо и маслина (позволява минимизиране на увреждането на цвета).

Garnier днес

Garnier остава верен на вярванията на своя основател Алфред Гарние. Марката все още подкрепя всичко естествено, вярвайки, че за да съхраним и увеличим красотата, трябва да използваме най-доброто от това, което природата може да ни даде.Garnier насърчава грижата за себе си и вашето здраве, защото здравето е необходимо условие за красота.

Garnier не променя себе си и в същото време следи отблизо какво се случва в индустрията за красота. Така през 2011 г. марката възприе азиатската тенденция и пусна свой собствен BB крем. Френската марка успешно адаптира формулата към нуждите на европейската кожа.

Огромният и разнообразен арсенал на Garnier включва линията продукти Fructis за всички типове коса, серията Botanic Therapy, бои Color Naturals, Color Sensation и Olia, кремове за лице, почистващи продукти (включително цяла колекция от различни според състава мицеларна вода), шийт маски, млека и масла за тяло, слънцезащитни продукти и дезодоранти.

Използвайки това, което природата дава, Garnier също се грижи за него, както подсказва зеленото лого.Марката не е безразлична към проблемите на околната среда и работи например за намаляване на количеството пластмаса в опаковките на своите продукти, което от своя страна намалява въглеродния отпечатък от производството на продуктите за красота Garnier.

Категория: