Ярките „луминисцентни“ цветове стоят страхотно с диско визия. Но такъв грим може да бъде подходящ не само на парти

Ако искате да опитате неон в грима, но се страхувате, че резултатът ще бъде твърде ярък, започнете с тънки стрелки. Неоновата очна линия ще се открои забележимо в образа ви, но няма да повдигне въпроси - ще получите само комплименти.

Тенденция за красота 2021-2022: неонови стрели

Тенденцията е все още актуална, но не се появи вчера. Очите са сведени с луминесцентни линии повече от сезон. Това е добра находка за гримьори: неоновите акценти изглеждат необичайни в грима, но не създават усещането, че сте прекалили в преследването на оригиналност.

За тези, които искат да повторят грима с неонови стрелки, примерите от модния подиум ще бъдат полезни за вдъхновение. На есенно-зимните шоута доста често може да се види точно такава опция за грим. Guy Laroche имаше червени крилца с класическа форма, които нежно прихващаха вътрешните ъгли на очите.

Наташа Зинко вместо линии, които се простират по цилиарния ръб, само триъгълници във външните ъгли на очите, опашки със стрелки. Гримьорите от шоуто на Arthur Arbesser предложиха съвсем различен подход - вместо обичайните стрелки, нарисувайте линии върху горните клепачи с ярко син цвят.

Не всеки избира неонови стрелки в ежедневието, но напразно: те могат напълно да заменят черна или кафява очна линия - поне за експеримент. Дори в небрежен вид. В крайна сметка резултатът няма да е толкова закачлив, колкото неонови устни или опушени очи с неонови сенки.

Неоновата подплата може да бъде съчетана с вашето облекло. Или, напротив, създайте контраст с очна линия. Последният вариант е по-подходящ за смела визия за излизане.

Модерни идеи за грим на очите с неонов ефект: снимка

За сини и сиви очи

 1. Стрелки с контури

  С неонова линия очертайте очертанията на очите в кръг. След това добавете остри ъгли към удара отвън. Ако имате сини или сиви очи, използвайте син неон. Подходящ е например моливът Infaillible в нюанс „Got on blue“ от L’Oréal Paris.

  Завършете грима с розов руж и полупрозрачен слой от същото розово червило.

 2. Голо и неоново

  Начертайте графични неонови стрелки върху спокоен, неутрален фон. Ще се изненадате, но киселинното зелено се съчетава добре с нюдови нюанси.

 3. Стрелки надолу

  За да направите неоновия акцент още по-нестандартен, нарисувайте стрелки не на горните клепачи, а на долните. В случай на сини или сиви очи за този грим можете да изберете светещ неоново червен цвят.

За кафяви очи

 1. Меки стрелки

  Стрелките не са непременно графики. Линиите могат да бъдат омекотени: нарисувайте ги със сенки и ги смесете с четка за размазване. За кафяви очи е подходяща електриково синя козметика. Когато стрелките са готови, добавете няколко сенки от същия нюанс на синьото към средата на долния клепач.

 2. Омбре ефект

  Не можете да изберете един цвят за грим с неонова стрелка? И няма нужда - създайте градиент.За да подчертаете кафявите очи, вземете по-светли нюанси: жълто, оранжево, розово. Оставете ги плавно да преливат една в друга (ще постигнете това чрез засенчване), повтаряйки цвета на очите. В Maybelline New York Tattoo Liner се предлагат различни цветове. къде да намеря?

За зелени очи

 1. Блокиране на цветовете

  Съчетайте няколко неонови нюанса, които работят добре със зелено. С едната нарисувайте стрелки, с другата подчертайте вътрешните ъгли на очите, а с третата приближете лигавицата на долния клепач.

 2. Стрелка за гънки

  Използвайте сянка, която контрастира с цвета на очите, за да нарисувате стрелка в гънката на клепача и да я използвате в грима на миглите. Можете да допълните тези акценти с класически опушени очи в сиво или черно.

 3. Разделена стрелка

  Нарисувайте само началото на стрелката във вътрешните ъгли на очите и опашката й във външните. Изберете всеки неонов нюанс за този акцент, който хармонира със зелените очи. Например корал. Ще намерите различни опции в линията Master Drama от Maybelline New York.

Още една идея, която може да ви вдъхнови да направите неонов грим, ще намерите в това видео.

"

"

Как да си направим неонови стрели: инструкции стъпка по стъпка със снимка

 1. Подготовка

  Започнете, като съобразите нюанса с цвета на очите си. Ако говорим за неон, тогава практически няма ограничения: например, "каустичен" жълт цвят ще изглежда добре в грима с кафяви, сини и зелени очи.Нанесете грунд върху клепачите си, за предпочитане плътен грунд (като Eyeshadow Primer Potion на Urban Decay). На такъв субстрат неонова очна линия ще изглежда още по-ярка. Можете да използвате и основа за сенки.

 2. Рисуване на стрелки

  Ако ръката ви трепери, тогава с неонова очна линия няма да можете да го скриете. Линията с този инструмент трябва да се извършва уверено. Затова първо очертайте бъдещите стрелки с молив. За окончателния вариант на стрелката започнете да рисувате от върховете на външните ъгли на очите. Когато опашките са готови - равномерни и спретнати - преминете към вътрешните ъгли. Свържете двете части с линии в средата. Дублирайте линиите веднъж или два пъти, за да постигнете желания интензитет и „плътност“ на цвета. Научете повече за това как да рисувате стрелки в това видео.

 3. Завършване на грима

  Неоновите стрелки са самодостатъчен акцент, който може и без добавки.И все пак можете да добавите още нещо към тях. Например? Цветна спирала, контрастен щрих на вътрешния контур с кайал, ярки сенки, засенчени на долния клепач. Изберете опцията, която изглежда най-подходяща за вас, за да завършите изображението.

"

Ревю на продукти за грим с неонови стрелки

С тези инструменти можете да постигнете качествен резултат.

 • Молив 24/7 Glide-On, Urban Decay

  Не можете да намерите молив с нормален размер в неонови цветове? В колекцията 24/7 Glide-On на Urban Decay тези нюанси са представени наравно с класическите. По отношение на яркостта те по никакъв начин не отстъпват на течните очни линии, но последните са по-трудни за управление. Вижте зелено Freak, синьо Chaos, розово Woodstock, синьозелено Deep End и лилаво Viper.Колекцията включва както матови моливи, така и блестящи със забележим блясък. След нанасяне на 24/7 Glide-On имате 30 секунди за смесване, след което пигментът се закрепва върху кожата и става водоустойчив.

  Вижте какво мислят нашите читатели за този продукт тук.

  "

 • Infaillible Pencil 24H в Hit Blue от L'Oréal Paris

  Сред практичните сенки за всеки ден колекцията гел моливи Infaillible включва син неон, който обещава да бъде красив акцент в грима на очите. С този молив можете не само да поставите лигавицата вместо кайал, но и да нарисувате графични стрелки или да ги направите меки, като леко „размажете“ линиите с четка. Пигментът може също да се засенчи в мъгла, ако се направи веднага след нанасянето. L'Oréal Paris обещава 24-часова устойчивост на цвета: пигментът бързо се втвърдява върху кожата и запазва същата яркост.

  Вижте какво мислят нашите читатели за този продукт тук."

 • Очна линия Vivid Brights, професионален грим NYX

  За тези, които предпочитат графичен грим със стрелки, течната очна линия е по-подходяща. В линията Vivid Brights Eyeliner ще намерите всеки нюанс на неонова, от който се нуждаете: Blue № 05 Sapphire, Green № 07 Envy, Red № 01 Fire, No 03 Escape Lime, Pink № 06 Petal и други. Тънката четка ще даде прецизно нанасяне, но изисква известно умение.

  Вижте какво мислят нашите читатели за този продукт тук.

  "

 • Очна линия Водна боя: Мастило, Шу Уемура

  Още една опция за неонова очна линия за тези, които ценят яснотата и чистотата на линиите. Shu Uemura предлага различни варианти, от синьо и синьо до розово и оранжево. Форматът на маркера ви позволява да рисувате стрелки дори за начинаещи в грима. С тънък и твърд апликатор е по-лесно да избегнете петна и неточности. Водна боя: Мастилото има устойчива, но лека текстура - в началото линиите са полупрозрачни, като акварел. За да постигнете желания интензитет на цвета, можете да дублирате линиите два или три пъти.

Имате ли очна линия за рисуване на неонови стрелки? Какъв инструмент избрахте? Кажете ни в коментарите.

Категория: