Модата за контуриране утихна, но не мина безследно: в козметичната чанта на много момичета имаше скулптори. Модерните технологии постепенно се преместиха в категорията на основните, а производителите на красота продължават да подобряват формулите на козметиката, които са доказали своята неизбежна актуалност. Нека поговорим за критериите за избор

Скулптурните техники са подходящи не само за тези, които работят в рамката. Постигането на по-голяма изразителност на чертите на лицето поради играта на светлина и сянка също е полезно в ежедневието, особено като се има предвид, че в ерата на социалните мрежи „в кадър“ всички работят.Следователно не пречи на никого да овладее уменията за контуриране и да избере висококачествен скулптор. И класацията на най-добрите скулптори за лицето, според редакторите, ще намерите по-нататък в статията.

Какво представляват лицевите скулптори?

В резултат на популярността на контурирането, продуктите за скулптуриране на лицето започнаха да се произвеждат във всички възможни формати. Ето защо в продажба има опции с разнообразни текстури.

Сухо

Първоначално в контурирането се използваха конвенционални бронзиращи пудри. Първите скулптори също произвеждат в прахообразен формат, но без ефект на тен и блестящи частици. Те се отличаваха със сиво-кафяв оттенък, който лесно имитираше естествената сянка под зигоматичната кост.

Сухият скулптор има редица важни предимства: текстурата ви позволява да го нанесете както върху крем, така и върху прах, а също така лесно да го засенчвате, размивайки границите - ясните линии при контуриране са противопоказани.Можете да се убедите сами, ако опитате Master Bronze от Maybelline New York.

Dry Sculptor е универсално средство за нормална към мазна кожа. Но за сухо си струва да погледнете друг формат.

Сметана

Скулптор с кремообразна текстура се отличава със своята плътност и богатство на пигменти.

След нанасяне такъв продукт трябва внимателно да се разтушира. Можете да тествате кремообразната текстура на примера на стик Master Contour от Maybelline New York.

Свикналите да работят с кремообразни продукти няма да имат затруднения. Кожата с такива формули е по-удобна, тъй като те често съдържат омекотяващи компоненти.

"

Течност

Liquid sculptor е подходящ за тези, които не обичат пудрите заради изсушаващия ефект и нямат нужда от плътно покритие на кремообразните продукти. Прелива се лесно до полупрозрачно покритие и изглежда естествено, което е особено важно при контурирането.

Как да изберем скулптор за лице?

Ако сте свикнали да претегляте плюсовете и минусите, когато търсите продукти за красота, тогава скулпторът, който харесвате, трябва да се разглежда от различни гледни точки.

Нюанс

Най-универсалният вариант е скулпторът в сив цвят, неутрален сив. Може да се използва с всеки тип цвят.

Можете също така да изберете нюанс въз основа на вида на вашата външност. Ако имате „топли“ черти, тогава бронзът е подходящ и като скулптор. Но на кожа със студен тон такова лекарство няма да изглежда органично.

Текстура

Скулпторът трябва да отговаря на вашия тип кожа и текстура. По-добре е да омекотите сухите с крем или течен продукт.

А при мазна кожа трябва да използвате скулптурираща пудра - така контуриращият ефект ще продължи по-дълго.

Повече за това как да скулптурирате с различни текстури, говорихме в това видео.

Композиция

Тъй като скулпторът е декоративна козметика, не трябва да очаквате от него състав, богат на полезни съставки. Въпреки това, в него могат да присъстват грижовни компоненти и това ще бъде определено предимство. За това се е погрижил например Джорджо Армани, създавайки скулптора Neo Nude A-Contour.

"

Формат

Форматът преди всичко трябва да е удобен. Някой е по-свикнал да прави грим у дома, да работи с четки - в този случай можете да си купите цяла палитра с различни скулптори и да експериментирате.

За тези, които най-често се гримират в натиск от времето, компактните продукти, които могат да се смесват с върха на пръстите, са по-подходящи. Като кремообразния Wonder Stick със скулптор от едната страна на тубичката и хайлайтър от другата.

"

Класирани най-добри продукти за контуриране

Изборът на гримьор е индивидуален въпрос: инструментът, който подхожда на едно момиче, може да не работи за друго. Въпреки това се опитахме да съберем контурни продукти, които според редакторите могат да претендират за най-добрите. Топ скулпторите за лице се получиха така.

 • Stick Face Studio Contour, Maybelline New York

  Кремообразното стъбло на продукта е разделено на две половини: лека формула за подчертаване и кафяво за скулптуриране на лицето. Стикът буквално се плъзга по кожата при нанасяне, оставяйки линии, които са лесни за преливане. Face Studio Contour има приятно кадифено покритие, с което не можете да се страхувате от появата на мазен блясък. Покритието обещава да издържи дълго време - през деня продуктът определено няма да ви разочарова.

  Вижте какво мислят нашите читатели за този продукт тук.

  "

 • Baby Doll Kiss & Blush Lip & Cheek Mousse в нюанс 10 Nude Insolent, Yves Saint Laurent Beauté

  Някои нюанси на друг продукт 2 в 1, а именно Baby Doll Kiss & Blush мус, също са подходящи за контуриране. Това, например, е № 10 Nude Insolent - съчетава бежови, кафяви и червени нюанси. И това е голямо предимство: за разлика от традиционните скулптори, той ще изглежда като руж на скулите, но също така ще може да създаде сянка. В допълнение, Baby Doll Kiss & Blush съдържа щадящи кожата съставки като хиалуронова киселина и екстракт от нар, мощен антиоксидант. Експертите по красота Yves Saint Laurent Beauté успяха да получат текстура, удобна за различни видове грим.

  И можете да разберете какво мислят нашите читатели за това лекарство тук.

  "

 • 3 Steps to Sculpt Palette, NYX Professional Makeup

  Практична и компактна палитра 3 Steps to Sculpt включва пудра в три нюанса: два матови цвята - светъл и тъмен (един и същи скулптор), както и един блестящ - с негова помощ можете да "осветите" кожата. Нанесете ги последователно, като започнете с подчертаване на изпъкналите зони на лицето. И накрая, смесете скулптора под скулата, за да получите лек ефект на сянка.

  Вижте какво мислят нашите читатели за този продукт тук.

  "

 • Neo Nude A-Contour Contour, Giorgio Armani

  Леката течна текстура на Neo Nude A-Contour е точно това, от което се нуждаете за естествено, фино контуриране. Giorgio Armani са сигурни, че можете да го използвате дори в „грим без грим“. Достатъчно е да нанесете няколко капки, за да получите полупрозрачно покритие и лесно да смесите границите му, така че цветът да се разпръсне и буквално да се слее с кожата. Продуктът овлажнява кожата, създавайки усещане за комфорт.

Запознати ли сте с техниката за скулптуриране на лице? Какъв инструмент използвате за това? Напишете коментар.

Категория: