Този въпрос е един от първите изскачащи след изграждането. Как да направите стрели или опушени очи, за да не навредите на ресничките след процедурата? Нека поговорим веднага

Много момичета си увеличават миглите само за да не гримират очите си сутрин. С дълги и гъсти мигли най-накрая можете да не губите време за ежедневен грим с очна линия и спирала: погледът така или иначе ще бъде изразителен.

А ако предстои празник, за който имате нужда от ярък образ? Тогава не можете без грим за очи, но мнозина се опасяват, че в процеса можете да развалите резултата от удължаването. Така е? Разбираме.

Грим за очи с удължени мигли: основни правила

Тъй като разширенията на очите могат да бъдат различни - не само естествени, но и по-драматични - трябва да прецените дали изобщо е необходим грим за очите. Може би е по-правилно да „балансирате“ буйните мигли с ярък грим на устните.

Ако сте сигурни, че искате допълнително да подчертаете очите, трябва да вземете предвид няколко правила.

 • Първо, внимателно прочетете състава на продуктите за красота и използвайте само тези, които не съдържат масла. Те са забранени, защото могат да повлияят на лепилото и тогава цялата процедура за удължаване ще отиде в канала.

 • Второ, избягвайте водоустойчиви продукти. Помислете за усилията, необходими за измиване на водоустойчива спирала и очна линия. Има риск да започнете да търкате очите си, а с удължените мигли определено не трябва да правите това.

 • Трето, работете по-внимателно с околоочния контур - със зоната до линията на миглите. Когато рисувате стрелки или засенчвате сенки, рискувате лесно да нараните миглите си. Важно е да не ги докосвате отново и тогава те ще останат живи и здрави за дълго време.

Anna Zavgorodnyaya Победител във втория сезон на шоуто за грим, национален гримьор за L’Oréal Paris в Русия

Ако имате удължени мигли, по-добре изобщо не ги боядисвайте със спирала. Но ако не искате да се откажете от спиралата, движенията на четката трябва да са плавни, а не зигзагообразни, в противен случай миглите могат да се разхлабят и да паднат. В същото време е по-добре да не докосвате корените, боядисвайте само върховете. Освен това се опитайте да не използвате дълготрайни сенки за очи и очни линии, които трябва да се измият с двуфазни почистващи препарати, в противен случай миглите ще паднат. Не нанасяйте козметика близо до корените на миглите, използвайте най-меката и пухкава четка.

Грим според цвета на очите

За зелени очи

На зеленооките момичета с гъсти и дълги удължени мигли ще подхожда акцентът върху контура. Направете го черно, тъмно кафяво или например тъмно сиво - с кайала или мъгла от сенки по линията на миглите.

Добро решение е да "опънете" очите с помощта на стрелки. Те могат да бъдат нарисувани в допълнение към очертания контур на очите. Ако изберете грим с котешки очи, тогава с удължени мигли той ще изглежда само по-изразителен. Между другото, в "котешкия" грим можете да използвате цветни сенки като "субстрат" за стрелките. За това е подходящ сребрист, зелен, лешников или, например, златисто кафяв нюанс; най-доброто от всичко - с метална текстура.

За кафяви очи

Момичетата с кафяви очи също предпочитат такива опции за грим като черен контур или графични черни стрелки. Те вървят чудесно с удължени мигли.

Но с техниката на опушените очи трябва да сте по-внимателни. Съществува риск от потъмняване на грима твърде много, защото ефектът ще бъде подсилен от тъмнокафяви очи и тъмни, плътни удължени мигли. Вместо опушени, по-добре е да изберете например котешки очи. Или, като опция, направете мъглата цветна. Синьо, лилаво, слива, смарагд, блатно зелено са цветовете, които ще работят.

За сини очи

И в този случай твърде тъмният грим за очи не е най-добрият избор. Но по друга причина: сините очи обикновено са светли. За тях щрихът с черен контур е твърде агресивен. Като минимум черното трябва да бъде заменено с кафяво. И е по-добре да оставите само удължени мигли като „рамка“ и в допълнение да използвате светли сенки и линии: розово, лилаво, синьо, бежово, в нюанси на злато, сребро и бронз.

За сиви очи

Подобна ситуация със сиви очи. Вместо черно да използват сиво – по-светло. Сивооките отиват на студени нюанси: синьо, циан, лилаво.

Топлите цветове създават изразителен контраст на "температурите" със сивото: за да подчертаете очите, можете да използвате мед, злато, бронз. С удължените мигли гримът в тези нюанси ще изглежда по-добре, ако леко подчертаете контура на очите.

Ревю на козметика за грим

База за грим

Това е универсално нещо, което е полезно независимо дали имате удължени мигли или не.

Използвайте нещо като изпитания и тестван Eyeshadow Primer Potion на Urban Decay, тази база ще запази сенките ви за очи да изглеждат девствени до 24 часа. Гримът ще остане толкова наситен, колкото беше в първите минути.

Сенки

Ако смятате, че не можете да използвате продукти с масла с удължени мигли, тогава е по-добре да изберете сухи сенки.

Тези, които обичат да експериментират с грим за очи, трябва незабавно да се сдобият с голяма палитра.

Съдържа 12 сенки за очи в различни текстури, от матови до блестящи. Палитрата от нюанси може да бъде избрана по ваш вкус.

Очна линия

Търсете подплата без масла в състава. Най-доброто от всичко - на водна основа, така че лесно да се отмие. Подходяща е очна линия Superstar by Superliner от L’Oréal Paris във формат на флумастер с връх от филц.

Удобно е да рисувате стрелки със заострен връх, без да се страхувате да оцветите удължените си мигли. Със Superstar от Superliner можете да създавате чисти, графични линии, които ще подобрят всеки външен вид.

Молив

Най-практично е да изберете мек контурен молив.

Може да се използва по същия начин като kajal - за придаване на вътрешния контур на очите. Но за разлика от повечето kajals, които имат мазна текстура, този молив е гел, така че няма да навреди на удължените мигли. В допълнение, той е подходящ за рисуване както на графични, така и на меки стрелки. И ако засенчите линиите, начертани по контура на миглите, можете да получите лека мъгла.

Как се прави дневен грим

 1. Подгответе клепачите си с грунд. След това нанесете основния нюанс сенки от нюд гамата. Може да е с блясък, ако искате погледът да стане по-отворен, весел и „лек“. Ако искате да направите стрели, тогава е по-добре да направите с матов инструмент. Например Color Tattoo от Maybelline New York в нюанс 93.

 2. Внимателно оформете контура на очите. В комбинация с блестящи сенки използвайте тъмен каял върху лигавицата. Друг вариант е да изработите външния контур на миглите със същия кайал и да прелеете линиите в лека мъгла. Това трябва да се направи, без да се докосват ресничките.

  Ако сте избрали матови сенки, можете да нарисувате меки стрелки с молив или графични такива с линия. По-добре е да са слаби в небрежен вид.

 3. Обикновено спиралата е краят на грима. Ако имате удължени мигли, тогава няма много смисъл да ги рисувате със спирала, особено ако създавате изображение за всеки ден. Така че е по-добре да откажете този етап.

Вечерен грим: инструкции стъпка по стъпка

 1. При вечерния грим подготвителният етап е още по-важен. Отново използвайте надежден грунд, така че сенките и очната линия да не се търкалят и да се събират в гънките на кожата до края на вечерта. След това нанесете неутрален основен нюанс, за да улесните работата с други цветове.

  "

 2. За да създадете опушен ефект, нанесете среден нюанс сенки за очи в гънката на клепача. По-светлите се преливат във вътрешните ъгли на очите. По-тъмните са по външните, сякаш разтягат цвета към слепоочията (така се получава котешка визия). Смесете всички линии и граници между нюансите, за да получите плавни преходи.

 3. За по-голяма изразителност на вечерния ви грим използвайте и очна линия. Начертайте стрелките така, че да допълват грациозно ефекта на котешки очи. Можете също така да тренирате вътрешния контур на очите с kayal.

 4. Ако сте направили опушени очи в допълнение към удължените мигли, тогава спиралата вероятно ще бъде излишна. За тези, които все пак решат да ги оцветят със спирала, препоръчваме да използвате продукт на водна основа като Snapscara от Maybelline New York.

"

Идеи за сватбен грим

Опушени очи

Как се прави сватбено опушено? Трябва да вземете предвид всички нюанси, свързани с удължаването на миглите, и да разберете, че опушените очи не трябва да са прекалено ярки или твърде тъмни, в противен случай изображението на булката едва ли ще се окаже хармонично. Изберете по-светли нюанси или нанесете по-тъмни нюанси с полупрозрачен слой.

Допълнете сенките с меки стрелки или леко потъмняване по контура на очите (този ефект може да се постигне чрез засенчване на линиите, начертани по контура на миглите с каял).

Черни стрели

Класиката изглежда особено красива в сватбените визии. Например комбинация от червено червило и черни стрелки. Последните изглеждат само по-ефектно, когато имате удължени мигли. Имайте предвид тази опция, ако обичате изпитаните във времето опции за грим.

Котешки поглед

Основното в грима за котешки очи е визуалното разтягане на външните ъгли на очите. С подобна задача удължаването на миглите се оказва много полезно, защото помага за засилване на желания ефект.

В сватбения грим с котешки очи използвайте меки нюанси на моливи: сиво и кафяво. Начертайте стрелки с тях и след това смесете линиите, за да получите този хипнотизиращ котешки вид.

Моногрим

Ако сте за романтични сватбени визии, съсредоточете се върху цвета. Подходящо, например, розово злато, което отдавна е в тенденция. Създайте мъгла в този нюанс по контура на очите и съчетайте ружа в тон - тези детайли на грима нежно ще се преплитат един с друг. Удължените мигли в този грим ще бъдат отговорни за очарователния външен вид.

Характеристики на премахване на грим

При дегримиране с удължени мигли не използвайте мазни продукти: хидрофилни масла, двуфазни продукти с маслена основа, мицеларна вода с масла и други подобни „измивки“. Най-добре е да използвате обикновена мицеларна вода - много внимателно, като се стремите да докосвате минимално миглите. Никога не търкайте очите си. Изплаквайте грима бавно, за да не навредите на удължените мигли - така те ще издържат възможно най-дълго.

Повече за това как да миете лицето си с удължени мигли, говорихме тук. А за основните правила за премахване на грима от очите като цяло - в това видео.

Пробвали ли сте грим за очи след удължаване на мигли? Кажете в коментарите.

Категория: