Скромни лястовици, цветни колибри или ярки фламинго? Казваме ви кои птици могат да се превърнат в центъра на ноктопластиката и споделяме идеи за маникюр за къси и дълги нокти

Уморихте ли се от монохромното покритие? Дизайнът с птици е чудесен начин за разнообразяване на маникюра. Малки лястовици, сладки сови, фламинго или дори огнени птици - как могат да бъдат изобразени върху ноктите, какви нюанси да използвате и ще се справят ли начинаещите със задачата? Първите неща първо.

Кога е подходящ маникюр с птици?

Маникюрът с птици не предполага специални поводи и може да изглежда подходящо в почти всяка ситуация. Основното е да изберете правилния дизайн. Например, лаконичните лястовици са добри за офис ежедневието, а за новогодишната нощ - bullfinches на заснежени клони.

Има много възможности, от сови до екзотични колибри. И можете да получите желания резултат по различни начини.

"

Начини за създаване на шарка с птици върху ноктите

Какви техники ще ви помогнат да създадете красив маникюр с птици? Ние изброяваме най-популярните.

Ръчно рисувани

Създаването на изображения с четка е опция за тези, които са запознати с основите на рисуването и са готови да отделят време и усилия за един наистина уникален дизайн.

Стикери

Стикерите ще дойдат на помощ, ако е важно да получите красив резултат за няколко секунди.

Щамповане на готови модели

Техниката за щамповане е друга възможност за тези, които обичат бързите резултати. Достатъчно е да прехвърлите изображението от специален диск върху нокътя с помощта на печат.

След това ще ви покажем стъпка по стъпка как да вдъхнете живот на два варианта за маникюр с птици в духа на модните тенденции и ще споделим полезни съвети.

"

Как да нарисувате птица върху ноктите: стъпка по стъпка фото урок

Ще ви трябва:

 • Essie лак - Ботуши на Бродуей,

 • Essie Turquoise & Caribbean лак

 • Лак за нокти Essie Perfect Fit.

Основно

 1. Нанесете основен цветен лак върху ноктите си. За дизайн с птици са подходящи всякакви пастелни нюанси. Небесносините тонове ще изглеждат особено изгодни. Вижте Turquoise Caribbean на Essie.

  Изчакайте покритието да изсъхне.

 2. За да нарисувате силуета на птица само с две движения ще ви трябва тънка четка и контрастен (спрямо основата) цвят лак. Подходящи, например, Ботуши на Бродуей от Essie.

  В този случай е важно да вземете лака върху четката, така че на върха на купчината да се образува малка капка.

 3. Поради падането, първият отпечатък на лака ще бъде широк и заоблен.

 4. След това преместете четката настрани, за да направите крило на птица.

 5. Можете да направите плавна извивка или рязка, така че силуетът да прилича например на чайка. Тези контури на птици ще бъдат чудесно допълнение към тропически дизайн на ноктите и ще изглеждат страхотно на фона на палми или градиент в цветовете на залеза.

 6. Следващата опция ще изисква или по-широка четка, или точки. Първият удар също трябва да е широк в началото и постепенно да се стеснява. Когато използвате дотс, постепенно го повдигнете от повърхността, за да създадете „шнур“ от лак между нокътя и точките. Тогава лакът ще се стесни възможно най-гладко. Резултатът трябва да е тялото на птица.

 7. След това отново нанесете лак върху точките и поставете точка, като стигнете до най-широката част на тялото. Ако поставите точка до нея, получавате ефекта на неестествено тънък врат.

 8. Добавете крила, като повторите стъпки 4-5. С тънка четка нарисувайте детайлите, като човката и краката.

 9. Според същата схема можете да изобразите цветни птици, променяйки цвета на лака на един или друг етап. Например, можете да нарисувате кълвач или снекира, ако изберете червено за тялото.

 10. Върху червения лак нарисувайте черно, за да нарисувате крилата.

 11. Само с няколко удара на четката вие ще създадете дизайн с птици, който или ще се превърне в център на изкуството за нокти, или ще бъде чудесно допълнение към друг модел.

  Ярка опция

 12. Нанесете основен цветен лак. Можете да използвате както тъмни, така и светли цветове. Ярката картина ще изглежда особено впечатляващо на тъмносин фон.

 13. Според принципа, описан в предишните параграфи, нарисувайте тялото и главата на птицата.

 14. Добавете крилата и опашката с цветни лакове. В този случай крилото, което е по-близо до вас, трябва да бъде начертано отгоре на тялото, а най-далечното трябва да започне точно от границата. Опитайте се да направите цветните елементи извити - по този начин рисунката ще изглежда по-ефектна.

 15. На съседните нокти добавете цветни къдрици, които отразяват цветовете на крилете.

 16. Допълнете дизайна с малки елементи, като тънък контур. Сложете горнище. Готово!

Маникюр с птици: Идеи за дизайн за къси нокти

Дори на къси нокти можете да направите сложен дизайн с много детайли. Основното нещо е да не го претоварвате. Ето няколко идеи, които ще изглеждат хармонично.

френски с птици

Традиционното бяло сако ще стане по-оригинално, ако добавите необичаен детайл към него. Опитайте да украсите безименните си пръсти с лястовици.

Друга идея е да нарисувате цветно колибри на палеца си.

Без значение кой вариант изберете, съветваме ви да освежите техниката на френския маникюр.

Лестовици върху нокти

Изобразяването на лястовици върху ноктите ви вероятно ще бъде най-лесно. Достатъчно е да нарисувате разпознаваем контур с раздвоена опашка с черен лак.

Но можете да направите по-сложна рисунка - подчертайте части от крилата и тялото на птицата с различни цветове, за да изглежда изображението по-обемно. И покрийте ноктите без дизайн със син лак.

Птици на черен фон

Не забравяйте да изчакате, докато черният основен лак изсъхне напълно. А за изображението изберете плътни лакове с плътна текстура. На единия пръст можете да нарисувате птица, а на другия, например, перо - така изкуството на ноктите ще изглежда по-интересно.

Варианти за маникюр с птици за дълги нокти: идеи за снимки

Има още повече място за въображение при дългите нокти. За да не се изгубите в морето от идеи, първо вижте тези.

Бухал на безименния пръст

Совите често се използват в ноктопластиката.

Достатъчно е да направите рисунка на безименния пръст - и дизайнът е готов. И като фон, лилав или бледо розов блестящ лак ще работи добре.

Този маникюр може да се направи и в по-тъмни цветове (например със зелен или бордо лак). Или направете рисунка на бял фон, а за останалото използвайте контрастен нюанс - например гол.

Зимен дизайн с птици

Добър вариант за зимен маникюр е дизайн със снекири. Начертайте птица върху нокътя на средния пръст. На следващия - заснежен клон на дърво. А върху останалите оставете покритието плътно: черно, червено или бяло.

Можете да украсите корицата с блясък и кристали.

Море и летящи птици

Морските вълни и силуетите на птици са класически избор за маникюр за лятна ваканция, но е също толкова добър и за града.

Кое изкуство за нокти с птици ви хареса най-много?

Категория: