Как една мечта за актьорско майсторство накара гримьора Шу Уемура да създаде марка, която сега е известна по целия свят

Една от най-известните марки за красота от Япония днес е Shu Uemura. Популярни са известните хидрофилни масла и други продукти за грижа за кожата, както и декоративната козметика, която се оценява както от експериментаторите, така и от любителите на класиката. Детето на гримьора Шу Уемура живее повече от 50 години и продължава да се развива бързо.

Пътят към индустрията за красота

Шу Уемура е роден в Токио през 1928 г.От детството си мечтае да играе в театъра. Но за актьорска кариера не можеше да става и дума, тъй като момчето беше преследвано от здравословни проблеми. Основната задача на родителите беше да излекуват сина си, така че въпросите за неговата творческа реализация ги интересуваха доколкото.

Възстановявайки се от болестта си, младият мъж влезе в Токийската академия за красота и фризьорство. Идеята да промени посоката в търсене на себе си му хрумна точно по време на рехабилитация. Неслучайно той избра този път: Уемура се надяваше да попадне ако не на сцената или на големия екран, то зад кулисите на света на киното и театъра. И той постигна своето.

В академията той беше единственият млад мъж от 130 студенти. Усилията на Уемура накараха съучениците й да се усмихват. Междувременно съдбата вече му подготвяла шанс, от който той не пропуснал да се възползва. Продуцентът на филма "Joe Butterfly" , който е заснет в Япония в края на 50-те години, се обърна за помощ към директора на академията: на снимачната площадка беше необходим асистент по грим с познания по английски език.Уемура подходи във всички отношения - усърдието на младия мъж беше известно.

Работата във филмов екип се превърна във възможност за него да тренира, усъвършенствайки уменията си като гримьор. Той се справя толкова добре със задълженията си, че скоро се озовава в Холивуд. Първия път - още като асистент. Шансът му помогна да излезе от сянката. На снимачната площадка на My Geisha, Уемура трябваше да замести болен гримьор и да превърне актрисата Шърли Маклейн в гейша.

Трансформацията се оказа толкова успешна, че за младия гримьор се заговори в средите на холивудските професионалисти. Все повече го канят във филмови екипи и вече не е асистент.

Старт Шу Уемура

Въпреки факта, че в Холивуд той беше поканен да работи в големи проекти със знаменитости от първа величина, Уемура искаше повече.

"

През 1965 г. той отново се премества в Япония и след като е събрал целия си опит, открива училище за грим под собственото си име.Тук той учи студенти на изкуството да създават изображения с помощта на козметика. Но въпросът не се ограничава до това. Още през 68 г. Уемура стартира производството на собствени продукти. Така се ражда Шу Уемура (която първоначално се е казвала Japan Make-up Inc. и едва през 76-та придобива името на своя създател).

Продуктът, който започна историята на Shu Uemura, не беше червило, спирала или фон дьо тен. Уемура направи своя дебют с масло, което почиства и се грижи за кожата едновременно.

Maestro взе козметиката за грижа за кожата с причина. Холивудският опит му дава да разбере, че прикриването на недостатъците с грим може да не е решението на всички проблеми. Той видя какво натоварване върху кожата се превръща в грим, колко трудно се премахва. И запомних тайните на Елизабет Тейлър и други звезди, които снимаха маслен грим.

Така се появи първият продукт на Shu Uemura - почистващо масло Unmask. Беше невероятно: при контакт с вода текстурата на маслото се превръщаше в емулсия и леко се разпенваше, помагайки за ефективното и нежно премахване на грима, както и за почистването на кожата като цяло.

Японска марка за красота

Колекциите гримове на Шу Уемура също не закъсняха. Уемура нарече първия Flaggy, вдъхновен от състезателната естетика. Тя направи фурор благодарение на смела реклама: гримьорът повтори моделите за една от снимките на карираните от стартовите знамена на клепачите. Колегите в цеха го сметнаха за скандално. Но Уемура само предложи промяна на отношението към грима, превръщайки го в средство за себеизразяване.

Шумът утихна и подходът на Уемура беше приет. За около 10 години марката не само придоби популярност - тя се превърна в култ. Армията от фенове на Шу Уемура расте с всеки изминал ден.

За разлика от много други в индустрията, Уемура реши да постави еднакъв акцент върху грижата за кожата и смелия избор на грим. Лабораториите на марката непрекъснато работят за подобряване на качеството на продуктите и разширяване на асортимента им. Например, хидрофилното масло вече се предлага от Shu Uemura в няколко формули, които обсъдихме подробно в тази статия.

Що се отнася до грима, тук Шу Уемура подкрепя създаването на запомнящи се образи и пуска всичко необходимо за това: цветни очни линии, големи палитри сенки за очи, буйни изкуствени мигли (те идват с кристали и с необичайна „козина“ ефект!).

Качеството на инструментите на Shu Uemura също е добре известно. Машинките за извиване на мигли от тази марка се считат за най-добрите.

Как да използвате такъв инструмент, описахме подробно в това видео.

Shu Uemura козметика днес

От година на година Shu Uemura разширява своите колекции грим и грижа за кожата. Има продукти за грим, без които марката вече не може да се представи:

  • Poreraser CC грунд мус

  • Кремове Petal Skin с деликатна текстура на венчелистчета от сакура

  • кушони (не само за равномерен тон, но и за свеж руж - Fresh Cushion Blush, за който говорихме подробно тук),

  • сенки за очи във всички възможни нюанси, цветни спирали и вежди Brow Unlimited

и други за създаване на ярки акценти.

За да се погрижи за кожата, в допълнение към хидрофилните масла, Shu Uemura разработи цяла гама от продукти за грижа за кожата.Това са серуми, кремове и лосиони, есенции и мъгли - в най-добрите традиции на ритуалите за грижа за кожата от Азия. А легендарните масла вече са представени от цяла колекция от продукти - за различни типове кожа.

Porefinist - За мазна кожа с разширени пори и склонна към обриви.

Ultime8 - против стареене.

"

Запознати ли сте вече с продуктите на Shu Uemura? Напишете коментар.

Категория: