Plumpers са измислени за тези, които мечтаят за плътни устни, но не са готови за въвеждането на филъри. Нека ви кажем как да увеличите устните, без да рискувате нищо

Плампер за устни: какво е това и как работи?

Има много техники за гримиране, които ви позволяват да направите устните визуално по-плътни. Можете например леко да „изместите“ контурите на устните с молив - отдалеч те наистина ще се възприемат като изразителни, но отблизо такива трикове за красота не изглеждат най-добре. Plumpers работят по различен начин - продукти за красота, които увеличават устните не визуално, а физически.

Ефектът на плумперите се основава на факта, че те стимулират притока на кръв към устните, като по този начин осигуряват обемен ефект. Резултатът ще бъде краткотраен, но няма да се налага да прибягвате до „инжекции за красота“. Има много начини за активиране на кръвообращението, така че можете да намерите различни видове пълнители в продажба.

Вакуумен уголемител

Сигурно сте виждали тези забавни ярки вендузи в много видеоклипове на блогъри за красота. Малка пластмасова купа, наподобяваща тава за печене, се притиска плътно към устните, след това те изсмукват въздух, задържат дъха си в това положение за 15-30 секунди, откачат вендузата - и ето ви устни като на Анджелина Джоли. Вакуумните плумпери работят според законите на физиката: кръвта се движи от зона с високо налягане към зона с ниско налягане. Когато всмуквате въздух, налягането в купата намалява. Веднага след като премахнете пълничката, има рязък приток на кръв към тъканите и устните се увеличават по обем. Ефектът е впечатляващ и трае от 30 минути до няколко часа.

Въпреки това тази джаджа за красота трябва да се използва с повишено внимание. Първо, вендузите се предлагат в различни размери и не трябва веднага да купувате версията, обозначена с L: ако по природа имате тънки устни, след като манипулирате такава пълничка, рискувате да изглеждате като ухапани от пчели. Второ, трябва да нанесете пълнителя върху устните си идеално равномерно, така че кръвта да се разпредели равномерно.

Трето, обърнете внимание на състоянието на кожата на устните. Сухотата и пукнатините са сериозни противопоказания за употребата на продукта. Също така е важно да разберете, че вендузата определено не е продукт за ежедневна употреба, дори ако имате перфектна кожа на устните: редовните експерименти с притока на кръв няма да доведат до нищо добро.

"

Пълничка с блясък

Гланцовете и балсамите за устни, които се класифицират като пълнители, имат различен принцип на действие: стимулират кръвообращението поради състава си.

Тези продукти съдържат компоненти, които леко дразнят кожата. Най-популярни са мента, джинджифил, канела, черен пипер. Всички те осигуряват приток на кръв към устните, но с по-предсказуем резултат, отколкото при вакуумните чаши. Пълниците в тази категория могат да имат както матови, така и лъскави покрития.

В допълнение, по-плътените гланцове създават сияещо покритие върху устните, което също придава ефект на визуален обем. Тези продукти включват например Filler Instinct Plumping Lip Polish от NYX Professional Makeup.

Какви други трикове ще ви помогнат да направите устните визуално по-обемни, разказахме в това видео.

Как да изберем пълнител за устни?

Най-често това, което имате пред себе си, е козметичен продукт за увеличаване на обема на устните, казва името му - търсете знака за пълничка на опаковката.Бъдете готови за факта, че по време на нанасяне ще почувствате студени тръпки или леко изтръпване. Това е сигнал: инструментът работи активно. Гланцовите и матовите пълнители за устни се предлагат в различни формати и видове, изберете този, който ви е по-удобен за използване.

Видове пълнички

В зависимост от текстурата има няколко основни типа омекотители за устни.

 • Течният гланц за устни е най-разпространеният по-плътен формат. Такива продукти изглеждат като обикновени гланцове. Предлагат се в туби и бутилки с четки или миниатюрни гъби.

 • Балсамите за подобряване на устните са по същество същите като гланцовете за устни, с изключение на по-плътната текстура. По-често са безцветни или с лек нюанс, имат по-слабо изразено излъчване.

 • Червилата с ефект на уголемяване на устните не са толкова често срещан козметичен продукт, но има интересни. Червилото Color Riche Plump and Shine от L'Oréal Paris е само едно от тях.

  Издава се във формат на познат стик. Доста плътна текстура и наситена с пигменти, тя ви позволява да създадете цялостен грим на устните, който ще бъде допълнен от ефекта на увеличаване на обема.

По-пълни формати

Plumper не е отделна категория продукти за красота, а само обозначение на специална характеристика на гланц или балсам, един вид бонус. Следователно форматът на освобождаване на такива средства може да бъде всичко: в епруветки, бутилки, пръчици, моливи или буркани.

За да избегнете грешки, прочетете внимателно етикета. Освен думата plump (и нейните производни), надписите volumizing, injection, filler lips и други могат да показват принадлежност към plumpers. Печеливша стратегия е да потърсите съвет от консултант.

Какви са цветовете и текстурите на пълничките?

Тези характеристики на продуктите за уголемяване на устни могат да бъдат много различни.

 1. Безцветни пълнички

  Това е класика. Те не се различават от прозрачните гланцове или балсами и затова могат да се използват дори в нюд грим. Мокрият ефект, който създават върху устните, прави увеличението още по-изразено.

  Прозрачните пълнежи могат да се поставят и върху цветни червила или само в центъра на устните: по този начин визуално ще изглеждат по-плътни.

 2. Цветни пълнички

  Това са всички гланцове, само полупрозрачни нюанси. Ако искате да постигнете естествен резултат, изберете тонове, които подчертават естествения цвят на устните, правейки го малко по-ярък. Желираният завършек в прасковено, нежно розово или корал винаги е освежаващ.

  Обърнете внимание например на Color Riche Plump and Shine от L'Oréal Paris.

 3. блестящи пълнички

  Подходящ за тези, които обичат блестящ грим на устните си. С тяхна помощ можете не само да увеличите устните си, но и да добавите акцент към образа си в духа на модерните сега 90-те години. Блясъкът ще работи в тандем с лъскавия блясък на покритието, осигурявайки двоен ефект.

  Убедете се сами, като опитате Filler Instinct Plumping Lip Polish от NYX Professional Makeup.

"

Преглед на най-добрите пълнички

Изберете един пълнител за всички поводи или добавете няколко към чантата си с гримове - зависи от вас. Но редакторите гарантират за тези четирима с главите (и устните си!).

 • Color Riche Plump and Shine, L'Oréal Paris

  Plump and Shine съдържа масло от мента, което е отговорно за увеличаване обема на устните. Списъкът на съставките включва и компоненти за допълнителна грижа за кожата - например витамин Е, известен антиоксидант. Покритието е полупрозрачно, с лек ефект на сияние. Устните изглеждат съблазнително плътни. Червилото е представено в осем нюанса, включително безцветно със златист блясък № 103, № 109 - прозрачно със синкав оттенък, бордо № 108, червено № 102, "бонбонено" розово № 105 и др. Plump and Shine е инструмент, с който можете не само да увеличите визуално устните си, но и да създадете интересен грим - гол или вечерен.

  Вижте какво мислят нашите читатели за този продукт тук.

  "

 • Filler Instinct Plumping Lip Polish, Професионален грим NYX

  За да направи грима с Filler Instinct Plumping Lip Polish сравним с ефекта на филърите, NYX Professional Makeup комбинира лъскаво покритие и разпръскване на искри в този инструмент. Заедно те създават сияен акцент върху устните. В резултат те изглеждат обемни и чувствени. Можете да избирате от шест нюанса: един от тях е прозрачен (Let's Glaze), останалите са с цветни пигменти. Има червено Major Mouthage, розово Sparkling Please, златно New Money, медно бронзово Cheap Fills и любимия ни Brunch Drunk, нюанс на пенливо вино.

 • L'Absolu Plumper, Lancôme

  Друг продукт от категорията за плътност е L’Absolu Plumper, пуснат като гланц за устни.Предлага се в един универсален нюанс Rôsy Plump, който изразително подчертава естествения нюанс на устните и подхожда на абсолютно всички. Хиалуроновата киселина в плумпера осигурява на устните дълбока хидратация и сякаш ги изпълва отвътре, засилвайки ефекта на визуален обем, което осигурява гланцово покритие на покритието.

  Вижте какво мислят нашите читатели за този продукт тук.

  "

 • Collagenist Re-Plump Lip Care, Хелена Рубинщайн

  Единственият балсам за устни в нашата класация определено заслужава място в базовата чанта с гримове: ще ви бъде полезен както през зимата, така и през лятото. Най-малките частици колаген запълват микробръчиците по кожата – устните стават гладки и съблазнително плътни. Балсамът може да се използва самостоятелно или като праймър за устни.Ако го нанесете върху ярко червило, ще получите двойно изразителен акцент.

Използвате ли пълнички? Какво е чувството? Кажете ни в коментарите.

Категория: