Трябва ли да приравним модата и красотата? Тенденциите, разбира се, влияят върху стандартите за красота, но не ги определят на 100%. Нека ви кажем как да изберете сред действителните това, което наистина ще украси външния ви вид

Съвсем наскоро веждите бяха обърнати внимание на остатъчния принцип - достатъчно беше да ги изскубнете „на мода“. Но през последните години корекцията на веждите и гримът придобиха съвсем различна тежест в грима. Заедно с тенденциите дойде и разбирането, че веждите - тяхната форма, ширина и плътност, са отговорни за изражението на лицето и неговата "архитектура" .Външното впечатление, което правим на другите зависи до голяма степен от тях.

Красиви вежди - какви са те?

За да достигнат днешния идеал, стандартите за красота в грима за вежди са преминали през много модни тенденции в различни времена.

Ако се потопите в миналото, тогава интересни факти за модата на различните форми на веждите можете да намерите още преди нашата ера. И така, в древен Египет са носели извити вежди с издължени върхове.

И в древна Гърция, за изненада на много от нас, веждите са били на голяма почит. Те не само бяха признати за красиви, но също така се смятаха за признак на интелигентност. През Средновековието, напротив, сякаш изобщо не са мислили за веждите. Високото чело се смяташе за красиво и, съдейки по картините от онези времена, за да се подчертае това, понякога изобщо не се изобразяваха вежди - това се потвърждава например от портрета на Мона Лиза.Веждите са оставени естествени, без особена грижа за тях, без боядисване. Интервенциите са били минимални до началото на 20-ти век, когато тънките конци за вежди идват на мода.

За да следват тенденцията, някои момичета от 20-те и 30-те години се отърваха напълно от естествените си вежди. И модните дъги бяха нарисувани върху кожата с помощта на козметика (същата смес беше използвана като в мастилото от онова време - вазелин плюс въглищен прах). Марлене Дитрих, Грета Гарбо и Жан Харлоу дават пример от големите екрани. 1940-те промениха нещата малко. Веждите продължаваха да се скубят, но не толкова яростно. Нова мания беше изострянето на върховете на веждите, които "се простираха" до слепоочието (като Катрин Хепбърн и Грейс Кели). През 50-те години момичетата бяха луди по заострените вежди на Одри Хепбърн и съблазнителната извивка на Мерилин Монро.

През 70-те и 80-те предишните тенденции избледняха; момичетата отново се върнаха към естествеността. Нещо повече, те откровено я изведоха на преден план, подобно на Мадона, която също извади диво растящите си естествени вежди с молив.

90-те отново донесоха промени със себе си: на мода навлязоха тънки вежди с отметка, силно подчертани с молив. Мнозина по-късно съжалиха, че са се поддали на модата, тъй като много скоро естествено дебелите и широки вежди отново бяха в тенденция и вече не беше възможно да растат сами. Ако и вие сте изправени пред същия проблем, ето няколко полезни съвета, които да ви помогнат да коригирате ситуацията.

През последните години определението за „красиви вежди“ включва добре поддържани вежди с естествена форма (това, което се нарича поддържани вежди), спретнато сресани и оформени.

Най-красивите естествени форми на веждите

Дъгообразен

Извитите вежди са на мода в момента. Благодарение на меката извивка те изглеждат много по-естествени от веждите с остри ъгли, които много момичета рисуват нарочно, за да направят чертите на лицето по-изразителни.Но не работи за всички. Плавните линии са по-добър избор за тези, които искат естествен вид.

Изкривено

Вежди с доста рязко издигане и спускане към върха, неслучайно много момичета го харесват. Те придават драматизъм на изображението: погледът става фатален и дори „хищнически“.

И някой се нуждае от такава форма, за да придаде на чертите повече острота; това работи добре, ако лицето е кръгло или овално.

Направо

Малко хора естествено получават прави вежди. Ако това е вашият случай, достатъчно е леко да подострите върховете, за да получите пълноценен грим на веждите.

Не всички момичета се стремят да приспособят веждите си към стандартните форми. Веждите могат да бъдат красиви без прекъсване и без извиване. По-важно е те да бъдат добре поддържани, спретнати (но не прекалено равномерни - няма нужда да се опитвате да им дадете ясен контур, като шаблон).Текстурата, обемът и оформянето правят красиви и изящни дори вежди без подчертана форма.

Красота в хармония: комбинация от форма на лицето и вежди

Кръгло лице

Много закръглени момичета намират за проблем липсата на високи скули, които се смятат за модерни. Чертите на лицето им обикновено са лишени от ясни линии. Веждите с извивка ще помогнат за коригиране на ситуацията. Просто не е нужно да рисувате отметка с натиск: резултатът трябва да е естествен, сякаш сте очертали лек завой.

Квадратно лице

Обратната ситуация е при момичетата с квадратно лице. В техния случай, напротив, трябва да изгладите ъглите, омекотявайки формата на веждите. Кръглите извити вежди са перфектни.

Не трябва да ги удължавате, като рисувате върха. Когато лицето е квадратно, напротив, искам леко да го стесня.

Овално лице

Категорично "не" с овално лице - извити вежди, които визуално изпъват контура. Оптималната линия на веждите е по-близо до права линия. Все още е възможно да се запази лека закръгленост, но е по-добре да откажете почивка, така че изражението на лицето да не стане твърде строго и сериозно.

Лице със сърце

Тази форма на лицето има ясно изразена брадичка. Особеността на такова лице е, че няма баланс между горната и долната част на лицето. Челото може да изглежда "тежко" . Затова се опитайте да не се увличате от "разширяването" на веждите с грим. Изберете мека извивка и средна ширина. Ако е възможно, леко "повдигнете" опашките на веждите.

Диамантено лице

Ако лицето има формата на ромб, тогава, както при квадратното лице, трябва да премахнете острите линии с помощта на компетентна корекция на веждите. Отново е по-добре да направите избор в полза на сводестата форма. Леко извиване също е приемливо, но трябва да се избягват графики, когато се създава такава форма.

Как да получите красиви вежди у дома без татуиране?

 1. Корекция

  Професионалистите се съветват да кандидатстват за корекция на вежди с причина.Така ще избегнете асиметрията (ако има такава, съветите от тази статия ще ви помогнат). Ако сте сигурни, че можете сами да се справите с корекцията, за всеки случай очертайте бъдещата форма на веждите с молив, за да не се увличате в работата с пинсети. Отстранете космите, като постоянно наблюдавате дали сте излезли извън маркирания контур. Говорихме повече за корекцията на веждите в това видео.

 2. Форма

  За да подчертаете получената форма на веждите с грим, първо работете с контура. С молив или наклонена четка за сенки нарисувайте мека линия по горната граница на веждите. Долната може да бъде пропусната - това е изпълнено с „претегляне“ на външния вид. Ако е необходимо, изострите опашката за графичен вид.

 3. Пълнеж

  Основното правило за попълване на вежди е да не се попълват с едно движение на четка или молив. Най-добре е да работите в техниката на люпене - тогава линиите ще изглеждат като косъмчета.

  Избягвайте силен натиск - отново за естествен ефект.

  "

 4. Фиксация

  Използвайте прозрачен гел, за да зададете цвета и формата на веждите.

  И ако не сте работили с цвят преди, нанесете специална спирала върху веждите си.

Правила за грижа за веждите

За да направите веждите си гъсти и красиви, отделете време да се погрижите за тях. Не правете корекции твърде често. Нанасяйте серуми за растеж на косата на курсове или правете нежен масаж с масла от време на време, като внимателно ги втривате в кожата и космите. За да премахнете грима от веждите, използвайте отново продукти с масла: те едновременно ще овлажнят и подхранят веждите.

"

Преглед на грим за вежди

Още не сте решили кое лекарство ви подхожда най-добре? На тях, според редакторите, си струва да се обърне внимание преди всичко.

 • Pencil Brow Satin, Maybelline New York

  Този функционален двустранен продукт от Maybelline New York е еднакво удобен за дефиниране на формата на веждите и запълване на контура им отвътре. В една опаковка те съчетаха тънък молив с 2 мм гриф за прецизна корекция на формата на веждите и гъбен апликатор с цветна пудра, който ефективно запълва празнините в контура. Също така ще помогне за смесването на линиите, ако са твърде ясни.

 • Дълготрайна боя Unbelieva Brow, L'Oréal Paris

  Unbelieva Brow е опция за момичета, които искат да направят красив грим на веждите и да запазят резултата за няколко дни. Това е колко време трае нюансът след нанасяне. Удобно е, че в допълнение към самата тръба с удобен мек апликатор има и отделна двустранна четка, която ще ви помогне да изработите контура и да поставите космите в правилната посока. Резултатът ще бъде спретнати и добре поддържани вежди.

 • Sculpt & Highlight Brow Contour, професионален грим NYX

  Един от най-сигурните начини за красиво подчертаване на веждите е използването на техниката за контуриране. Първо очертайте контура с молив. Тъй като стилусът му е тънък, той е подходящ и за щриховка вътре в контура. След това нанесете лек хайлайтър под веждите, който се намира на другия край на пръчката - това ще помогне да „подчертаете“ получената форма и да я направите по-изразителна.

Кои вежди смятате за красиви? Споделете вашето мнение в коментарите.

Категория: