Оранжевият ноктопластика е смел избор. Какви нюанси да използвате, какво ви е необходимо за създаване на картина и каква трябва да бъде процедурата, ако решите да рискувате?

Такъв маникюр винаги ли ще изглежда подходящо и трябва ли всеки да пробва този дизайн?

Кога е подходящ оранжевият маникюр?

Оранжевите нокти ще изглеждат ярки, независимо какъв дизайн изберете. Ето защо, ако предпочитате нюд гама, по-добре е да откажете такъв маникюр. Но ако често предпочитате наситени цветове, тогава дизайнът на ноктите с портокал ще ви свърши чудесна работа.

Има няколко начина да си направите маникюр с портокал. Ако обичате да създавате уникални дизайни, въоръжете се с четка. Стикерите и техниките за щамповане ще помогнат на начинаещите.

По-нататък в статията ще ви разкажем стъпка по стъпка как да нарисувате портокал върху ноктите, ще споделим идеи за цитрусов маникюр и ще покажем как да комбинирате портокал с други плодове на дълги и къси нокти.

Начини за създаване на картина с портокал

Има няколко начина за създаване на такъв дизайн. Разказваме за всеки по-подробно.

Ръчно рисувани

Ръчното рисуване е опция за пациента. Ще ви отнеме много време да практикувате и да създадете рисунка, ако тепърва започвате експериментите си с ноктопластика.

Започнете с прости опции за рисуване: нарисувайте цял портокал (просто нарисувайте оранжев кръг и завършете с рисуването на клон) или нарисувайте големи резени.

Стикери

Стикерите ви позволяват да създавате изкуство за нокти с едно движение на ръката. В зависимост от вашите желания можете да изберете стикери, които изцяло покриват повърхността на нокътя, или такива, които красиво допълват основния модел.

Щамповане на готови модели

Техниката за щамповане е друга възможност за тези, които искат да опитат сложен дизайн, но не са готови да отделят много време за маникюр. Ще бъде достатъчно да прехвърлите шаблона от специална палитра върху нокътя с помощта на апликатор.

Необходими материали и инструменти

Ще ви трябва:

 • оранжева пръчка,

 • файлове,

 • баф,

 • база,

 • отгоре,

 • лак за фон (като Perfect Fit на Essie),

 • лак за рисуване (като Tart Deco на Essie),

 • четка,

 • стикери,

 • крем за ръце (като кориандър на Kiehl).

В допълнение към горното, може да имате нужда например от инструменти за щамповане или допълнителни нюанси на лак за нокти. Всичко ще зависи от дизайна, който изберете.

Как да нарисувате портокал върху ноктите: стъпка по стъпка фото урок

Ще ви трябва:

 • Лак за нокти Essie - Fall for NYC,

 • Essie Perfect Fit лак

 • Лак за нокти Essie - Tart Deco,

 • Essie лак - Женско биле.

По-нататък в статията ще анализираме стъпка по стъпка две опции за дизайн на ноктите с оранжево.

Модерен контрастен дизайн

Ако поставите ярко оранжево върху тъмен матов фон, то ще изглежда подходящо дори през студения сезон. През есента смело комбинирайте оранжево с нюанси на лилаво и синьо, по-близо до новогодишните празници - с бордо и зелено.

 1. Нанесете лак за нокти по ваш избор. Пирон, където ще бъде дизайнът, гримирайте оранжево. Изчакайте да изсъхне напълно.

 2. Изберете свободния край на нокътя с черна дъга. Ето как определяте очертанията на портокала.

 3. Използвайте точки и лак, близък до оранжев, за да създадете неравна текстура на кожата. За да нямат ясни граници на точките, прекарайте многократно точките върху една и съща област, без да получавате нова порция лак върху нея.

 4. По същия начин очертайте вътрешността на кората с бял лак. Също така добавете цветни капки в центъра, за да направите плътта да изглежда по-изразителна.

 5. Начертайте резените и сърцевината, нанесете горната част. Под въздействието на върха свежият лак леко ще се разтвори и границите ще се окажат размазани. Когато горната част изсъхне, можете да дублирате линиите с тънка четка, за да получите повече обем.

 6. Върху съседни нокти, покрити с матов топ, добавете пръски портокалов сок с помощта на точки. Можете също да подредите капки с прозрачен връх, за да симулирате водни пръски.

Маникюрът с портокал е готов!

Ярък стилен дизайн на светъл фон

Чрез комбиниране на няколко прости елемента в една композиция, можете да създадете ефектен дизайн дори без специални умения за рисуване.

 1. Завършете ноктите си с бял лак. Изчакайте да изсъхне напълно.

 2. На тънка дълга четка нанесете малко количество черен лак. Притиснете четката към нокътя под лек ъгъл и нарисувайте линия. Благодарение на дългата купчина и правилния наклон на четката, линията ще се окаже тънка и равномерна. Свържете няколко линии, за да получите квадрат.

 3. За да нарисувате кръг с тънка четка, вземете минимално количество лак върху него, притиснете го с върха към нокътя, така че да се отвори в полукръг. Направете няколко движения нагоре и надолу, така че лакът да се разпредели равномерно. Откъснете четката от нокътя.

 4. Повторете няколко пъти, като движите четката, докато завършите кръга.

 5. Попълнете центъра на получения кръг и поставете цветни точки около квадрата с помощта на точки.

 6. Добавете бели линии върху оранжевия кръг, за да направите портокалов резен.

 7. Нанесете топ. Готово!

Препоръчва се за четене:

 • Маникюр с диня: фото урок
 • Маникюр с киви: стъпка по стъпка фото урок
 • Плодов маникюр: фото урок

Идеи за оранжев дизайн за къси нокти

Дори на къси нокти можете да създадете интересна рисунка за нокти. Ето няколко идеи.

Красиво оранжево яке

Опитайте да играете с нюанси. Не е необходимо да нанасяте бял лак върху ръба на нокътя, както при класическия френски маникюр. Използвайте оранжев лак на единия ръб и традиционен бял лак на другия, който ще се пресича в средата. А върху нокътя на безименния пръст залепете стикер с портокалов резен.

Споделихме тайните за създаване на френски маникюр в това видео.

Летен оранжев маникюр с портокал

В топлия сезон няма съмнение: оранжев маникюр с портокал ще изглежда подходящо. На един от ноктите можете да нарисувате цял портокал, а на следващия - само резен. Комбинацията от приглушено оранжево и черно ще ви помогне да постигнете хармоничен резултат.

Маникюрът може да бъде допълнен с точки, карета или райета. Експериментирането с геометрията ще ви помогне да получите още по-интересни резултати.

"

Портокал на бял фон

Белият лак е идеалният фон за всякакви експерименти. Оставете покритието на няколко нокти плътно (можете да използвате както бял, така и оранжев лак), а върху големия и безименния нарисувайте част от резена.

Варианти за оранжев маникюр за дълги нокти

В случай на дълги нокти е важно да не претоварвате маникюра. Ето някои вдъхновения, които работят както за бадемови остри нокти, така и за квадратни нокти.

Портокал с капки

Капки сок, създадени с прозрачен лак, ще ви помогнат да придадете обем на рисунката. Добавете ги върху основния шаблон, когато покритието изсъхне.

Между другото, не е нужно да използвате плътен фон като фон. Можете да направите яке, омбре или например лунен маникюр. Друг вариант е мраморен фон за маникюр с портокал и капки.

Оранжев маникюр с портокали

Използвайте не киселинно оранжево, а по-малко наситен прасковен цвят (или например направете градиент от един към друг). Така че маникюрът ще се окаже по-универсален. Начертайте резен върху един от ноктите и капки сок върху следващия.

Портокалови резени

За да се видят ясно портокаловите резени, използвайте контрастен лак за фон. Не е необходимо да избирате неутрално бяло, бежово или черно. Можете да изберете нюанс от същата цитрусова гама, като например лимон.

Летен маникюр с портокал и други плодове

Кои комбинации ще изглеждат хармонично? Обърнете внимание на тях, ако решите да си направите оранжев маникюр през лятото.

С лимон или лайм

Такава класическа комбинация от цитруси, като на снимката, си струва да опитате, ако сте готови, че маникюрът ще се окаже много ярък. Това ще трябва да се вземе предвид при избора на дрехи през следващите седмици. Работете с контраст. Оградете резенчето портокал с лак в цвят лайм и обратното.

Също така можете да комбинирате портокал и лимон в един и същи маникюр.

С мандарина

Мандарина и портокал в един и същи маникюр трудно могат да бъдат разграничени един от друг. Но резените с различни размери могат безопасно да се комбинират.

С киви

Играйте с нюанси. За да хармонизирате маникюра с неонови нюанси, използвайте нюд лак за фон. И украсете ноктите на различни ръце с резенчета портокал и киви, като разбиете ярки цветове по външните краища.

С диня

Ако желаете, можете да добавите друг нюанс. Сочната малина ще бъде последният щрих на плодовия маникюр.

Ако маникюрът е твърде ярък, матовият топ ще ви помогне да направите цветовете по-приглушени. Но е по-добре да откажете допълнителен декор (кристалчета, стикери със сребро или злато, фолио, искри, флорални орнаменти).

"

Кой оранжев дизайн на ноктите ви хареса най-много?

Категория: