По какво се различава азиатският грим от европейския, какви продукти винаги можете да намерите в японските дамски козметични чанти и защо си струва да опитате хидрофилни масла? Юджи Асано отговаря честно

Има ли такова нещо като традиционен японски грим? Ако е така, какво се разбира под това и как се различава от европейското?

За разлика от европейските лица, азиатските лица нямат такива релефи, те са по-плоски. Следователно традиционният японски грим не включва, например, класически грим на очите с помощта на сенки.По-точно, използваха се сенки, но те не се нанасяха върху клепачите, а във външните ъгли на очите, върху слепоочията и горната част на бузите, а понякога дори върху цялото лице. Сенките трябваше да са розово червени. Това означаваше, че момичето е в добро здраве и че е секси. Този грим се нарича benny, което означава "червен цвят" .

Кои са най-важните продукти за грим в японските дамски козметични чанти?

Основният инструмент в козметичната чанта е червилото, тъй като японките обикновено се гримират с акцент върху устните. В допълнение към червилата, със сигурност ще има инструменти за създаване на перфектния тон и такива, които е удобно да вземете със себе си и да коригирате грима си с тях през деня. Те включват фон дьо тен и пудри на прах.

Кои продукти на Shu Uemura са най-обичани в Япония?

Най-популярният продукт на Shu Uemura в Япония е червилото, тъй като почти всяка японка ги използва в грима. На второ място са хидрофилните масла на марката.

Топ 3 от вашите лични бестселъри на Шу Уемура?

Аз съм създателят на козметиката Shu Uemura, така че ми е трудно да избера три продукта, всички са ми като деца. Но ако говорим за настоящия момент, тогава вероятно е хидрофилно масло, фон дьо тен Unlimited, молив за вежди Hard Formula и всички четки за грим.

Един от най-необичайните продукти в линията Shu Uemura е моливът за вежди Hard Formula. Как да го използваме правилно, какви са предимствата му?

Моливът е създаден, за да може да рисува всеки един косъм с него, поради което има формата на меч. Тънкият стилус имитира косъмчетата, позволявайки ви да преоформите веждите си, но въпреки това да изглеждате естествено.

С какво хидрофилните масла са по-добри от другите почистващи препарати? Момичетата с мазна кожа все още се страхуват да ги използват - какъв съвет бихте им дали?

За красотата на кожата е важно да поддържаме нейния водно-липиден баланс. Грешка е да се мисли, че момичетата с мазна кожа не трябва да използват масла. Напротив, излишната мазнина по кожата се отстранява най-добре с масло, тъй като водата просто няма да я измие. Всички хидрофилни масла Shu Uemura са подходящи за момичета с мазна кожа. Те ще възстановят баланса и с течение на времето кожата ще изглежда по-добре поддържана. Можете да изберете всяко масло от линията, съсредоточете се върху аромата, който харесвате.

Кои са най-горещите тенденции в грима в Япония в наши дни?

Бих подчертала тенденцията за червени устни. Но това не са матови текстури, както беше преди, а по-прозрачни, сияещи. Модерният грим трябва да изглежда естествено - това е може би основното правило.

Категория: