Baby Boomer, или, както го наричат още, френският градиент, е истински класически маникюр. Как се различава от обичайното омбре и как сами да създадете такова изкуство за нокти?

Характеристики на бейби бумър маникюра

Бейби бумър маникюрът е елегантна комбинация от градиент и френски маникюр. Техниката дължи името си на поколението жени, родени между 1946 г. и 60-те години на миналия век, когато раждаемостта в Съединените щати рязко се увеличава - тоест се случва пълноценен бейби бум.Момичетата от това поколение предпочитаха естествен дизайн на ноктите с минимум детайли, в отговор на което майсторите излязоха с маникюр, който изглеждаше така, сякаш изобщо нямаше лак върху ноктите. Това изображение се превърна в един от истинските символи на този период - и не губи своята актуалност днес.

Като правило, в случай на такова изкуство за нокти, предпочитание се дава на голи цветове, характерни за сакото. Въплъщението на такъв деликатен дизайн ще се окаже дори на много къси нокти. Но за да направите прехода възможно най-гладък (а именно гладкостта на прехода между нюансите е една от характерните черти на такъв маникюр), по-добре е да изчакате, докато пораснат поне малко.

Благодарение на нюд тоновете, маникюрът ще стои подходящо както на среща, така и на бизнес среща, а също така ще допълни хармонично вечерна визия.

Необходими материали и инструменти

За да направите този маникюр ще ви трябва:

 • лакочистител,

 • памучни тампони,

 • оранжева пръчка,

 • файл,

 • баф,

 • нюд лак (като Demure Vix на Essie),

 • бял или млечен лак (например "Craftswoman" от Essie),

 • база,

 • топ (като Top Coat от Essie),

 • крем за ръце (напр. Biotherm).

Готови ли сте? По-нататък в статията ще ви разкажем стъпка по стъпка как да създадете дизайн на бейби бум върху ноктите.

"

Но първо ви съветваме да гледате обучителен видеоклип за създаване на градиент. В края на краищата основата на маникюра в стила на бейби бум е и техниката на плавен преход между нюансите.

Как да си направим бейби бумър маникюр: инструкции стъпка по стъпка със снимки

 1. 1

  Нанесете нюд лак за нокти, близък до естествения цвят на ноктите ви. Изчакайте да изсъхне напълно.

 2. 2

  За да създадете градиент, ще ви трябва триъгълна гъба за грим. Има всички необходими характеристики и можете да го намерите във всеки магазин за козметика, което значително улеснява подготовката.

 3. 3

  За да не оцветите кутикулата, можете да използвате специална течна лента.Ако обаче го нямате, не се отказвайте от експерименти. Можете да нанесете лака на лента според ширината на нокътя. Трябва да започнете с малкия пръст и съответно най-тясната ивица лак. Първо нанесете бял лак върху гъбата с отстъп 5 мм от ръба, след което я намажете с основния цвят на лака, който сте използвали в първата стъпка.

 4. 4

  Сега, когато нанесете лака върху нокътя, белият лак ще бъде по-близо до свободния ръб. В същото време имайте предвид, че ако лакът се нанася със закръглена четка, градиентът също ще се получи с огъване. За да направите прехода между цветовете плавен, нанесете гъбата върху нокътя с резки движения, движейки я нагоре и надолу.

 5. 5

  Когато създавате градиент на следващите нокти, нанесете лака на по-широки ивици.Завършете палците последни. Чувствайте се свободни да нанесете лак върху предишните ленти върху гъбата - това няма да повлияе на работата по никакъв начин. Въпреки това, след като дизайнът е завършен и лакът върху гъбата изсъхне, тази част ще трябва да се отреже, тъй като вече няма да е достатъчно еластична.

 6. 6

  За да накарате гъбата да боядиса страните на нокътя, издърпайте страничните ролки със съседните си пръсти.

 7. 7

  Ако страните все още не са боядисани, нанесете малко количество бял лак върху ъгъла на гъбата. Това ще ви позволи да определите точно лака, където е необходимо.

 8. 8

  За да не изглежда нокътното легло късо, разтегнете леко линиите на "усмивката" .

 9. 9

  Същият ъгъл с нова порция бял лак, преминете през върховете на ноктите, така че белият цвят в тези зони да е възможно най-плътен и светъл.

 10. 10

  Ако някъде смятате, че бялата част на градиента е по-висока, отколкото бихте искали, нанесете основен цветен лак върху бял лак, за да коригирате шаблона.

 11. 11

  За да изгладите текстурата и да завършите дизайна, нанесете топ лак. В този случай способността на върха леко да разтваря предишни слоеве лак ще играе в ръцете ви, тъй като преходът между цветовете ще бъде възможно най-гладък. Дори малко количество лак да попадне върху кожата, лесно се фиксира с четка с капка лакочистител. За тази цел четките за гримиране на вежди са отлични, както и за нанасяне на червило.Те са по-плътни от четките за ноктопластика.

 12. 12

  Бейби бумър маникюрът може да бъде допълнен с други дизайнерски елементи по желание. Например, той ще служи като отличен фон за модел под формата на клонки.

Маникюрът Baby Boomer е готов!

Най-добрите идеи за нежен маникюр за къси и дълги нокти

Както при френч или омбре, дизайнът на ноктите тип бейби бумър предлага много вариации. Можете да изберете нюанс, който почти съответства на естествения цвят на нокътя, или да дадете предпочитание на по-ярките нюанси от розовата гама; допълнете маникюра с рисунки и кристали или го оставете в оригиналния му вид. И най-добрите, според редакторите, идеи за нежен бейби бум маникюр, вижте на снимката по-долу.

С кристали

В случай на такъв деликатен маникюр като бейби бумър, не искате да го претоварвате с детайли. Особено когато става въпрос за дизайн за къси нокти. Малък камък или чифт кристали върху нокътя на безименния пръст ще са достатъчни.

Ще освежи ноктопластиката, но няма да се откроява от общия стил.

"

Рисуван

За опитни майстори на ноктите или начинаещи, които са готови да прекарат няколко часа в създаване на изкуство за нокти, има още един необичаен вариант. Когато създавате бейби бумър маникюр, направете творчески преход между нюансите, като използвате рисунки.

Може да са, например, дървета или абстрактни отпечатъци от бял лак, които ще избледнеят в плът в основата на ноктите. Какви други изображения трябва да бъдат възприети, казахме тук.

Flesh Baby Boomer

Въпреки това, в класическа версия без допълнителни детайли, такъв гол маникюр ще изглежда много нежен и ще придаде на ноктите с всякаква дължина добре поддържан вид.

Чували ли сте за този дизайн? Какъв маникюр предпочитате за всеки ден? Споделете идеите си в коментарите.

Категория: