Пудра, червило, тинт, флумастер, молив - това е само част от продуктите, които се произвеждат за оформяне на вежди. Днес те са не по-малко от козметиката за устни или очи. Нека ви помогнем да се ориентирате в цялото това разнообразие

Модата на ярко подчертаните вежди отстъпва място на желанието за естественост. Но това не се отразява на популярността на продуктите за вежди. За повечето момичета те все още са задължителни и твърдо са заели своето място в основния комплект за красота. Единственият въпрос е какъв формат козметика за вежди да изберете. За да решите, трябва да изучите различни видове очни линии и да намерите "своите" .

Какво е линия за вежди?

В широк смисъл линията за вежди е инструмент за корекция на цвета. Неговата задача е да подчертае естествения им контур или, ако е необходимо, да го промени визуално по такъв начин, че да хармонизира чертите на лицето и изображението като цяло.

Само преди няколко години нямаше толкова много възможности за оформяне на вежди. Момичетата използваха предимно сенки или моливи като тези, предназначени за околоочния контур. Продуктите за вежди са в различни текстури и формати, с различни апликатори, което не може да не се отрази на резултата. Някои осигуряват най-естествения резултат, други ви позволяват да получите пълноценен акцент в грима - върху веждите.

Видове линия за вежди

По последователност и свойства

 1. Сухо

  Прахообразните очни линии вършат отлична работа за запълване на контура на веждите, ако има празнини вътре. Те включват например комплекта Brow Artist от L’Oréal Paris.

  Говорихме за него по-подробно в това видео.

  Прахообразните очни линии могат нежно да очертаят веждите, указвайки формата им; ще получите лек грим без графики (ако не изберете мокро нанасяне), който ще изглежда естествено.

  Има само един недостатък: този грим не издържа. Цветът ще трябва да се фиксира с гел, така че резултатът да продължи през целия ден. Прочетете повече за това как да направите грим за вежди с помощта на сенки тук.

 2. Сметана

  В молив или в буркан (така обикновено се произвеждат червилата за вежди), кремообразните очни линии ви позволяват да направите веждите на лицето си много по-забележими.

  Вярно, ако нанесете такъв инструмент чрез излюпване, тогава ще получите естествен грим с него. Прочетете повече за това как да използвате молив в тази статия.

 3. Течност

  Течните продукти за вежди се предлагат като очни линии, маркери и оцветители. Те включват например Unbelieva Brow от L’Oréal Paris.

  Благодарение на текстурата оставят доста ярка следа върху кожата. Това означава, че гримът с такива инструменти ще се окаже графичен. Което обаче няма да е минус, ако искате например леко да изострите опашките на веждите.

Според формуляра за освобождаване

 1. Сенки

  Не се различават много от обикновените сенки за очи. Освен ако изборът на нюанси не е такъв, че можете да намерите опции както за топли, така и за студени типове цветове.

  Сенките се нанасят най-добре с наклонена четка. Този може да работи както върху контура на веждите, така и върху тяхното попълване.

 2. Молив

  С молив като High Precision Brow Pencil на Giorgio Armani нямате нужда от никакви допълнителни инструменти (освен може би острилка за подостряне на оловото).

  Това е универсална очна линия, която винаги се препоръчва за начинаещи, тъй като е много лесна за боравене.

  След като изчеткате веждите си, можете да ги оцветите с молив; ако сте прекалили с натиска и сте получили твърде ясни линии, омекотете ги с върховете на пръстите си или гъба.

 3. Флумастер

  Тази очна линия е избрана от тези, които се смятат за напреднали в гримирането на вежди. Това е така, защото маркерът изисква твърда ръка, която може да осигури оптимален натиск и да не превръща веждите в две тъмни дъги, сякаш нарисувани с маркер. Маркерите за вежди обикновено имат заострен апликатор, особено за оставяне на фини линии по кожата.Отстрани те ще приличат на косъмчета и ще създадат ефекта на плътност, който най-често се търси при грима на веждите. Има и универсални продукти, които съчетават различни покрития. Например обратимото острие за вежди на Urban Decay съчетава функциите на маркер и молив.

 4. Нюанс

  Още един течен продукт с допълнителна дълготрайност. Оцветява космите и леко се впива в кожата, осигурявайки дълготраен ефект.

  И така, след използване на оцветителя Maybelline New York Brow Tattoo, гримът издържа три дни.

 5. Червило

  Може да се очаква кремообразните текстури като Paradise Extatic Pomade на L'Oréal Paris да блестят.

  Искате веждите ви да бъдат в центъра на визията ви? След това можете спокойно да използвате червило, като го нанесете върху веждите със специална четка със скосен ръб.Опитайте се да не слагате твърде много върху него и откажете да натискате силно - в противен случай веждите ще изглеждат "нарисувани" .

"

Как да изберем правилната очна линия?

Формата на освобождаване и текстурата на очната линия трябва да се избират въз основа на два критерия. Първият е желаният резултат. Феновете на "грим без грим" ще предпочетат сенки, а тези, които предпочитат графика и яснота - флумастери и нюанси. Второто е лекотата на използване. Тук има смисъл да се съсредоточите върху средствата, с които сте свикнали. Някой е по-уверен в държането на молив, а някой умело притежава четка.

Но това не е всичко. Има много различни нюанси на молив за вежди, които трябва да имате предвид. Те са създадени за представители на различни цветови типове. Нюанси на кафяво с червеникаво ще подхождат на момичета с „топъл“ външен вид. Пепеляво кафяво, в което се забелязва сивкав оттенък, е това, от което се нуждаете за студен цветен тип.Също така си струва да знаете, че цветът на веждите в идеалния случай трябва да бъде няколко тона по-светъл от косата. Това правило работи дори в случай на черна коса.

Как да използвате линия за вежди: инструкции стъпка по стъпка

 1. Корекция на вежди

  Преди да работите с цвят, уверете се, че сте доволни от формата на веждите. Ако е необходимо, отстранете излишните косми и изрежете контура с пинсети. Научете повече за това как да оформите веждите си в това видео.

 2. Оформяне на вежди

  След като постигнете желаната форма на веждите, внимателно ги срешете с кръгла четка, така че да лягат косъм до косъм.

 3. Вежди

  Започнете процеса с обозначаване на контура на веждите. Не е необходимо да го очертавате - просто го очертайте, като обръщате внимание на опашките. Вътре в контура, ако има пропуски, трябва да щриховате, което ще създаде визуално впечатление за плътност.

  Това е универсална техника, но текстурата на продукта, който сте избрали, все пак ще трябва да се коригира. Малко вероятно е сенките да дадат яснота на линията, сравнима с резултата от работа с очна линия от филц. А с флумастер, напротив, има риск да получите неестествено ярък резултат. Намирането на баланс е важно.

 4. Фиксация

  Завършете веждите си с прозрачен гел за вежди, който ще зададе както цвят, така и форма. Благодарение на този инструмент веждите ще запазят спретнат, добре поддържан вид през целия ден.

Професионални съвети за поставяне на очна линия

 1. База

  В момента няма специален грунд за вежди. Може би скоро ще се появи, но засега гримьорите съветват да нанесете малко основа за сенки върху веждите, така че в бъдеще цветът да се запази по-добре върху космите и върху кожата.Благодарение на този лайфхак цветът на веждите след корекция ще бъде по-наситен.

 2. Lite версия

  Когато се фокусират върху веждите, много момичета забелязват, че погледът става тежък - веждите сякаш висят над очите. За да избегнете това, първо, не потъмнявайте веждите в основата. Второ, не подчертавайте формата им отдолу. Ако и очертайте контура, тогава горният.

 3. Няма грешки

  Направихте малка грешка с очната линия? Всички петна могат да бъдат коригирани с плоска четка с коректор. Този подход има редица допълнителни предимства. Първо, докато изтривате цвета, който е „напуснал“ контура, придавате на формата на веждите малко повече дефиниция. Второ, светлият коректор създава подчертаващ ефект и, ако се нанесе под веждите, подчертава извивката им.

"

Рецензия за най-добра линия за вежди

Само избирате своето лекарство? Според редакторите си струва да започнем с тях.

 • Tattoo Brow Microblade, Maybelline New York

  В серията Tattoo Brow, Maybelline New York има необичаен маркер с назъбен апликатор. Той рисува няколко линии наведнъж, като ви помага с техниката на излюпване и създава ефект, подобен на резултата от микроблейдинга - само че без ходене на козметик и болка. Зъбците на апликатора са много тънки, така че инструментът ще осигури най-точното нанасяне на цвета, без да замъглява линиите. Tattoo Brow Microblade има дълготрайна формула, която обещава да издържи до 24 часа.

 • Brôw Densify Powder-to-Cream, Lancôme

  Brôw Densify Powder-to-Cream се предлага в течна опаковка, подобна на очна линия. Но вътре крем-прах с необичайна текстура, която се превръща от суха в кремообразна, втвърдявайки се върху космите след нанасяне върху веждите. Благодарение на специалната консистенция на продуктите за вежди, те придобиват визуална плътност поради 3D ефекта, осигурен от прахообразните частици. С помощта на апликатора можете да подчертаете и формата на веждите, а не само да попълните контура им отвътре.

  Вижте какво мислят нашите читатели за този продукт тук.

  "

 • Brow Blade, Urban Decay

  Urban Decay наскоро представи Brow Blade Double Ended, друга опция за тези, които търсят ултра прецизен микроблейдинг.В единия край на тубичката има молив, който без усилие може да оформи формата на веждите с меки естествени линии. А от другата - маркер с много тънък апликатор, който ви позволява да рисувате върху липсващите косми, така че да изглеждат като вашите.

 • Can't Stop Won't Stop Longwear Brow Ink Kit, Професионален грим NYX

  Първото нещо, което привлича вниманието ви, е необичайният капак на тубичката, върху който NYX Professional Makeup е прикрепил двустранен гребен за вежди с меки влакна и твърди зъбци. Когато развиете капачката, ще намерите течна формула, която може да се нанесе върху веждите, като ги прави по-ярки на цвят и по-дефинирана форма. Формулата е водоустойчива, така че гримът на веждите ви ще издържи през целия ден, без да се налага повторно нанасяне. Между другото, в допълнение към естествените нюанси, палитрата включва и розово, лилаво, мента и синьо - специално за любителите на експериментите с веждите.

 • Unbelieva Brow, L'Oréal Paris

  Този инструмент е подходящ за момичета, които искат да създадат грим за вежди с дълготраен ефект. В случай на Unbelieva Brow ще издържи до 2 дни! Оцветяването може да се нанесе върху веждите с плюшения апликатор, вграден в капака, след което нежно да се разнесе с включената под ъгъл четка. В другия край на четката има мека четка; използва се за окончателно оформяне.

  Anna Zavgorodnyaya Победител във втория сезон на шоуто за грим, национален гримьор за L’Oréal Paris в РусияUnbelieva Brow е много пигментиран продукт и стяга доста бързо, затова препоръчвам да не го нанасяте с апликатор веднага върху веждите. Разнесете малко нюанс върху опакото на ръката си или чиста палитра и нанесете малко по малко с помощта на наклонена четка. Този инструмент е универсален, те могат да боядисват цялата вежда или просто да запълнят празнините.Особено Unbelieva Brow може да бъде полезен за тези, които имат белези в областта на веждите: като правило върху тях не попада нито един продукт, така че е по-добре да приложите устойчив нюанс.

  Вижте какво мислят нашите читатели за този продукт тук.

  "

Категория: