Като част от благотворителната програма „Красота за по-добър живот“ учениците от училище-интернат № 5 в Калуга ще бъдат обучени на основите на грима и грижата за кожата. Разказваме как се роди този важен проект

Красотата ще спаси света. Много ми се иска да е така. Междувременно тя просто го подобрява: именно с тази цел преди десет години стартира проектът „Красота за по-добър живот“. Международната програма на фондация L'Oréal е насочена към подкрепа на хора в трудни житейски ситуации. В Русия се реализира съвместно с инициативата "Кой, ако не аз?" и работи в регионите Калуга и Москва.

През септември в Калужкото училище-интернат № 5 на името на. F. A. Rau откри първия обучителен клас, посветен на „Основи на грима и грижата за кожата на лицето“. Учениците се обучават как да създават професионален грим и рисуване на лице, запознават се с правилата за премахване на грим и лична грижа. В рамките на същата програма интернатът вече предлага обучение по маникюр и фризьорство.

Сега в Калужска област програмата вече включва шест курса по фризьорство и четири курса по маникюр - 239 ученици вече са завършили курсовете. Жорж Шишманов, генерален секретар на L'Oréal в Русия, коментира: „Когато се запознахме с децата, които учеха в кабинетите за фризьорство и ноктопластика, които отворихме преди това, нямаше как да не обърнем внимание на състоянието на кожата им. Изправени пред свързания с възрастта проблем на акнето, много тийнейджъри не знаеха как правилно да се грижат за себе си, как правилно да маскират несъвършенствата с помощта на козметика.Така се роди идеята да отворим нов офис и да научим децата на основите на грижата за кожата на лицето и грима.”

На първия учебен ден всички ученици получиха свой комплект четки и грим L'Oréal Paris. След завършване на курса на учениците ще бъдат издадени държавно признати сертификати за допълнително образование: този документ ще им позволи да работят като гримьори и рисувачи на лица.

Категория: