При къси нокти се препоръчва да изоставите сложния дизайн (няма достатъчно място за него). С дългите - бъдете по-селективни в ноктопластиката, за да не изпаднете в вулгарност. Навсякъде има свои собствени нюанси. И маникюрът, предназначен за средно дълги нокти, не е изключение

Късите нокти не ви се струват достатъчно елегантни, а дългите прекалено "хищни" ? След това трябва да се спрете на средната дължина, която красиво удължава пръстите и оставя много възможности за ноктопластика.

Въпреки това дори и да не ги използвате и да лакирате ноктите си в един цвят, маникюрът пак ще е на върха.

Характеристики на маникюр върху средно дълги нокти

Средната дължина е, когато бялата ивица на върховете на ноктите вече се е превърнала в забележима дъга, превръщайки се в пълноценна „усмивка“. Но ако имате дълги пръсти и удължена нокътна плочка, тогава дори 3 mm израстване ще ви се стори сериозна дължина.

Така че във всеки случай златната среда е различна. За да останете в рамките на средната дължина, преценете дали е достатъчно удобно, пречи ли, изглежда ли агресивно.

Между другото, формата на ноктите играе важна роля в това как изглежда средната дължина отстрани.

 1. Овално

  Този вариант на формата е най-подходящ за любителите на класиката.

  Стои елегантно не само на средни, но дори и на дълги нокти. Придайте на ноктите си овална форма, ако искате визуално да удължите пръстите си и като цяло ръцете ви да изглеждат по-спретнати, добре поддържани, женствени.

 2. Мек квадрат

  Също действителна форма. Струва си да изберете за момичета, които не споделят ентусиазма за модата за нокти със стесняване към върховете.

  Има и такива, които не харесват остри, бадемовидни или овални нокти - те са за лаконичност и строгост в маникюра. И в този случай мек квадрат може да помогне.

 3. Бадем

  Това е кръстоска между овални и остри нокти. Общоприето е, че тази форма изглежда най-добре на дълги нокти, но средните, ако им придадете бадемовидно очертание, няма да отстъпят по нищо. Това е решение за красота за момичета, които обичат новите тенденции в ноктите и с удоволствие ги пробват.

Нов дизайн на ноктите със средна дължина

3D декор

Ако търсите вдъхновение в модния маникюр, то този сезон обемният дизайн се превърна в тенденция.

Определено не е подходящо за всеки ден, но определено може да ви подтикне към нови експерименти с ноктите.

Вижте например сиянието на перлените мъниста, които красят ноктите на моделите на Adeam.

Декорът с мъниста по върховете на ноктите в Fashion East е друг ярък пример за модерен маникюр за средно дълги нокти.

"

Цветни петна

Как да комбинирате няколко цвята в маникюр на средни нокти, за да сте в тенденция? Съдейки по шоутата, в случай на средни нокти, това може да бъде лесна за изпълнение и ефектна версия на маникюр с цветни ивици - сякаш няколко нюанса са небрежно смесени в палитрата. Вземете за проба маникюр от шоуто Chromat есен-зима 2023/2020. И ако решите да повторите, опитайте да смесите например нюансите "Shine Buttons" и "On Style" от Essie.

Минимализъм

Като се има предвид популярността на изкуството за нокти, може да бъде трудно да се върнете към маникюра без ненужни детайли. Препоръчва се за средно дълги нокти през този сезон. Ако изберете пастелни нюанси, получавате нежен вариант за маникюр за средни нокти. Дайте предпочитание на строгото черно и бяло и изкуството на ноктите ще изглежда съвсем различно.Като основа нюансът "To the fullest" на Essie е идеален.

Класически гол (Carolina Herrera), червен лак (Prabal Gurung), изчистен маникюр с тънка ивица в средата (Christian Siriano) или сбит лунен маникюр (Badgley Mischka) – тези дизайни на ноктите също са актуални този сезон.

"

Идеи за лесен маникюр за средни нокти: Избор на снимки

Матиран маникюр

Дори и най-простият дизайн става ефектен и необичаен, ако покриете ноктите си с матов топ отгоре.

Може да са прости ивици на плътен фон или дизайн с цветни блокове, които ще станат още по-графични с матово покритие.

Отрицателно пространство

Това е името на дизайн, който има прозрачни "прорези" .

Има много възможности за създаване, а ако работите с линии и форми, ще получите стилен минималистичен маникюр, който ще украси ноктите ви и ще покаже на другите вашия вкус. Няколко идеи за негативно пространство за маникюр за средни нокти можете да намерите на снимките по-долу.

Огледален маникюр

Как да направите маникюра забележима част от изображението, без да украсявате ноктите с рисунки? Изберете модерно втриване, което прави покритието огледално и по този начин привлича вниманието към ноктите.

Това е чудесен начин да подчертаете средната дължина без сложен дизайн.

френски

Този дизайн все още е любим на много момичета, само не в класическата визия с бяла ивица по върховете. От време на време те се опитват да го разнообразят и резултатът е само приятен, особено ако добавите малко цвят към френския маникюр.

Подробни инструкции за създаване на такъв дизайн можете да намерите в това видео.

Между другото, "обратното яке" също може да бъде същото.

Възможности за маникюр за средно дълги нокти с декор

Блясък

Маникюрът с блясък върху средни нокти е нещо, което може да изглежда просто и с вкус, ако го направите на гол или напълно прозрачен фон.

Добавете малко блясъци към върховете на ноктите с „оттенък“ към средата или ги запълнете с отделен блок с ясни контури.

Отпечатано

Нямате желание да измисляте "сюжетни" рисунки за ноктопластика? След това намерете модерен принт за вашия дизайн. Това може да бъде например животински принт - като зебра, леопард или жираф. За визия в стил сафари този маникюр е идеален.

Минерален маникюр

Минералите са една от актуалните тенденции в бижутата, които могат да бъдат "пренесени" върху ноктите.

Представете си изрязване на кристал и повторете изразителната му игра в маникюра си. Полезни нюанси като "Pearl Thread" от Essie.

С мъниста и кристали

Всеки маникюр - със или без рисунки - може да бъде красиво допълнен с искрящи кристали, перлени мъниста, мъниста и други подобни детайли.

Основното нещо е да не се увличате твърде много и да знаете кога да спрете: твърде много декор ще изглежда вулгарно.

Арт маникюр

За да получите артистичен маникюр на средни нокти, е достатъчно да нанесете лакове в различни нюанси върху едноцветен фон с небрежни движения с четка.

Малко творческа бъркотия - и красивото изкуство за нокти е готово.

Колко дълги са ноктите ти? Какъв маникюр избирате за нея? Напишете коментар.

Категория: