Не е нужно да сте професионалист с дългогодишен опит, за да направите бързо красив грим. Споделяне на трикове на гримьори

В грима основните познания са много важни. Без тях не можете дори да създадете елементарен образ за всеки ден. Тогава са необходими лайфхакове, за да се направят достъпни по-сложни неща, ниво по-високо.

Хакове за грим за лице

 1. Силен тон

  Нанесли сте основа, но все още се притеснявате, че тонът няма да издържи? Използвайте метода на пунктиране. Това е техника, при която фон дьо тенът се втрива в кожата с четка. В рамките на разумното, разбира се. Не се изисква сила.

  Това позволява кремът буквално да се отпечата в кожата, което не се случва, когато просто го разнесете върху кожата с четка.

 2. Сияйна кожа

  Получаването на модерен ефект на росен блясък е много по-лесно, отколкото си мислите: всичко, което трябва да направите, е да нанесете малко хайлайтър върху основата си, преди да нанесете. Резултатът ще бъде много по-естествен, отколкото ако просто сте „подчертали“ скулите с хайлайтър. Ще ви трябва продукт с течна текстура.

 3. Меко контуриране

  В крайна сметка контурирането е тенденция за камерата. В реалния живот скулпторните ивици по скулите често изглеждат като мръсни петна, дори ако сте нанесли много малко продукт. Една от възможностите е да го замените с руж, който ще помогне не само да коригира овала на лицето, но и да придаде на лицето по-свеж и здрав тен. Или вземете фон дьо тен с няколко тона по-тъмен и го смесете под скулите, на челото по линията на косата и по задната част на носа.Ето още 6 фини трика за контуриране.

Хакове за перфектен грим на очите

 1. Отворен поглед

  Как да направите очите си по-изразителни, ако страдате от липса на сън? Разбира се, нищо не може да замени здравословния 8-часов сън, но гримът ще помогне в спешни случаи. Първо, можете да нарисувате вътрешния контур на очите с бежов каял с блясък. Второ, нанесете хайлайтър върху зоната във вътрешните ъгли на очите.

 2. Гладки стрелки

  Когато рисувате стрелки, не забравяйте, че те трябва да бъдат продължение на контурната линия на долния клепач. И ако това не помогне, превърнете нещо от импровизирани средства в шаблон - най-често те използват визитки и пластмасови карти (а също и обикновена маскираща лента) за това.Прикрепете картата към външния ъгъл на окото под желания ъгъл и нарисувайте права линия. След това можете лесно да нарисувате свързващите елементи.

 3. Естествено опушено

  Ако сте нарисували стрелки с молив със свободна ръка и нещо се обърка, можете бързо да поправите ситуацията и да получите, може би, дори най-добрия вариант за грим. Смесете цвета с гъста малка четка, докато текстурата на молива напълно замръзне върху кожата. Ще получите лека мъгла около околоочния контур, която ще привлече вниманието, без да е прекалено крещяща – за разлика от наситените опушени очи.

 4. Луксозни мигли

  Имате нужда от обем и дължина, но нямате специален грунд под ръка? След това просто напудрете миглите си и ги покрийте със спирала. Можете да вземете като основа и друг инструмент - балсам за устни.Може би това решение е дори по-добро: балсамът ще осигури храна на ресничките. Прочетете повече за това как правилно да рисувате мигли със спирала в тази статия.

Грим за устни: топ 3 хака

 1. Ясен контур

  Не е нужно да имате молив за устни, за да получите перфектно равномерен грим с червило.

  Ако внезапно в процеса на нанасяне на цвета сте излезли извън контура, коректорът ще ви помогне да премахнете петната: можете буквално да изтриете червилото там, където не трябва да бъде. Полезен инструмент с тънка четка.

 2. Устни за обем

  Стар трик е да нанесете малко гланц за устни в средата на устните, за да получите обем. Но какво ще стане, ако просто не понасяте лепкави гланцове? След това използвайте сух хайлайтър.

  Размажете малко пудра в средата на устните с върха на пръстите си. И нанесете малко повече върху арката на Купидон. Как иначе можете да направите устните си плътни с грим, разказахме в този видео урок.

 3. Ярък цвят

  Много гримьори се карат на момичетата, че използват коректор или плътен фон дьо тен вместо специален грунд за устни. Междувременно помага много - в случай, че искате да постигнете богато покритие в нюанс. Основният слой служи като лека основа за цвета.

  Ще стане по-ярка и няма да се налага да наслоявате червило, "по-тежък" грим.

  "

Съвети за гримиране на вежди

 1. Дебелина

  За да направите веждите визуално по-пълни, трябва да попълните празнините вътре в контура. Не всеки знае как да го направи правилно. Не е необходимо да рисувате напълно веждите отвътре със сенки или молив. Тайната е в техниката на излюпване. Тънките линии, имитиращи косми, трябва да бъдат нарисувани по посока на растежа: така постигате естествен резултат.

 2. Текстура

  Има и друг начин да направите веждите да изглеждат по-дебели. Текстурираният стил се превърна в истинска тенденция. Вземете малко сух сапун върху кръгла четка за вежди и го прокарайте през космите няколко пъти. Така те ще придобият допълнителен обем, а след нанасянето на цветния гел акцентът върху веждите ще стане още по-изразителен.

 3. Красива рамка

  За да могат веждите да изпълняват точно такава функция след корекция, а не да висят над очите, правейки погледа тежък, не ги подчертавайте с цвят по цялата повърхност.Донесете само огъването и върха и използвайте минимум цвят в основата. Също така е полезно да се изучи такава техника за корекция като контуриране на веждите: тя включва оцветяване на цвета, за да се получи лек градиент отвътре навън.

  "

Как мога да използвам обичайните си инструменти по различен начин?

 1. Червено червило под очите

  Този лайфхак ще дойде на помощ на онези, които са останали без обичайния си коректор за тъмни кръгове. Червеният цвят перфектно неутрализира синьото, така че можете да замените коректора с червено червило, в който случай.

  Разнесете го на тънък слой върху зоната под очите и отгоре нанесете плътен коректор или фон дьо тен.

 2. Кафява спирала - върху веждите

  Вашият обичаен гел не осигурява правилна фиксация на формата на веждите? Защо не използвате спирала? Използвайте четка, за да разнесете кафявия нюанс върху веждите. Цветът ще помогне за дефинирането на веждите, а формулата на спиралата, предназначена да фиксира извивката на ресничките, ще помогне за сигурното фиксиране на веждите във формата, която сте им дали.

 3. Хайлайтър и бронзант - върху клепачи

  Тези продукти лягат върху клепачите с красива сянка и изразителен блясък, правейки очите много привлекателни. Ето защо гримьорите смело заменят сенките с тях. И вие можете да направите същото, когато нямате обичайната си палитра.

 4. Течно червило - в грима на очите

  Ако не можете да намерите правилния нюанс в колекциите очни линии, вижте линиите течни червила.

  Тяхната текстура може да се нанесе и върху клепачите - те перфектно ще се справят със задачите на линията. Всичко, от което се нуждаете, е удобна четка под ъгъл. Цветният флуид изсъхва бързо и оставя плътен цвят върху кожата, който не се изтрива и не запушва.

Тайни за бърз грим

Опушени очи в експресен режим

За опушен ефект само за няколко минути нанесете нюд основа и сенки за очи върху клепачите си. След това, по-близо до външните ъгли на очите, поставете кръст с мек каял или сенки в молив. Смесете с гъста четка, за да получите същата мъгла.

Свеж грим за минута

Ако не сте свикнали да фокусирате върху очите, задачата е опростена. За да получите завършена визия, ще ви бъдат достатъчни BB крем и крем червило в стик. Подравнете тона и след това с подложките на пръстите си разнесете червилото първо върху „ябълките“ на бузите, а след това върху устните, като им придадете лек полупрозрачен нюанс.

Вечерен грим с акцент върху устните

За бърз вечерен грим поработете върху тона, след това оцветете веждите с оцветяващ гел, който същевременно ще фиксира формата им, и нанесете спирала. Остава само да подчертаете устните с ярко червило: този акцент ще стане централен в образа и няма да изисква допълнения.

Две в едно: грим за очи и вежди

Ако нямате нищо против монохромния външен вид, можете да спестите време, като използвате едни и същи кафяви сенки за очи и вежди. Очертайте контура на очите с наклонена четка (дори можете да нарисувате меки стрелки с нея - това е въпрос на няколко минути), след което запълнете контура на веждите с цвят, за да подчертаете леко формата им.

За още съвети как да направите красив грим само за няколко минути, ще намерите в тази статия.

Знаехте ли за тези трикове преди? Или те са станали откритие за вас? Споделете впечатленията си в коментарите.

Категория: