Macara е първата асоциация с марката Maybelline New York. Всичко е просто: с този инструмент историята на марката започва преди повече от век. Колко далеч е изминала компанията през това време? Разкриване на подробности

Началната точка е 1913г. Тогава се появи първата спирала на бъдещата марка Maybelline. Историите за изобретяването му са различни, но главните герои са едни и същи - Мейбъл Уилямс и брат й Томас от Чикаго. Според една от версиите Мейбъл търсела начин да привлече вниманието на съсед, който харесвала, но не отвръщала със същото. Момичето искаше да го порази с красота или по-скоро мечтаеше очите им да се срещнат и той да не може да отмести поглед.Тя реши да опита да смеси прах от въглен и вазелин, за да гримира миглите си с този състав. Нейният брат Томас я намери да се занимава с тази дейност, който помогна на Мейбъл да намери оптималното съотношение на съставките. Казват, че идеята на Мейбъл била успешна: сърцето на любимия й трепнало и Томас скоро разбрал, че и други жени със сигурност ще харесат новото лекарство.

Имаше още една легенда. Твърди се, че Мейбъл е изгорила миглите си, докато готви. В търсене на нещо, което да й помогне да поправи ситуацията, момичето се зае да смеси въглищен прах с вазелин. Брат Томас шпионира нейните експерименти и, като продължи да експериментира сам, създаде пълноценен продукт за красота, който жените скоро започнаха да купуват не само в страната производител на Америка, но и в целия свят.

Пътят към индустрията

По един или друг начин, през 1913 г. първата в света формула за спирала е създадена от съвместните усилия на Мейбъл и Томас.Далеч не беше идеален, но дори и тогава осигури желания ефект. От самото начало Томас разбира, че находката ще бъде търсена сред жените и систематично поставя бизнеса на търговска основа.

Неговата спирала за първи път излезе на пазара под името Lash-Brow-Ine. Това не беше най-успешното именуване. Две години по-късно младежът излезе с по-хармонична версия - Maybelline. В това заглавие той комбинира името на сестрата на Мейбъл и думата "Вазелин" - все пак това беше основата на първата композиция.

Продажбите на спиралата на Уилямс започнаха да растат през първите месеци. Вестниците писаха за нея, което сериозно добави популярността й. Първоначално Томас изпраща продукта си по пощата, но жените искат спиралата да се продава в магазините. Той се появи в публичното пространство в някои магазини вече в по-удобен и компактен формат, който Уилямс предложи през 1917 г.

Интересното е, че първите версии на спиралата Maybelline бяха калъф с оцветяваща лента (можете да изберете черно или кафяво) и четка, наподобяваща четка за зъби. Тя разпредели сянката върху миглите и веждите. Малко по-късно се появи течна форма на спирала с четка-апликатор. Цената беше ниска, мнозина можеха да си позволят този козметичен продукт - спиралата не беше луксозен артикул. Уилямс позиционира изобретението си като продукт за красота за всеки ден.

Всичко за грима на очите

През 1920 г. гамата на марката се разширява: на жените се предлагат сенки за очи от Maybelline.

И те също се разпродадоха с гръм и трясък. От първите стъпки в бизнеса Уилямс обърна много внимание на рекламата и трябва да кажа, че холивудските актриси взеха участие в това. А самата компания в крайна сметка се премести в Холивуд - по-близо до фабриката за мечти, където средствата на Maybelline биха могли да бъдат полезни на екранните диви.

1930 г. влезе в историята на Maybelline с още едно високопоставено представяне: на жените беше предложен молив за очи и вежди. Появата на нови фондове изисква нови ходове, които подхранват интереса към козметиката на марката. Така че през 1932 г. Уилямс решава първо да организира мащабна разпродажба на Maybelline, за да покаже на жените, че марката им предлага достъпна красота. И тогава продуктите на Maybelline най-накрая се появиха в големите универсални магазини.

По-познатата ни като формат спирала в тубичка тип "молив" с кръгла четка Maybelline е пусната много по-късно, през 60-те години. Това беше Ultra Lash, което беше първият крайъгълен камък в създаването на модерна линия спирала. Въпреки успеха на Maybelline, през 1967 г. Уилямс решава да я продаде. Новите собственици продължиха работата му. И скоро те представиха на жените цял набор от революционни средства. 1971 г. е белязана от представянето на спиралата Great Lash, чиято тубичка е лесно разпознаваема днес.

Имаше ярко розова опаковка и зелена капачка - Great Lash и днес се продава в тази форма.

Всички отбелязаха компактността и лекотата на използване на Great Lash. Малката кръгла четка позволява ултрачерното да се нанася възможно най-прецизно и икономично.

Вижте какво мислят нашите читатели за Great Lash тук.

"

През 70-те години към спиралата, сенките и очните линии се присъединиха и други продукти за грим: фон дьо тен, червила, цветни лакове за нокти. Maybelline се превърна в гигант за красота, като остана верен на своите достъпни цени, без да прави компромис с качеството на своите продукти.

Красотата, каквато е

" Maybelline помага на жените да вдъхнат живот на различни идеи за грим, като в същото време се стреми да гарантира, че козметичните продукти на марката подчертават естествената им красота.През 90-те години се появява известният лозунг Maybe she&39;s born with it. Може би е Maybelline („Може би е вродено. Или може би е Maybelline“). В Русия се трансформира в познатото „Всички са възхитени от вас. И ти си от Maybelline”, но оригиналната му версия по-добре разкрива мисията на марката – да покаже естествената красота на жената по такъв начин, че да привлича вниманието и да мотивира към комплименти по нейен адрес. В помощ на Maybelline идват знаменитости, превърнали се в звезди на рекламните кампании на марката през годините. Това са Миранда Кер, Кристи Търлингтън, Сара Мишел Гелар, Адриана Лима и много други."

През 90-те години Maybelline става Maybelline New York, след като оцелява при преместването в мегаполиса. Оттогава компанията живее в ритъма на големите градове, динамично се променя заедно с модата, като същевременно остава актуална. Maybelline ви позволява да сглобите базова козметична чанта и в същото време да следвате най-новите тенденции от модния подиум: гримьорите на марката работят зад кулисите на шоутата от много години.

"

Maybelline New York тези дни

Днес една от основните гордости на Maybelline е колекцията спирала.

В него почетно място заема и любимият на жените Great Lash, който лесно се разпознава по яркорозовата си бутилка със зелена капачка.

Заобиколена е от не по-малко достойни представители на тази категория козметика:

  • Volume Express с обемен ефект, който може да се получи за нула време - няколко движения на четката,

  • Lash Sensational,

  • Пълно изкушение,

  • Snapscara не съдържа восък с лека формула на водна основа.

А също и много други версии на един от основните козметични продукти, за които говорихме подробно в тази статия.

Която и опция да изберете, този видео урок ще ви помогне да приложите продукта правилно.

Най-популярните са:

  • Бебешки устни,

  • Дълготраен фон дьо тен Superstay,

  • червила в стик Color Sensational,

  • Superstay Matte Ink течни червила,

  • Color Tattoo кремообразни сенки за очи, къде мога да ги намеря?

  • моливи и очни линии от сериала Master Drama.

Тендсетърите вече са оценили хайлайтъра Face Studio Holographic, инструмент за постигане на холографски ефект.

Научете повече за Maybelline New York Highlighters тук.

Скулпторът Face Studio Contour се е доказал като отличен, който е предназначен да създава естествени контури.

Фонд дьо тенът Dream Cushion ще бъде оценен от любителите на cushion-cushion.

А за тези, които търсят ексклузиви, Maybelline подготвя изненади от време на време. Последната беше колаборация с Puma, насочена към активните момичета, които искат да правят всичко и да изглеждат перфектно.

Дълготрайните формули ще преживеят дори най-интензивната тренировка и леките водни процедури, така че след фитнес клуба можете да отидете на вечеря с приятели или на среща със същия грим.

Очакваме с нетърпение още колекции от Maybelline в бъдеще, включващи практични продукти, които осигуряват постоянно красиви резултати.

"

"

Категория: