Гримьорите казват: с предстоящия век е по-добре да не правите грим със стрелки. Парадоксално, но техниката "котешко око" с такива първоначални данни помага да се "отвори" погледът. Нека поговорим за това по-подробно

Първо, нека да разгледаме характеристиките на грима за котешко око.

Характеристики на грима за котешко око

Грим котешко око или „котешко око“ е комбинация от стрелки и мъгла от сенки. Те са свързани по специален начин. С помощта на сенки се създава потъмняване на външните ъгли на очите, така че очите стават визуално по-удължени, а ъглите са насочени нагоре - към опашките на веждите.След това гримът се завършва с очна линия.

Продължавайки линията на растеж на долните мигли, нарисувайте стрелки. Те лягат красиво върху сенките и допълват опушения ефект с изразителен контраст. В същото време стрелките могат да бъдат както графични, така и меки - пернати.

Това е основно котешко око. Въпреки това, такъв грим може да бъде допълнен с различни детайли, които ще направят изображението по-изразително. Например, можете да подчертаете вътрешния контур на клепачите с кайал - тъмен отгоре и светъл отдолу.

Друга възможност е да създадете затъмнение в гънката на клепача. Или добавете акцент към средата на века. А през лятото, вместо очна линия, можете да използвате молив и да добавите сенки с ярък нюанс.

" Котешко око" за предстоящия век

Поради факта, че гримът за котешко око включва стрелки, момичетата с предстоящи клепачи често го отказват.

Много хора просто не знаят, че е напълно възможно да се адаптира към тази специфика и да се гарантира, че недостатъците са скрити и достойнствата са подчертани.

За да направите това, в процеса на създаване на грим трябва да следвате няколко правила.

 1. Направете потъмняване с акцент върху сгъвката на клепача

  Първата стъпка в грима за котешко око е да получите опушен ефект. Само при предстоящ клепач това трябва да са пълноценни опушени очи. В този случай първо трябва да се потъмни гънката на клепача, която визуално изчезва поради надвисването. Благодарение на тъмните нюанси се образува сянка, която ще създаде впечатлението, че има гънка.

  Тази сянка трябва да бъде "разтегната" , така че да улови надвисналата област. В резултат на това надвесът ще изглежда по-малко обемен и съответно не толкова забележим.

 2. Отхвърляне на графики

  За да не подчертаете надвеса на клепача, не рисувайте стрелки с течна очна линия или молив от филц. По-добре е да избягвате графичните линии, в противен случай ще бъде много забележимо как надвисналият клепач покрива част от стрелката. Използвайте молив или сенки - за да могат линиите да се засенчват и да няма усещане за нарушаване на цялостната картина. Как да нарисувате стрели с молив, казахме в това видео.

  И как да ги създадете с помощта на сенки - тук.

 3. Настройте стрелките в правилната посока

  Това е друг ключов момент: стрелите не трябва да имат извити опашки. И още повече, те не трябва да се издигат от ъглите на очите нагоре, към върховете на веждите. Най-добре е стрелките да вървят направо: в този случай надвесът няма да ги скрие.

 4. Получете компетентен грим за вежди

  Не можете без него. Факт е, че клепачът ще изглежда още по-тежък, ако върховете на веждите се спускат надолу. Тази конфигурация води до ефекта на тъжен поглед. Момичетата с надвиснал клепач са най-подходящи за почти прави вежди с лека извивка.

 5. Изберете матови текстури

  За момичета с предстоящи клепачи, гримьорите препоръчват да се откажат от блестящите сенки и очните линии. Факт е, че те създават ефект на обем и когато векът надвисне, това само изостря проблема. Затова се препоръчва използването само на матови продукти.

  Опитайте например очната линия Matte Signature на Maybelline New York.

Инструкции стъпка по стъпка за създаване на грим за котешко око за предстоящ клепач

 1. Подготовка

  Устойчивостта на грима е много важна при такава характеристика като предстоящия клепач. Поради триенето на кожата (което е неизбежно при надвисване) сенките могат да се размажат, а с тях и стрелките. Следователно всичко трябва да се направи предварително, за да се гарантира, че гримът е надеждно фиксиран. Нанесете праймър върху клепачите и кожата във външните ъгли на очите и изчакайте да попие. Подходящ, например, добре познатият Eyeshadow Primer Potion от Urban Decay.

  След това нанесете основен нюанс сенки за очи - например светлобежово.

 2. Опушен ефект

  Матови сенки - не прекалено светли, но не и твърде тъмни - преливат се в центъра на клепачите. Може да бъде цвят на кафе със сметана или светлосив нюанс. Сега потъмнете гънката на клепача. Направете това с малка четка, смесвайки сенките по орбиталната линия.Със същата четка направете мъгла във външните ъгли на очите. Трябва да минава върху самия надвиснал клепач откъм външните ъгли на очите.

  В грима за котешко око, между другото, често се използва хартиено тиксо. Позволява ясна граница да посочи мястото на нанасяне на сенките извън външните ъгли на очите. Но с предстоящия век е по-добре да не използвате тази техника. Най-тъмният цвят за smokey не е подходящ - трябва да се остави за рисуване на стрелки. Уверете се, че няма ясни граници между нюансите. Те трябва да бъдат внимателно засенчени, създавайки плавни преходи.

 3. Стрелки

  Започвайки да създавате стрелки, първо очертайте очертанията на очите. Очертайте го с молив.

  И едва след това нарисувайте конската опашка. В това ще ви помогне скосена четка. Начертайте линията права, няма смисъл да я насочвате нагоре: когато клепачът надвисне, такива стрелки просто няма да се виждат. След като нарисувате прави стрелки, омекотете ги малко с плътна четка.

  Ако въпреки рисковете все пак искате да използвате флумастер или течна очна линия, следвайте същите правила, рисувайте само много тънки стрелки.

 4. Последни щрихи

  Последната стъпка зависи от това какъв ефект искате да постигнете. За да „отворите“ погледа, приближете лигавицата с лек молив-кайал. За да получите вечерен грим, сменете цвета на каялата с по-тъмен. И разбира се, боядисайте миглите със спирала, като се опитвате да ги поставите в процеса към външните ъгли на очите.

Гримьорът Рита Стрелцова представя своя версия на грим за котешко око.

 1. Нанесете овлажнител и грунд за грим.

 2. Разнесете фон дьо тен върху кожата.

 3. Нанесете коректор - в областите, където трябва да изсветлите зони или да скриете синини. Направете леко контуриране. Уверете се, че смесвате границите на средствата правилно.

 4. Тъмно чело, скули, брадичка.

 5. Нанесете руж и хайлайтър. Превърнете гримирането на веждите в навик.

 6. Начертайте стрелка с черен молив (или черни сенки). Нанесете кафяви сенки за очи върху целия си клепач и разбъркайте добре.

 7. Тъмносиви сенки украсяват клепачите с помощта на техниката smoky ice.

 8. Подчертайте вътрешните ъгли на очите с коректор или хайлайтър. Оцветете миглите си. Не забравяйте да боядисате пространството между миглите и да подчертаете долния клепач с черен молив.

 9. Нанесете голо червило върху устните си. Изображението е готово!

"

Преглед на грим котешко око

На първо място ви съветваме да обърнете внимание на тези средства. Според редакторите те са идеални за грим с котешки очи.

 • Tattoo Liner, Maybelline New York

  Tattoo Liner е сред най-добрите моливи за грим с акцент върху контура, който е оптимален за предстоящия клепач. Кремообразната му текстура е много пластична, което означава, че с помощта на Tattoo Liner можете да рисувате графични стрелки и след това да ги смесвате. Същото качество ще ви позволи да създадете мъгла по контура на очите, омекотявайки линиите с плътна четка с къс косъм (като четката за размазване). Моливът може да се използва и като каял, рисувайки с него вътрешния контур на клепачите. Има много опции, но трябва да запомните, че текстурата бързо се втвърдява, което означава, че не трябва да забавяте със засенчването, ако искате да получите опушен ефект.

  "

 • Палитра сенки Lid Lingerie, Професионален грим NYX

  Създадена за гол грим, Lid Lingerie Shadow Palette включва шест естествени основни нюанса с матово покритие. Средствата дават плътно покритие - това, което е необходимо за предстоящия век. Съчетаването на светлобежово с по-тъмни нюанси на кафявото може да ви даде опушения ефект, от който се нуждаете за поглед с котешко око.

  Разберете какво мислят нашите читатели за Lid Lingerie Shadow Palette тук.

  "

 • Eyeshadow Primer Potion, Urban Decay

  Инструментът ще помогне на тези, които се нуждаят от супертраен грим. Тънкият слой Eyeshadow Primer Potion изравнява микрорелефа на кожата, попива бързо и създава основен слой, върху който сенките и очната линия се задържат сигурно.Между другото, 24-часовата издръжливост не е единственото нещо, което този инструмент може да даде на грима. Освен това помага да се запази наситеността на нюансите.

 • Matte Signature Eyeliner, L'Oréal Paris

  Този молив е подходящ за момичета, които са готови да допълнят котешките си очи с графични стрелки. Има няколко важни предимства: първо, водоустойчива формула (това означава, че стрелките няма да бъдат изтрити поради триене на кожата на клепачите); второ, приятна матова текстура - линиите придобиват кадифено покритие след изсъхване. Както си спомняме, матовата козметика е най-добрият избор за момичета с предстоящи клепачи. Тънък апликатор и капачка със специална оребрена зона, която ви позволява да държите здраво продукта, също са значителни плюсове. Всичко това ви позволява да рисувате линии без петна.

  Вижте какво мислят нашите читатели за Matte Signature тук.

  "

Имате ли предстоящ проблем със века? Какъв вид грим избирате, когато искате да акцентирате върху очите? Напишете коментар.

Категория: