Има все повече продукти, които могат да се нанасят "ръчно" - буквално с върха на пръстите. Но все още имате нужда от четки: в грима, който правите не за скорост, а за качество, не можете без тях

Купуването на първите четки, които ви попаднат под ръка, не е най-доброто решение. Това се потвърждава от гримьори. Те, както никой друг, знаят, че в случай на грим „инструментариумът“ значително влияе на резултата. В основната козметична чанта трябва да има не само наистина необходими продукти за красота с отлична репутация, но и четки, които могат да поемат част от работата.

Най-добрите четки за грим: как да изберем?

Когато избирате четки за грим, започнете от това какви продукти за красота използвате най-често и какви техники предпочитате. Купете тези, които определено ще ви бъдат полезни.

Купчина: естествена или синтетична?

Това е един от първите въпроси. Има стереотип, че синтетичните четки са по-лоши по качество от естествените. Това е грешно. За козметика с различна текстура са необходими четки от различни материали.

Естествените четки са подходящи за пудри. Порестите влакна абсорбират кремове или течности, което прави четката магнит за прах и мръсотия. Ако все пак използвате такава четка, когато работите с „мокра“ козметика, не забравяйте да я измиете след употреба - в противен случай тя ще се превърне в място за размножаване на бактерии и рискувате да ги прехвърлите върху кожата всеки следващ път.

Затова кремообразните и течните продукти трябва да се нанасят с четки със синтетичен косъм.

Има и хибридни четки с основа от естествен косъм и синтетични накрайници. Наричат се "дуофибър" .

Кой е най-добрият материал за дръжка?

Дърво, пластмаса, метал - има много опции и всички те са доста надеждни. Изберете най-удобния за вас. Не забравяйте да обърнете внимание дали дръжката и желязната скоба са добре закрепени.

Ще ви разкажем повече за това кои четки, според нас, заслужават внимание, по-късно в статията.

Най-добрите четки за лице

За пудра

Ако използвате пудра ежедневно, то за основната козметична чантичка ви трябва четка за нея - голяма, широка, обемна и пухкава, като Large Powder Brush от колекцията четки на Urban Decay.

Много производители произвеждат четки с естествен косъм за пудри, но четките на Urban Decay са изцяло синтетични, а суровините за производството им са рециклирани пластмасови бутилки - голям плюс за марката заради вниманието й към проблемите на околната среда.

Няма компромис с качеството: Urban Decay се погрижи синтетичните косъмчета да се усещат толкова меки и приятни, колкото естествените. По-горе вече казахме, че е по-хигиенично, тъй като не абсорбира влагата; по същата причина четките се почистват по-лесно. След като нанесете пудрата, можете лесно да я почистите и подготвите за следващо нанасяне. Прочетете повече за четките за пудра тук.

За фон дьо тен

Четките за фон дьо тен се произвеждат по различни начини. За да намерите „своя“, трябва да вземете предвид текстурата на продукта, който използвате, както и да разберете какъв вид покритие имате нужда. За леко покритие използвайте плоска четка със заоблени ръбове като Flat No. 07 Pro Brush от NYX Professional Makeup.

Той е най-подходящ за разпределяне на течности - течни продукти, които трябва да бъдат "разпънати" върху кожата.

Обемен дуофибър като Dual Fiber No. 04 Pro Brush от същата марка е това, от което се нуждаете, за да работите с кремове. Средствата се събират върху белите върхове на влакната и се разпределят по лицето с леки четкащи движения. Благодарение на това резултатът е ефирен; Не се вижда кремавият слой отстрани, постига се ефектът на "втора кожа" .

Ако трябва да прикриете по-надеждно несъвършенствата по кожата, тогава имате нужда както от по-плътен крем, така и от по-плътна четка. Може да е Total Control Drop Foundation Brush No. 22 от NYX Professional Makeup. къде да намеря?

Или дори кабуки четка с къса основа, която е удобна за натиск по време на нанасяне - за да получите покритие, под което е лесно да скриете зачервяване, пигментация и други несъвършенства. Можете да прочетете повече за това как да изберете четка за фон дьо тен тук.

За коректор

Коректорът е средство за локално маскиране на несъвършенства. Най-добре е да го приложите насочено към областта на кожата, която трябва да бъде подравнена в тон с „фона“. Следователно четката за коректор трябва да е малка, като четката за точков коректор NYX Pro Spot, за да вземе продукта на самия връх и да го остави в точното количество точно там, където ви е необходим.

Трябва само да направите леко засенчване, омекотявайки границите на нанасяне с върха на пръстите си.

За контуриране

За контуриране ще ви помогне сравнително обемна и плътна четка, която се отличава с диагонален изрез, например Contour Definition Brush от Urban Decay.

Удобно е да нанесете скулптуриращата пудра под скулите с наклонена четка, като я преливате диагонално - от ъглите на устните към слепоочията. Освен това ще ви позволи лесно да раздухвате кожата по линията на косата, в долната част на бузите и в други области, които трябва да бъдат потъмнени за визуален ефект.

Ширината на тази пухкава четка ви позволява да смесвате контуриращи продукти с високо качество, което е особено важно, тъй като след корекция на овала на лицето не трябва да има ясни линии.

За руж

Четката за руж прилича много на четка за контуриране: същата форма, същата кройка; това, което го отличава е, че е по-компактен.

Pro Brush Dual Fiber от NYX е малка, мека четка, която ви помага да нанесете и смесите ружа, така че нюансът да изглежда възможно най-естествено върху ябълките на бузите ви. След като работите с тази четка, можете да постигнете такъв ефект, че цветът буквално се появява през кожата - като истински руж.

Класация на най-добрите четки за грим за очи

За очна линия

Любителите на графичен грим за очи с "остри" стрелки се нуждаят от подходяща четка - с остър връх. Сред тях е ANGLD EYELNR No. 11 от NYX Professional Makeup.

Много тънка, подходяща е и за работа с течна очна линия. А извитата дръжка улеснява рисуването на прави линии.

Момичетата, които предпочитат меки крилати линии, имат нужда от четка като NYX Professional Makeup Pro Smudger Brush.

Това е малка и къса, но гъста и плътна четка, която е предназначена да размазва и смесва линии.

Можете първо да очертаете клепачите с молив и след това да омекотите резултата, като направите леко разтушаване с четката Smudger Brush. Така ще постигнете акцент върху контура и ще го съчетаете с опушен ефект.

За сенки

В случаите гримьорите определено ще имат дузина различни четки за сенки. А за тези, които се нуждаят от такъв за всеки ден, трябва да намерите такъв, който ще се справи добре с нанасянето и разцветяването. Pro Brush Blending от NYX Professional Makeup е точно това.

Тя има достатъчно обем, за да събере и разпредели сенките и след това да смеси границите на нюансите за ефект на опушени очи.

За вежди

Ако сте толкова внимателни с веждите си, колкото и с очите си, няма да сгрешите с четка с двоен край като Eye Brow Maestro на Giorgio Armani.

Има кръгла четка в единия край, която можете да използвате, за да поставите косъмчетата в правилната посока, така че веждите да заемат чиста форма. А ъгловата четка от другия край е точно това, от което се нуждаете, за да работите с цветна пудра или гел.

С него можете да направите очертанията на веждите по-ясни, както и да запълните контура отвътре, ако има празнини. Можете да прочетете повече за правилата за избор на четка за вежди тук.

Кои четки са най-добри за грим на устни?

Гримът за устни използва четки със стандартна форма - плоски, с чист дъговиден изрез, тънки на върха. Лесно очертават формата на устните, а след това запълват контура с цвят, постигайки изключително точен резултат.

Giorgio Armani има Maestro Brush за устни - синтетичният косъм не абсорбира червилото, а го разпределя върху устните, спомагайки за постигането на ефекта на обем и богато на цветове покритие, което изглежда много привлекателно.

Правила за грижа за четките за грим

Основното условие за качествена работа е хигиената. Четките трябва да се мият възможно най-често. Ако това не се направи, тогава дори синтетичните четки се превръщат в развъдник на бактерии. При контакт с кожата те пренасят върху нея частици замърсители, заедно с козметика, което може да предизвика дразнене и дори възпаление.

Обикновеният сапун също е подходящ за измиване на четки, но има специални антибактериални спрейове за почистване на косъмчето. За още по-голямо удобство можете да си купите помощно средство като On The Spot Brush Cleansing Pad на NYX Professional Makeup, което има гумени „шипове“, които ви помагат да се отървете от мръсотията, когато я почистите с кръгови движения с четка, потопена във вода и препарат .

Повече за това как да миете четки за грим, говорихме в този видео урок.

Съхранявайте четките на места, където прахът няма да се утаи върху тях; след като изсъхнат след измиване ги поставете в несесер или затворена козметична чантичка.

Професионални съвети за избор на четки

Повечето гримьори съветват да инвестирате в качествени професионални четки, които струват повече от обикновените четки, но също така издържат по-дълго и работят безупречно. Преди да купите, не забравяйте да проверите монтажа: дръжката не трябва да се клати, сякаш е на път да падне.

Ако купчината се "изкачи" , качеството оставя много да се желае. Тя трябва да бъде гъвкава и еластична, лесна за приемане на оригиналната форма; уверете се, че няма гънки по космите. Внимателният избор определено ще се оправдае на практика. Как да използвате всяка от избраните четки, разказахме в това видео.

Най-популярните марки четки за грим 2023

Професионален грим NYX

В допълнение към основните четки, NYX Professional Makeup има ветрилообразна четка за лице и тяло, многофункционален инструмент за работа с прахообразни продукти.

Пухкава и обемна, като стандартна четка за пудра, има извивка, която улеснява проследяването на контурите на лицето и тялото.

С тази четка можете да нанасяте обикновена пудра, завършваща пудра, скулптор, руж и хайлайтър. Тя вече е станала популярна сред професионалистите. Добавете я към своя арсенал за красота.

Джорджо Армани

Професионалните четки Armani Beauty се отличават с първокласно качество: Четка Maestro за руж от козя козина е естествена изключително мека четка, която превръща нанасянето на козметика в приятен ритуал за красота и затова е много популярна.Такива четки запазват формата си за дълго време, което означава, че можете да ги използвате с години, като от време на време получавате красив грим с безупречно покритие.

Градски разпад

Тази марка има различен поглед върху четките за грим: всички те са направени от синтетичен косъм (резултат от обработка на пластмаса), който копира всички най-добри свойства на естествения, и също така са оборудвани с рециклирана алуминиева метална дръжка. Индивидуалните копия са божи дар за тези, които следват тенденциите. Те включват например двустранната четка UD Pro Contour Shapeshifter.

Извит от едната страна, той помага за възможно най-точното извайване. А ветрилото от друга страна е това, от което се нуждаете за естествено подчертаване.

Най-накрая вземете нашия тест, за да се уверите, че сте добри с четките за грим сега.

 • 1 / 8

  Да започнем просто. Защо да използвате тази четка от Urban Decay?

  Лесно е! За руж или бронзант Това е четка за нанасяне на фон дьо тен - дори ученичките знаят!

 • 2 / 8

  Продължаваме загрявката. Защо да използвате тази куполна четка за професионален грим NYX?

  За нанасяне на пудра За нанасяне на сенки за очи

 • 3 / 8

  За какво е тази фина четка на Giorgio Armani?

  Коректор за петна За течна очна линия

 • 4 / 8

  Защо искате тази необичайна четка YSL Beauté?

  За хайлайтър! Това е обикновена четка за основа

 • 5 / 8

  Тежка артилерия. Защо да използвате тази пухкава четка от Urban Decay?

  Нищо страшно: това е четка за завършване на грима. Не ме бъркайте: това е просто четка за руж

 • 6 / 8

  Защо ви е необходима тази плътна четка?

  За забелязване на коректор За нанасяне на сенки за очи

 • 7 / 8

  Тази четка от YSL Beauté се казва, че е „малка, но смела“. Защо е необходима?

  Това е четка за устни, която може да се използва за контуриране или нанасяне на червило Това е удобна четка за вежди

 • 8 / 8

  Кога тази „единица“ от NYX Professional Makeup може да бъде полезна?

  Това добра четка за очна линия ли е? Това е четка за вежди

Кои четки за грим вече имате и кои все още липсват? Кажете ни в коментарите.

Категория: