Умелото поставяне на акценти понякога променя външния вид по-успешно от пълната трансформация. Нека поговорим за това, използвайки примера за цветни кичури

Не всички смели тенденции изискват жертви от тези, които искат да ги пробват. Боядисването с цветни кичури вече може да се направи поне за една вечер. Има инструменти, които ще ви осигурят нов външен вид за вечерта или за седмицата. В същото време ще бъде възможно да възстановите оригиналния цвят на косата без много усилия - просто измийте косата си с шампоан.

На кого отиват цветните кичури на косата?

Оцветяването, при което няколко кичура се различават по цвят от основната маса коса, може да разнообрази живота на всяко момиче. Основното нещо е да изберете правилния нюанс. Тя трябва да е в хармония с основната, или да я допълва, или да създава контраст.

Дори лекото изсветляване на кичурите може забележимо да освежи познатата визия. Той ще намери пролетна лекота: косата му ще изглежда така, сякаш блясъкът на слънчевата светлина играе върху тях. Дори кожата изглежда сияйна. Оцветяването с кичури е тенденция, която ще освежи не само визията, но и възприятието ви.

За да сте сигурни, че експериментът с необичаен цвят ще бъде успешен, оцветете кичурите с временен ефект. Например Colorista Hair Makeup от L'Oréal Paris.

Можете да направите това точно преди партито. Или да отидете на среща с близки приятели, които ще оценят вашата трансформация.С една дума, атмосферата трябва да е приятелска и благоприятна за метаморфози. Тест с писалка ще покаже дали си струва да се придържате към такова оцветяване в бъдеще. Много зависи от начина на живот. Ако ежедневието ви е подчинено на строг дрескод в офиса, тогава дългото боядисване на кичурите в ярък цвят едва ли е добро решение. Но за артисти на свободна практика този избор е доста органичен.

Дължината и структурата на косата нямат значение. Има начин да направите цветни кичури за всеки.

как да получите многоцветни кичури: Техники за оцветяване

Ако боядисването на кичури е готово, тогава е важно да научите основните техники, налични у дома. Въпреки това, за тези, които отиват в салона, тази информация също е полезна: трябва ясно да разберете какъв ефект искате да получите, за да не бъдете разочаровани от резултата.

Акценти

Тази техника включва оцветяване на избрани кичури от корена до върха.Първоначално изглежда грандиозно, но по-късно, когато косата расте отново, границите на нанасяне на нюанси са ясно маркирани. Ето защо е добре мелирането да се избира само за временно боядисване или да се използват специализирани продукти като боя Colorista Balayage от L’Oréal Paris.

Омбре

Ombre е съвсем различна история. Техниката ви позволява да "разтегнете" цвета при боядисване по дължината на нишката. По правило преходът от основния нюанс към новия се създава някъде в средата на дължината. Благодарение на омекотената граница ще бъде почти невъзможно да забележите повторното израстване. Плавното сливане на цветове ще се движи само надолу, докато косата расте.

балаяж

Тук говорим за оцветяване на различни кичури в различни нюанси с омбре ефект. Balayazh ви позволява да създавате преливания от нюанси. По-често те използват палитра от естествени цветове, но не е забранено да се работи с ярки пигменти, използвайки техниката на оцветяване на балаяж.

Цветни кичури на тъмна коса

Брюнетките могат да си позволят да си играят с цветовете по различни начини. Неоновите и пастелни нюанси създават магнетичен контраст, който ще ви накара да се взирате в косата си. Но има и по-сдържани цветове, които също ще бъдат интересни да се открояват на фона на черна или кафява коса. Резултатът няма да бъде толкова смел, но изразителен и благороден.

Черна коса

Ако не сте готови за драстична промяна, изберете един цвят - като изумрудено зелено или тъмносиньо - и оцветете няколко кичура от средата към краищата. Опитайте L'Oréal Paris Colorista Washout Blue Hair. къде да намеря?

Неоновите цветове стоят добре и на черна коса, а резултатът ще бъде особено ефектен, ако използвате различни нюанси на различни кичури. Обърнете внимание на "Neon Mermaid" от колекцията Colorista Hair Makeup от L'Oréal Paris.

Тъмнокафява коса

За момичетата с този цвят на косата неоново оцветяване също е актуално. Можете да изберете "киселинно" розово, тюркоазено, електриково синьо, лилаво - всяка от тези опции ще направи изображението ярко.

Тези нюанси не се изключват взаимно и могат да работят добре заедно, гарантирайки красив екстравагантен резултат. Но комбинация от приглушени нюанси ще бъде не по-малко успешна - например, ако направите много тънки нишки от слива и тъмно синьо, тогава играта на цвета буквално ще даде магически ефект.

Кестенява коса

Момичетата с кестенява коса ще имат червено-червени кичури. „Огненият“ резултат може да бъде смекчен чрез потъмняване в корените. На кафява коса преходът на нюанси от тъмно в корените към светло на върховете също ще изглежда интересно.Например лилавото или синьото може да се слее хармонично с пастелни розови, оранжеви или дори жълти нюанси.

Цветни кичури на руса коса

Тъмно русо

Изберете цвят, който подчертава нюансите на естествения ви цвят на косата.

Например, ако вашето русо е топло, тогава медно-червеното в нюанса "Red Hair" от L'Oréal Paris ще свърши работа.

По-студените пепелни нюанси на светлокафявото вървят добре със синьо, лилаво.

Искаш ли всичко наведнъж? Пъстра комбинация от ярки цветове не е противопоказана за светлокосите момичета. Напротив, той обещава да развесели както вас, така и околните.

Светло русо

Колкото по-светла е косата, толкова по-добре й пасват различните нюанси. Дори полупрозрачен пастел ще даде забележим резултат. И това е предимство, от което си струва да се възползвате. Цветните кичури са чудесен начин да съживите естествените сивкави нюанси на светлорусата коса.

Използвайте розово, лилаво, синьо, тюркоаз - или ги смесете, редувайки се, на един и същ кичур.

Цветни къдрици на руса коса

Златисто русо

Топлото русо е добро със златистия си блясък. Това е важно да имате предвид, когато решавате да оцветите нишките. Изберете бои, които оставят полупрозрачен нюанс върху косата ви. Розово, червено, лилаво, лилаво са цветовете, които се римуват най-добре с този нюанс на косата.

Платинено русо

Този цвят има свои собствени характеристики.Мъглата го прави не просто студено, но и ледено. Платинените блондинки вече изглеждат ярки, но можете да засилите ефекта, като боядисате няколко кичура в лимонено, прасковено, неоново розово. Потъмняването на кичурите в синьо, зелено, бордо или слива също изглежда оригинално.

Нуждаете се от по-дискретен резултат? Оставете нишките на горния слой светли, оцветете само долните, така че да блестят през русото.

Цветни къдрици върху червена коса

Когато избират нюанси за боядисване на кичури, червенокосите момичета трябва да вземат предвид факта, че резултатът ще бъде два до три пъти по-ярък от момичетата с по-спокоен цвят на косата - кестен, русо, златисто русо. Разбира се, печеливш вариант е оранжева и червена палитра.

Но можете да играете и в контраст, като изберете синьо, изумрудено, розово неоново, тюркоазено за нов облик.Помислете как да представите цвета в най-благоприятната светлина. Например, ако направите няколко кичура цвят на долните слоеве, тогава те само ще намекват за себе си, когато косата е разхлабена, но могат да се покажат в целия си блясък в прическата.

Варианти на прическа с цветни къдрици

За дълга коса

След като си пораснете косата, опитайте се да я разпускате по-често, защото е толкова красива. Още повече след боядисване. Изправете косата си, ако е гъста и гъста, и придайте обем на тънката коса, като я оформите на вълни, далеч от лицето. Този стил благоприятно подчертава играта на нюанси, ако в оцветяването са използвани няколко цвята.

В същото време дължината ви позволява да правите най-сложните прически от дълги кичури. И тази възможност също си струва да се използва. Направете различни сплитания, обемни кокове, опашки.

За средно дълга коса

Дължината под раменете също ви позволява да сменяте често прическите. Яркостта на новото изображение ще бъде подчертана от големи къдрици. Опитайте се да постигнете ефекта на обема в корените.

Интересно е да се види "компромиса" между пусната коса в долната част и кок или конска опашка в горната част.

Не по-малко изгодни цветни нишки със средна дължина ще изглеждат в опашката - както ниска, така и висока. Но лъчът е по-добре да се направи висок и буйни.

За къса коса

Късата коса не оставя много място за мърдане по отношение на оформянето. Експериментирайте с текстурата на косата. Редувайте гладки боб прически със сърф вълни или фини къдрици.

Ако имате пикси прическа, тогава цветните кичури ще бъдат ясно видими и така. Можете да направите различни раздяли или да срешете косата си назад или на една страна. Аксесоарите за коса също ще ви помогнат в създаването на прическа: невидими фиби, фиби, големи еластични ленти и ленти за глава, които сега са в тенденция.

Как да си направите цветни кичури у дома?

Първите експерименти с цветни кичури се правят най-добре с временни средства. Това могат да бъдат пастели за коса или цветна спирала (например Double Team от Urban Decay), ако имате нужда от нова визия само за една вечер.

Гелове, балсами, спрейове също са чудесно решение. С тяхна помощ можете да получите резултат, който външно ще бъде близък до професионалния. Продължителността на ефекта зависи от формулата.

По един или друг начин трябва да се подготвите за оцветяване. Първо измийте косата си - боята се нанася върху чиста коса. Второ, изберете правилните инструменти: в допълнение към гребен, ще ви трябва четка, за да разпределите състава през косата и ръкавици, за да не изцапате ръцете си. Ще ви бъде полезна и кърпа, с която ще трябва да покриете раменете си, за да не оставяте петна по дрехите си. Показахме пример за използване на инструменти с такава текстура в това видео.

Преглед на продукти за оцветяване на кичури в различни цветове

Според редакторите може да се разчита на тези средства.

  • Colorista Spray, L'Oréal Paris

    Спрей боята L'Oréal Paris е това, от което се нуждаете за бърз резултат. Без усложнения: отделете кичурите за боядисване и напръскайте с този продукт. Само за няколко минути вашето изображение ще стане различно - по-ярко и по-забележимо. Colorista Spray ще остави наситен нюанс върху косата, който няма да избледнее до първото измиване с шампоан. Да, това е характеристика на продукта: измива се с първото използване на шампоан. Подходящ за тези, които се нуждаят от боядисани кичури за кратко време.

  • Грим за коса Jelly Colorista, L'Oréal Paris

    За да оцветите спретнато кичурите си в един или повече ярки цвята, изберете Colorista Hair Makeup - желе, което лесно се разнася в косата и се "разтяга" , за да получите красив градиент. Вярно е, че резултатът също ще продължи ден или два - зависи колко често миете косата си. Продуктът не изисква излагане - просто нанесете желето и го измийте от косата с вода без шампоан. След това цветът ще се прояви в цялата си изразителност.

  • Измиващ балсам Colorista, L'Oréal Paris

    Благодарение на този инструмент можете да изпробвате нова визия с цветни кичури в продължение на две седмици - боята ще издържи около три измивания с шампоан. При руса коса измиването на цвета може да отнеме повече време. По един или друг начин ще преминете през боядисаната коса за известно време и ще можете да видите дали сте готови за по-дългосрочна трансформация.Процесът на оцветяване с Colorista Washout също е по-задълбочен. Първо трябва да разпределите балсама върху нишките, да изчакате от 15 до 30 минути (колкото по-дълго боята е върху косата, толкова по-ярък ще бъде цветът) и да го измиете.

Искали ли сте някога да освежите визията си с ярки кичури? Напишете коментар.

Категория: