Какво е новото в дизайна на ноктите, какво да търсите и как да създадете модерен маникюр, който да ви напомня за лятната почивка на открито? Нека поговорим веднага

Изобразяването на водно конче върху ноктите не е толкова трудно, колкото може да изглежда. Има много опции, които са подходящи както за начинаещи, така и за професионалисти.

Кога е подходящ маникюр с водни кончета?

Маникюрът с пеперуди и водни кончета е традиционен вариант за топлия сезон. Ще изглежда страхотно с леки блузи и рокли с флорални щампи.

Но ако изберете по-тъмен нюанс (например черешово или синьо), тогава този дизайн ще изглежда подходящо през есента.

Начини за създаване на рисунка с водно конче върху ноктите

Както всеки друг модел, има няколко начина да създадете водно конче върху ноктите.

Ръчно рисувани

Ръчното рисуване с четка е най-трудният вариант, изискващ време и практика. Но само с помощта на четка можете да създадете наистина уникален дизайн на ноктите с водни кончета.

Стикери

Има няколко вида стикери. Апликацията може да се залепи върху малка част от нокътя. Маникюрът ще затвори напълно нокътната плоча. Коя опция да изберете зависи от вас.

Щамповане на готови модели

Техниката за щамповане ще дойде на помощ, ако нямате време за упражнения с четка, но искате да получите качествен резултат тук и сега. Не забравяйте да посетите магазина за ноктопластика и да закупите специален шаблон и печат, за да пренесете изображението върху ноктите си.

Как да нарисувате водно конче върху ноктите: стъпка по стъпка фото урок

Преди да започнете да рисувате водно конче върху ноктите си, пригответе всичко необходимо:

 • Essie лак - "Блестящи копчета" ;

 • Essie лак - "Моден стил" ;

 • Maybelline New York Colorama лак - 749.

В този фото урок ще споделим тайните за създаване на две прости, но много ефектни версии на изкуството за нокти с водни кончета. Първият ще бъде спокоен и кратък. Вторият е лятно ярък. Нека започнем с основната версия, за да разберем стъпка по стъпка рисунката на водно конче, която дори и начинаещите ще могат да направят.

 1. Нанесете основно покритие. Можете да използвате както тъмни, така и светли цветове, тъй като тази техника включва създаване на контрастен контурен модел. Въоръжете се с точки.

 2. С помощта на точки със среден диаметър поставете точка с лак в контрастен цвят там, където планирате да поставите главата на водното конче. Точката трябва да е голяма. Ако диаметърът на точките не е достатъчен, поставете две точки, припокриващи се една до друга.

 3. След това поставете по-малки точки надолу (или във всяка друга посока), като всеки път увеличавате разстоянието между тях. За да намалите размера на точките постепенно, поставете няколко точки в един ред. Количеството лак върху точките ще намалее, което означава, че точките ще станат по-малки.

 4. За следващата стъпка поставете голяма капка лак върху точките.

 5. Поставете точка на известно разстояние от тялото на водното конче. Без да повдигате точките, но леко го повдигнете над нокътя, разтегнете лака до точка, която се намира под главата. Това ще направи крило.

 6. Дублирайте същите стъпки, за да нарисувате още три крила. Можете да нарисувате друго водно конче.

 7. Направете рисунки и върху съседните нокти. Едно малко водно конче на всяка ще бъде достатъчно, за да не претоварите маникюра.

 8. За да направите ноктопластиката да изглежда завършена, добавете точки към нокътните плочки по хаотичен начин.

 9. Нанесете топ. Лаконичният маникюр е готов!

Да преминем към ярък дизайн. Следвайте инструкциите, за да не ви разочарова резултатът.

 1. Тъмно синият лак ще изглежда много впечатляващо. Като блестящите копчета на Essie.

  Когато основният лак изсъхне, поставете върху него бели точки, както в предишния вариант на маникюра.

 2. След това се нуждаете от ярки нюанси. Вземете например жълто, розово, светло зелено, синьо. Подходящи има в линията Colorama на Maybelline New York.

 3. Използвайте точки, за да направите ярки отпечатъци на избраните нюанси, където водното конче ще има крила.

 4. Важно е точките да не са плътни и ясни. За да направите това, съберете малки капки върху точките и ги отпечатайте многократно върху нокътната плочка.

 5. Прокарайте четката за горния лак върху крилцата, без да покривате целия нокът. С всеки удар лакът ще се размива в посоката, в която движите четката. Затова опънете лака по протежение на крилата, а не перпендикулярно на тях.

 6. Оградете получените петна с бял лак. Няма нужда да се стремите да създадете ясен контур. Достатъчно е само да маркирате границите.

 7. Добавете малки ивици (като продължение на крилцата) върху съседните нокти. За да направите рисунката по-обемна, поставете върху нея ярки точки с различен диаметър, но с ясни контури.

 8. Нанесете матов топ. Дизайн с ярко водно конче е готов!

Препоръчва се за четене:

 • Нарисувайте пеперуда върху ноктите: инструкции стъпка по стъпка
 • Шаблони за нокти за начинаещи: инструкции стъпка по стъпка
 • Маникюр с монограм

Идеи за маникюр с водни кончета за къси нокти

На къси нокти можете да нарисувате истински шедьовър, ако следвате ясно инструкциите и изберете дизайн, който ви подхожда. Съветваме ви да обърнете внимание на прости, но ефективни.

френски с водно конче

Френският маникюр, противно на общоприетото схващане, може да се направи дори на много къси нокти. С къса дължина заменете традиционната "усмивка" с хоризонтална лента. Ако е възможно, преместете краищата на линията надолу към средата на нокътя. Водното конче може да бъде боядисано върху якето с контрастен лак или можете да използвате стикери или да го поставите с камъни, както е на снимката.

Маникюр с голо водно конче

Голият фон може да се сравни с белия по своята гъвкавост. Този маникюр е идеален за всеки повод. И малки рисунки ще ви помогнат да го разнообразите. Създайте водно конче на два нокътя с прозрачни и изумрудени кристали и сребрист лак за нокти. Тази опция за ноктопластика е идеална за елегантни бадемови или овални нокти.

Летен маникюр с водно конче и искри

През лятото искате ярки акценти. Но ако имате нужда от универсален маникюр, трябва да се ограничите до малки кристали. Те могат да украсят водното конче, нарисувано на нокътя на безименния пръст, и да покрият останалите нокти с млечен лак като Perfect Cut на Essie.

Прост маникюр с водни кончета на бял фон

Достатъчно е да изберете интересна комбинация от нюанси (например синьо и бяло) и да нарисувате очертанията на двойка водни кончета с различни цветове на един от ноктите.

Опции за маникюр с водни кончета за дълги нокти

В случай на дълги нокти има къде да се разхождате. За да не се изгубите в разнообразието от възможности, ние сме подготвили няколко идеи.

Черен матов маникюр с водни кончета

Матовото покритие изглежда става все по-популярно. И нищо чудно. В крайна сметка това е чудесен начин да привлечете вниманието към дизайна на ноктите.

За да изпъкне водното конче на черен фон, може да се боядиса със светъл лак или да се изложи от многоцветни камъни. Друг вариант е да поставите водното конче върху миниатюрата, която е предварително покрита с прозрачен лак.

Водно конче на два пирона

Използвайте два пирона на всяка ръка, за да създадете триизмерни рисунки. А върху останалите нанесете нежно розов лак. Маникюрът ще се окаже дискретен, но не и скучен. Между другото, този дизайн е идеален и за педикюр.

Дизайн на ноктите с водни кончета, пеперуди и цветя

Водно конче, заобиколено от пеперуди или цъфтящи рози е маникюр за романтични хора. Не се страхувайте да излезете извън границите на нокътя и да използвате различни текстури. Лакът с блясък на малкия пръст, например, идеално допълва изкуството на ноктите. Основното нещо е да се придържате към нюд нюанси.

Крила на водно конче върху нокти

Не е необходимо да рисувате водно конче в детайли. Достатъчно е да нарисувате вертикална или диагонална линия върху нокътя и красиви многоцветни крила - пастелни цветове и блясък или бульон ще помогнат за това.

Красив цветен маникюр с водни кончета

Ярките цветове ще помогнат за създаването на истински летен маникюр. Какви нюанси да дадете предпочитание?

Водно конче с кристали на жълт фон

Жълтите и оранжевите лакове са истински летен избор. За да не се загуби рисунката на такъв ярък фон, по-добре е да създадете тялото и крилата на водно конче с помощта на кристали. Изберете камъни с различни диаметри и цветове - това ще направи дизайна по-интересен. Един нокът от друга страна също може да бъде украсен с шарка от камъни - това ще завърши маникюра.

Зелени водни кончета нокти

Дори и да не се смятате за фен на билковите цветове, омбре с преход от наситено синьо-зелено в основата на нокътя към черно на върха едва ли ще ви остави безразлични. Вярно е, че с такъв фон ще трябва да се опитате да направите картината забележима. За контраст изберете блестящ златен лак.

Как да създадете красив преход между два нюанса, разказахме в този видео урок.

Деликатен маникюр с водно конче на син фон

Синият лак за нокти може да бъде не само деликатен, но и доста ярък.

Този нюанс се съчетава добре с бял лак и модерните през сезона перли като декорация. На син фон те ще създадат красив контраст.

Между другото, можете не само да покриете други нокти с обикновен лак, но и да направите например лунен маникюр.

Ярко червени нокти с водни кончета

Червеният лак за нокти изглежда достатъчно смело сам по себе си. За да не изглежда червеният маникюр с водни кончета претоварен, изберете дискретен черен или неутрален бял цвят за шаблона и се откажете от ненужния декор: кристали и камъни. Интересно изглежда маникюр с негативен ефект - сякаш контурът на водно конче е отпечатан върху нокътя. Фолиото върху един от ноктите на другата ръка ще ви помогне да балансирате дизайна на ноктите.

2023 модни тенденции и новости

През 2023 г. една рисунка често се разпределя върху два или три нокти. В случай на водно конче, това ще даде повече пространство за маневриране и ще ви позволи да нарисувате детайлите на крилата.

Коя версия на маникюра с водни кончета ви хареса най-много? Бихте ли направили това?

Категория: