Споделете тайните на създаването на изкуство за нокти с горски плодове и покажете как да адаптирате дизайна към различните сезони и дължини на ноктите

Вече сме споделяли идеи за маникюр с ягоди и офика. Този път ще говорим за новата тенденция на 2023 г. - дизайн с череши.

кога е подходящ черешовият маникюр?

Сочните зрели плодове върху ноктите изглеждат най-органични през топлия сезон. Маникюрът с череши е не само интересна версия на дизайна на ноктите, но и универсална. Може да се въплъти както на къси, така и на дълги нокти.

Дълбоката винена гама е подходяща и за студения сезон. Допълнете горските плодове със сако, дизайн с котешки очи, малки кристали или цветя - и получете уникално решение.

Черешов маникюр: Начини за създаване на модел върху ноктите

Има няколко начина да си направите маникюр с череши на ноктите. Всичко зависи от наличието на необходимите средства и опит.

Ръчно рисувани

Ръчното рисуване с четка за маникюр е най-трудният вариант, който е по-подходящ за тези, които вече са усвоили добре ноктопластиката. Ако сте начинаещ, бъдете търпеливи и започнете с прости модели. Не е необходимо да правите череши възможно най-подробно. Начертайте малък бордо кръг и след това добавете няколко зелени листа.

Как да нарисувате череша върху ноктите си с четка, ще покажем по-долу в стъпка по стъпка фото инструкция.

Стикери

Стикерите ще ви позволят да постигнете желания ефект без допълнителни усилия. Има опции за избор. Стикерите за апликация обикновено са малки по размер и са подходящи за декориране на част от нокътя. Стикерите за маникюр ще покрият напълно нокътя. Остава само внимателно да отрежете ръбовете.

Щамповане на готови модели

Техниката за щамповане също е полезна за начинаещи. Ще бъде достатъчно да прехвърлите шаблона от шаблона върху нокътя с помощта на специален печат.

Как да нарисувате череша върху ноктите: стъпка по стъпка фото урок

Ще ви трябва:

 • Essie лак - 443,

 • Лак Essie - 59.

В този фото урок ще ви покажем стъпка по стъпка как да направите стилен дизайн на ноктите с череша, както и ще говорим за рисковете, свързани с избора на големи дизайни.

 1. За да направите изображението на горски плодове да изглежда по-малко контрастиращо и по-сдържано, изберете сиво или друг спокоен пастелен нюанс като основен цвят - като "Perfect Fit" на Essie от Essie.

 2. С помощта на точки със среден диаметър поставете две червени точки върху нокътя. Подходящ лак в нюанс "Аперитив" от Essie.

 3. Добавете още няколко двойки такива точки. Желателно е всички да са с еднакъв размер и на еднакво разстояние една от друга.

 4. След това ще ви трябва много тънка четка. Можете да направите това сами дори от стара четка, която вече е служила: просто я изрежете в кръг, оставяйки само няколко косъма в центъра.

 5. Притискайки четката към нокътя под лек ъгъл, начертайте прави линии от черешите, така че да се срещнат на върха. Ако нарисувате извити линии и самите плодове са разположени на случаен принцип, тогава е вероятно дизайнът да изглежда като детска рисунка.

 6. Ако лакът за нокти започне да изсъхва върху четката, избършете го с кърпа без мъх, напоена с лакочистител. В противен случай линиите ще бъдат неравни.

 7. Завършете всички тънки линии.

 8. Сега добавете лист. За да го направите заострен, като череша, първо поставете точка на малко разстояние от кръстовището на правите линии и я разтегнете настрани, като откъснете точките от нокътя.

 9. След това отново сложете капка лак върху точките и я поставете в същата начална точка, но сега дръпнете лака в другата посока. Така че върхът на листа да се свързва с прави линии.

 10. Тази ноктопластика с череши може да бъде завършена. В това изпълнение изглежда деликатен и сбит.

 11. Ако предпочитате по-ярък дизайн, можете да поставите черешки върху всички нокти. Благодарение на тънките линии няма да изглежда прекомерно. Напротив, ще създаде впечатление за стилен и модерен.

Готово!

Ако искате да нарисувате голяма рисунка, важно е да изберете правилното местоположение на изображението върху нокътя. Така че кръгло зрънце в центъра на късите нокти ще ги направи още по-малки. Дори ако всичко изглежда красиво отблизо, не забравяйте да оцените дизайна от една ръка разстояние. Може да се окаже, че голям модел визуално прави нокътната плоча по-широка или по-къса.Най-често върху свободния ръб се поставя голям чертеж. По правило в този случай се рисува само част от самия обект. Например половин череша с конска опашка. Това ще бъде достатъчно, за да разберете какво точно искате да изобразите.

 1. Начертайте четка с лак от страната на свободния ръб към горната му част, заобляйки линията в центъра. В случай на такова подреждане на шаблона е важно основната му част да заема не повече от една трета от нокътната плоча, в противен случай ще изглежда много къса.

 2. Начертайте линия от другата страна по същия начин. В центъра има вдлъбнатина за дръжката.

 3. За да потъмните тази вдлъбнатина и страната на черешата, добавете няколко щриха лак в тъмно бордо.

 4. Не забравяйте да балансирате големия модел, като поставите друг елемент по-близо до кутикулата. В нашия случай, черешова опашка ще се справи добре с тази задача. За да го нарисувате с едно движение, нарисувайте лака върху четката, така че да се образува малка капка.

 5. Начертайте линия отгоре надолу, така че удебеляването да е отгоре, а линията да изтънява близо до самото зрънце. Нарисувайте листа по същия начин.

Готово!

Вижте - въпреки големия елемент на свободния ръб, нокътят не е станал къс, а дизайнът изглежда ярък и интересен!

Препоръчва се за четене:

 • Шаблони за нокти за начинаещи: инструкции стъпка по стъпка
 • Винен маникюр: 20 идеи
 • Рисуване на нокти на точки: инструкции за начинаещи

идеи за дизайн на череши за къси нокти

Ако имате къси нокти, балансът е важен. Твърде голяма снимка може да изглежда не на място, а миниатюрна просто няма да бъде забележима.

Черешов френски

Не мислете, че френският няма да работи на къси нокти. Тънка бяла ивица на външния ръб може да се създаде дори при много къса дължина, а ноктите ще изглеждат спретнати и добре поддържани. Завършете френския маникюр с няколко горски плодове на безименните пръсти, както е на снимката.

Споделихме тайните за създаване на френски маникюр в това видео.

Череши със сметана

Вече показахме сред многобройните варианти за дизайн с ягоди маникюра „ягода със сметана“. С череша е възможен и такъв дизайн на ноктите. Начертайте големи плодове на два или три нокътя и добавете бял лак, сякаш няколко капки крем са паднали върху черешата.

Череша и злато

Искате ли вашият маникюр да блести? Вместо да покривате ноктите си със слой златен блясък, изберете минималистичен дизайн. Заменете зелените клонки със златни и украсете другите нокти с абстрактни шарки и череши.

Прост маникюр с черешов и бял лак

На обикновен бял фон дори малки рисунки са ясно видими. Можете да си поиграете с размерите – например на единия нокът нарисувайте голяма череша със зелено или черно клонче, а на следващия много малки зрънца.

Завършете останалото с лъскав или матов червен лак като нюанс 443 от колекцията Essie.

Варианти на маникюр с череши за дълги нокти

Дългите нокти дават простор на въображението. Какви опции си струва да опитате?

Маникюр в бордо с череши и кристали

Внимавайте с кристалите. Тъмният черешов цвят и самите рисунки изглеждат самодостатъчни. За да не претоварвате изкуството на ноктите, достатъчно е да използвате прозрачни кристали. Те ще изглеждат като капки роса върху зрели плодове. Като основа е подходящ нюансът "На върха на фиби" на Essie.

Плътен маникюр в тъмно черешов цвят

Наситен черешов лак ще изглежда ефектно сам по себе си. Ако харесвате маникюр с рисунки, украсете няколко нокти от едната ръка и един от другата с мотиви от горски плодове.

За останалото можете да използвате нюанса "Bordeaux" от Essie.

Яркочервен черешов маникюр

Червеното е също толкова добро за черешов маникюр. Заложете на гланцово покритие и нарисувайте малки капчици върху зрънцата - сякаш току-що са били извадени от дървото след дъжд.

Череша с други горски плодове и плодове

Освен черешите, има много горски плодове, които могат да й правят компания. Украсете всички нокти по различен начин или изберете два или три по ваш избор - например ягоди, череши и малини. Или можете да добавите контрастен елемент - например ярък оранжев портокал.

Модерни идеи за дизайн на ноктите с череша за всеки сезон

В топлия сезон на мода са наситените нюанси и обемният декор. През зимата и есента те често избират наситен цвят на зрели череши и минимум рисунки.

Пролет-лято

Добър избор за лятото е нежно розов лак и големи череши на един от ноктите. Не е необходимо да рисувате цялото зрънце - можете да рисувате само част.

есен-зима

Ако искате да направите черешов маникюр за Нова година, изберете ефектен дизайн с котешко око в червени тонове и очертайте контура на черешата със златен лак. Такъв зимен маникюр ще блести красиво и ще изглежда наистина празнично.

Бордовият маникюр с череша е най-подходящ за есента.

Кой дизайн ви хареса най-много? Споделете вашето мнение в коментарите.

Категория: