Червен, розов или безцветен лак за нокти е добър, но едва ли ще успеете да изненадате някого с този цвят с маникюр. За да освежим възприятието, време е да се отдръпнем от класиката

Теракотата рядко е модерна. И това е само плюс за него: той все още не е имал време да отегчи никого.

Понякога дори е добре да се отдръпнете от това, което се смята за модерно. Ако забравите за тенденциите за красота и изберете това, което ви се струва стилно, резултатът определено ще зарадва окото със свежест. И ще искате да експериментирате все повече и повече.

Кога е подходящ теракотен маникюр?

Теракотният нюанс е по-мек от червения, по-сдържан. Това е основното му предимство: ако алените нокти автоматично привличат вниманието, тогава покритието с цвят на теракота вече няма да бъде толкова закачливо.

В същото време дори монофоничен маникюр от този нюанс ще изглежда оригинален. Всичко, защото рядко се избира. Много по-често се използват „тествани“ нюанси, които не предизвикват специални емоции.

Теракотният лак ще ви помогне да създадете необичаен акцент, но неговата интензивност ще бъде умерена.

Оказва се, че дори в строгите образи, където ярките цветове не са много добре дошли, може да се появи теракота. Това е естествен, естествен нюанс, подобен на избелялото от слънцето червено.

Може да бъде различно: тухла - по-тъмна и наситена, глина - по-светла, по-близо до оранжево. Изберете този, който е по-близо до стила на изображението.

Стилен теракотен маникюр за къси нокти

Жените с къси нокти трябва да обърнат внимание на следните опции за дизайн.

Класически френски

Един от начините за визуално удължаване на ноктите е фокусирането върху върховете. Френският върши работата най-добре. Опитайте като експеримент да замените белия цвят на върховете с теракотен нюанс. В тази интерпретация класиката ще оживее. Вторият вариант е да лакирате нокътя с теракотен лак и да подчертаете върха с черно.

Животински принт

Не е толкова лесно да изберете модел, който да е подходящ за маникюр на къси нокти. Трябва да е без дребни детайли. Те са трудни за рисуване върху малка нокътна плочка, този път. И второ, те едва ли ще бъдат забележими на него. При тези условия "дреболията" може да придаде на ноктите неподреден вид. Но това няма да се случи, ако за основа на маникюра вземете животински принт.

Десен на зебра, жираф или леопард е нещо, с което лесно ще украсите късите нокти. В допълнение, точно тези рисунки могат да бъдат направени в теракотени нюанси.

Блокиране на цветовете

Може ли да се комбинира теракота с неоново розово? Ако комбинирате тези тонове с помощта на блокиране на цветовете, получавате ефектен контраст: естествените и киселинните нюанси могат да се сприятеляват. Ясните граници между цветовете добавят графика към маникюра. И сега тя просто изглежда добре на къси нокти.

Етнически стил

Трудно е да си представим модели в етно стил без теракотен цвят. Може да се използва както като основен цвят, така и за създаване на дизайни, които са стегнати (това, от което се нуждаете за къси нокти) и в същото време „с характер“.

Омбре

На къси нокти, както знаете, най-добре е да направите обикновен маникюр. Омбре дизайнът е добър пример. В допълнение, това е особено добър избор за тези, които искат визуално да "опънат" ноктите си.

За да използвате цвят теракота в този вариант на ноктопластика, просто трябва да го съчетаете с друг нюанс. Бежовото голо може да е страхотно.

А как сами да постигнете този ефект върху ноктите си, разказахме в този видео урок.

Минерален маникюр

Блестящите теракотени лакове за нокти създават кехлибарен ефект, който може да бъде подобрен със златни детайли като стикери. Въпреки това, за къси нокти, едноцветно покритие ще бъде достатъчно, за да може резултатът да се превърне в украса на изображението.

Модерни идеи за дизайн в теракота за дълги нокти

И ако имате дълги нокти, тогава има още повече възможности за ноктопластика.

Маникюр с рисунки

Теракотният лак може да служи като интересен фон за рисунки върху дълги нокти. За да направите изображенията елегантни, използвайте тънки линии; ако искате рисунките да привличат вниманието, добавете цветни петна и големи контрастни детайли.

За тези, които са успели да отгледат ноктите си, са налични всякакви опции - можете да творите без ограничения, следвайки въображението си и вдъхновени от работата на майсторите на ноктопластиката.

Теракотен маникюр със злато

Можете и без рисунки - и нанасяйте лакове върху ноктите си с небрежни щрихи, като върху палитра. Наслояването на цветовете спомага за създаването на контраст, който е още по-изразен, ако изберете лакове с различни текстури. Теракотният лак може да бъде класически, кремообразен, с лъскаво покритие и можете да го допълните със златни акценти.

Ноктопластика на прозрачен фон

Една от последните тенденции са рисунките и шарките върху безцветен фон.

Тези, които смятат, че маникюрът с дизайн изглежда вулгарно на дълги нокти, могат да опитат този вариант. Прозрачен лак като основа ще изглади впечатлението за дължината на ноктите. И лаконичните рисунки ще изглеждат елегантни.

Теракотени графики

Линии и геометрични форми могат да се преплитат върху ноктите по най-причудлив начин - като в картините на художници.

Получава се истински арт маникюр, който може да се създаде с всеки цвят.

Теракотата се съчетава добре с много нюанси.

Как да си направим теракотен маникюр: инструкции стъпка по стъпка със снимки

 1. Подготовка

  Придайте на ноктите си желаната дължина и форма.

  Погрижете се за кожичките си.

  Обезмаслете нокътната плочка, за да нанесете основата на един слой. Това ще позволи на маникюра да издържи по-дълго върху ноктите. Изчакайте няколко минути, докато основата изсъхне.

 2. Цветна работа и дизайн

  Нанесете два слоя цветен лак, като изсушавате старателно всеки един. Разпределете теракотения нюанс само върху тези нокти, които планирате да украсите с дизайна.

  Когато се втвърди, започнете изкуството за нокти: нарисувайте рисунки върху ноктите си с тънка четка, фиксирайте върху тях кристали или златни стикери.

 3. Крайно покритие

  Запечатайте резултата с прозрачен топ. Ако искате да получите матов маникюр, нанесете топ лак върху цвета с желания ефект. Използвайте сушилня, ако е необходимо, за да стегне по-бързо маникюра.

Категория: