За всички бютихолици 29 юли е червен ден в календара. Не пропускайте специална промоция, посветена на Деня на червилото!

Спирала, пудра, фон дьо тен - в козметичката има много продукти за красота, без които не можем, но само червилото получи "отделна" почивка. За какви заслуги?

 • Червилото е една от най-старите козметични продукти. Първата проба в туба се появява във Франция през 1884 г., но прототипи съществуват в древния свят. Вярно е, че в наши дни едва ли се осмелиха да приложат такъв състав върху устните: продуктът беше направен от импровизирани средства - от диамантени чипове до рибени люспи.

 • През 7 век Китай създава първото червило на основата на пчелен восък и ароматни масла. А първите твърди червила се появяват през 14-ти век: козметологът Абу ал-Касим ал-Захрауи прави цветни ароматизирани пръчици и ги пресова в специални форми. Между другото, металният контейнер за червило, с който сме толкова свикнали, е на малко повече от сто години: изобретен е от американеца Морис Леви през 1915 г.

 • По-нататъшната съдба на червилото в Европа не винаги е била розова. Английската кралица Елизабет I въвежда модата на червеното червило, но два века по-късно британският парламент забранява изцяло червилото. Оценете формулировката: боядисаните устни подвеждат мъжете и принуждават да се оженят. И това действие беше приравнено на магьосничество!

 • Проучване, проведено през 2011 г. от учени от университетите Харвард и Бостън, доказа, че човек с изрисувани устни се възприема като по-надежден и компетентен. Така че червилото не само повишава самочувствието, но и кара другите хора да ви вярват повече!

Тук сме събрали и други любопитни факти от историята на продукта, а от този материал можете да разберете как популярни бюти блогъри избират червила. И още храна за размисъл: в чест на Международния ден на червилото, онлайн магазинът Wildberries.ru от 22 юли до 4 август предоставя 30% отстъпка за всякакви червила, гланцове и моливи за устни L'Oréal Paris, Maybelline и NYX Professional Makeup.

Почти хиляда фонда участват в промоцията за 2023 г., но ако не знаете какво да изберете, ето един малък съвет за вас.

 • Super Stay Matte Ink, Maybelline

  Класическото червило е средство, което е почти елементарно за използване. Но ако все още нямате уменията, времето или желанието да се забърквате с червило в стик, Matte Ink е най-доброто решение. Това червило има консистенция на течен гланц за устни, висока концентрация на пигменти и феноменално износване.Колекцията съдържа повече от две дузини нюанси, от дискретни голи нюанси до изключително тъмни.

 • Color Riche, L'Oréal Paris

  Най-вероятно вече сте чували за това червило: линията червила Color Riche от L’Oréal Paris вече е призната класика. Колекцията непрекъснато се актуализира с нови нюанси (днес има повече от 30) и текстури. И така, тази година серия от червила с мека текстура и деликатен гланц Color Riche Shine са на особена почит. Не го пропускайте!

 • Candy Slick, професионален грим NYX

  Нов свеж продукт от NYX Professional Makeup ще подхожда на почитателите на експериментите в изкуството. Как ще изглежда небесносиният блясък на устните? Ярък корал или блестящ нюанс на зрели череши? Имате възможност да проверите.

"

Категория: