По време на работа трябва да изглеждате сдържани и спретнати - изображението трябва да бъде издържано от и до. Всички детайли са от значение. Този материал е посветен на офис маникюра

Бизнес етикетът включва много правила, като значителна част от тях засягат външния вид: дрехи, грим, прически, маникюр. Днес ще говорим за това как трябва да изглеждат ноктите, ако сте бизнес жена и струва ли си да правите ноктопластика, ако ви предстои сериозна бизнес среща.

Бизнес маникюр: какво е това?

Това е името на стила на дизайна на ноктите, който добавя пълнота към образа на сериозно, отговорно момиче. Маникюрът в бизнес стил е детайл, който дава да се разбере на другите, че на този човек може да се има доверие при решаването на важни проблеми.

Важно е да се вземат предвид изискванията на бизнес дрес кода, който предполага сдържаност. Лаконичните решения са добре дошли тук както в дрехите, така и в грима, прическата, маникюра; най-добре е да се избягват ярки цветове, а ако са включени в изображението, тогава като елегантен акцент, който ще демонстрира добър вкус. Пример с лилав оттенък е по-долу.

В такъв маникюр не трябва да има разнообразие от детайли - по-добре е да се ограничите до минимум. Като цяло трябва да се стремите ноктите да не привличат твърде много внимание. В бизнес стила не е обичайно да изненадвате другите със закачливи акценти.

Възможности за строг маникюр за бизнес жена

Жените, които следват бизнес стил в облеклото, е полезно да знаят няколко варианта за офис маникюр: ако допълвате официален костюм с един и същ дизайн на ноктите всеки път, той бързо ще ви омръзне.

Дори като част от бизнес стил, можете да експериментирате, защото марките за красота предлагат толкова широка гама от нюанси за нокти, а новите тенденции в изкуството на ноктите непрекъснато се сменят. Много от тях са подходящи дори за онези момичета, които предпочитат да изглеждат строго и сериозно.

Модерен бизнес маникюр за всеки ден

Плътните цветове са печеливши. Голите нюанси винаги са сред любимите на тези, които се стремят да направят ноктите си добре поддържани и спретнати. Опитайте например нюанса "Пълен цилиндър" от Essie.

Можете да избирате между "плътни" кремави нюанси и полупрозрачно бежово.

Наред с тях нежно розовото е подходящо за ежедневието, както и нюансите на сивото.

Класически офис маникюр

Сред класическите варианти на изкуството за нокти, френският се счита за типично "офис" .

Никога не излиза от мода, защото изглежда естествено и изящно удължава ноктите; избират го дори привържениците на минимализма.

Френският в традиционната си форма никога не "спори" с тоалета - това е основното му предимство. Говорихме за това как да повторим такова изкуство за нокти в това видео.

Строг маникюр за бизнес среща

Не е нужно да си правите специален маникюр, когато отивате на бизнес среща. Ежедневният дизайн на ноктите като едноцветно покритие или яке няма да наруши бизнес кода по никакъв начин.

Ако искате да изберете дизайн, графиката ще свърши работа. Можете да нарисувате например лаконични ивици или точки върху прозрачен матов фон - такъв орнамент е напълно съвместим с бизнес изображение.

Основни техники за строг маникюр

Тук няма специални ограничения, но е важно как точно прилагате тази или онази техника. Дизайнът на ноктите трябва да се комбинира с други детайли на изображението и да не отвлича вниманието от бизнес настроението.

френски

Универсалният дизайн с бели връхчета е първото нещо, за което се сещаме, когато става дума за класически маникюр. Той ще помогне при всякакви обстоятелства.

Ако обичайното ви офис облекло е бяло горнище и черно долнище, омбре маникюрът може да бъде чудесно допълнение към него.

Омбре

Когато избирате градиент, не забравяйте, че той трябва да е мек; желателно е да съчетава деликатни пастелни нюанси. Bright ще създаде контраст, който ще противоречи на сдържаността на изображението.

Лунен

Както цветните, така и „празните“ дупки са стилен начин да добавите малко разнообразие към вашия маникюр. Променяйки цвета на този малък детайл, вие правите изображението по-интересно, но не го лишавате от лаконичност.

Мрамор

Черно с бели ивици или, обратно, бяло с черна мрежа - и двете версии на маникюра с мраморен модел могат да станат част от бизнес визия.

Искате ли да повторите този дизайн сами? Нашият видео урок стъпка по стъпка ще ви помогне.

Препоръчва се за четене:

  • Минималистичен маникюр: 96 идеи
  • Лесен маникюр: 52 идеи за снимки
  • Женски бизнес: 190 примера за нежен маникюр

Красив сезонен бизнес маникюр

Пролет-лято

През пролетта и лятото искам да радвам окото с ярки цветове. Ако в същото време трябва да се придържате към бизнес стил, променете поне неутралните нюанси от нюдовата гама към розово. Мек деликатен пастелен дрескод просто няма да се счупи. Убедете се сами – опитайте летния нюанс Haute Couture Confiture на Essie.

Ако това не ви е достатъчно, лакирайте ноктите си в червено. Този цвят, дори и в строга бизнес визия, няма да предизвика въпроси у никого, тъй като това е класически маникюр, който само подчертава женствеността на този, който го избира.

За да направите плътния цвят да изглежда по-интересно, изберете лакове с матово покритие.

есен-зима

През есенно-зимния сезон има повече възможности за бизнес маникюр. Добре дошли са покрития от тъмни нюанси: черно, тъмно сиво, тъмно синьо, бордо, които изглеждат твърде мрачни и „тежки“ през лятото. През есента можете спокойно да използвате нюанси като Hooked на Essie.

По-близо до Нова година маникюрът може съвсем разумно да стане празничен. Заложете на перлено бяло покритие с фин блестящ ефект или добавете малко искри към нюд лак - той ще бъде подходящ дори в бизнес стил.

Популярни цветове в бизнес маникюра

Черно

Можете спокойно да разчитате на този цвят: той е универсален. Съчетава се добре с черен костюм и със светъл комплект с бяла риза.

Бяло

Той, подобно на черното, е в хармония с всяко облекло. Но има една особеност: бялото изглежда ярко на ноктите, особено ако дъбената кожа служи като „фон“. Тоест, трябва да разберете, че акцентът ще бъде доста забележим. Въпреки това, в съвременните бизнес образи, той е на мястото си.

Червено

Сред ярките цветове червеното е изключение от правилото: то само подчертава строгостта на бизнес стила.

Голо

Полупрозрачен розов нюанс, сметана, пясък, кафе с мляко - каквото и да изберете от нюд гамата, това ще бъде добро решение.

Сиво

В бизнес маникюра можете да използвате както светлосив, така и тъмен графит.

Изображението ще остане строго, дори ако изберете лак с малък блясък.

Идеи за бизнес маникюр за къси нокти

френски

Отново, френският маникюр е незаменим: благодарение на спретната лента на върховете, той прави ноктите визуално по-дълги. Ако искате да се отклоните от класиката, заменете бялото с черно, прозрачния фон с бежов, а лъскавото покритие с матово.

Омбре

Още един добър вариант за притежателките на къси нокти: този дизайн ги опъва оптически. За да спазите всички формалности, които бизнес имиджът изисква, откажете се от ярките цветове. Оставете един пастелен нюанс да избледнее в друг - по този начин получавате мек градиент, който ще бъде в хармония с дрес кода на офиса.

© monponey_bg

Ивици

Една или две ивици по протежение или напречно на нокътя ще бъдат достатъчни, за да получите красив, минималистичен дизайн, който допълва офис облеклото. За фон е по-добре да изберете прозрачен лак и да нарисувате самите ивици в един строг цвят - например черен.

Графика

Графичният дизайн на къси нокти трябва да е лесен. Точки, райета, прости геометрични фигури - това е достатъчно, за да създадете ноктопластика в бизнес стил.

Варианти на стилен бизнес маникюр за дълги нокти

Акварел

Искате ли да съчетаете грациозно няколко нюанса в един маникюр? За бизнес резултат изберете няколко дискретни нюанса и ги нанесете върху ноктите си като акварел. Тази пролетна ноктопластика изглежда най-добре на дълги нокти.

Мраморен модел

Елегантният мраморен дизайн в черно и бяло пасва перфектно на бизнес стила. Може да украсява и къси нокти, но дългите изглеждат по-зрелищни в този дизайн. По подобен принцип се създава кварцова ноктопластика в бледорозови нюанси. Тази опция е подходяща и в бизнес образ, ако вземем светли нюанси като основа.

Цветни секции

Вариант на графичен маникюр върху дълги нокти може да се получи с помощта на техниката за блокиране на цветовете. Разделете ноктите си на части и ги запълнете с цветове, характерни за бизнес стила.

Блясък

Използвайте блясък, ако можете да намалите строгостта на дрескода. За да останете в рамките на офис декора и да не получите дискотечен вид, добавете блясък към прозрачно или голо покритие.Трябва да има много малко блясък. Може би си струва да направите само по един пирон на всяка ръка по този начин.

Модни тенденции и нов бизнес офис маникюр - 2023

Майсторите на ноктите, работещи в седмиците на модата, насърчават да опитвате нови неща в маникюра и да оживявате дори онези идеи, които не могат да се нарекат практични. Повечето от тях трудно могат да бъдат адаптирани към бизнес стил, но някои все още имат шанс.

Например, можете да опитате обемен маникюр с нюд покритие и с яйчени топчета или перли като декорация, като на шоуто на Antonio Marras. Но в бизнес изображение е по-добре да проектирате не повече от един или два нокти на всяка ръка.

Друга тенденция са седефените лакове и металическия ефект. Изберете ги, ако сте уморени от обичайния гланц; примерът е предоставен от Bora Aksu и Cividini.

Блестящите лакове могат да се използват и в ноктопластиката - за лек акцент върху върховете на ноктите или върху дупката, както в маникюра от шоуто на Preen.

Между другото, френският маникюр също потвърди своята актуалност - но в нова интерпретация. Опитайте обратен френч в стил PRISCAVera с дъга по дължината на кутикулата или използвайте нетрадиционни нюанси.

Какъв маникюр си правите, ако трябва да носите официален костюм? Очакваме вашите отговори в коментарите.

Категория: